Zelf Aansprakelijkheidsverzekering

Met de aansprakelijkheidsverzekering bescherm je niet alleen je eigen portemonnee, maar ook die van degene die je per ongeluk schade berokkent. Wij helpen bij het kiezen van de beste aansprakelijkheidsverzekering voor jou.

Waarom een AVP?

Een aansprakelijkheidsverzekering ga je aan om je te beschermen tegen schades waar je wettelijk aansprakelijk voor bent. Dit zijn schades die je toebrengt aan personen of de goederen van andere mensen. Denk aan de laptop van je broer die je uit je handen laat vallen. Of je buurman die valt over een losliggend snoer in jouw schuur en zijn arm breekt. De aansprakelijkheidsverzekering particulieren dekt bijna alle schade die jij hebt gemaakt, ook die van bijvoorbeeld je kinderen. Met de AVP binnen het de meeste pakketten ben je verzekerd tot een schade van €1.000.000.

Waarom een WA verzekering?

Uw aansprakelijkheidsverzekering particulieren verzekerd u tegen schade aan anderen waarvoor u aansprakelijk wordt gesteld.

U bent verzekerd tegen schade aan anderen

  • De aansprakelijkheidsverzekering wordt ook wel WA verzekering genoemd
  • Een aansprakelijkheidsverzekering vergoed letsel schade en zaakschade
  • Schade die met opzet is veroorzaakt wordt niet betaald
  • Financiële schade die niet voortvloeit uit een schade aan zaken of letselschade wordt niet vergoed

Een AVP is een verzekering die schade die jouw kind(eren) aan een ander persoon of zijn goederen aanbrengt. De verzekering is in beginsel bij iedere verzekeringsmaatschappij hetzelfde. Als u als verzekerde schade aanbrengt aan (spullen van) anderen dan wordt dit tot ongeveer €1.250.000 vergoed per geval. Dit bedrag verschilt per verzekering.

Wat is een WA verzekering?

Met een WA verzekering voor burgers (AVP) dek je jouw aansprakelijkheid voor schade aan personen (letselschade) en aan goederen. Je hoeft de veroorzaakte schade niet zelf veroorzaakt te hebben. Een kapotte waterleiding die waterschade veroorzaakt bij de buren, is wel schade die je niet echt zelf gemaakt hebt. Toch wordt de schade jou op grond van de grondwet wel toegerekend. We hebben het in dit geval over risicoaansprakelijkheid.

Uitgangspunt voor de verzekering om uit te betalen is dat jij aansprakelijk bent voor de te verhalen schade aan mensen of goederen. Als dat het geval is, zijn ook de gevolgschades gedekt.

Zelf Aansprakelijkheidsverzekering

Is een aansprakelijkheidsverzekering particulieren verplicht?

In Nederland is het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering particulieren niet verplicht. Maar het is wel slim om dit te doen. Vooral met kinderen zit een ongeluk in een klein hoekje. De kosten voor het terug betalen van de veroorzaakte schade kan dan behoorlijk hoog uitvallen.

Aansprakelijkheidsverzekering: niet verplicht, wel doen!

In tegenstelling tot de basis zorgverzekering en de WA-verzekering voor auto’s, hoort de aansprakelijkheidsverzekering particulieren  niet tot de wettelijk verplichte verzekeringen. Een WA verzekering hoort volgens de Consumentenbond echter wel in ieders basispakket van financiële diensten.

De kosten die je afdraagt voor een AVP  met gezinsdekking (circa €50 per jaar voor een te verzekeren bedrag van €1,25 miljoen of meer) is in principe niet hoog en absoluut geen reden om een verzekering niet aan te gaan. Ook ben je als je géén aansprakelijkheidsverzekering hebt en wel aansprakelijk bent voor schade aan eigendommen van een ander, veel meer kwijt. En bovendien is ook het slachtoffer er de dupe van als je geen aansprakelijkheidsverzekering particulieren  hebt, of voor een te laag verzekerd bedrag hebt gekozen.

WA verzekering Vergelijken

Een AVP vergelijken biedt dekking voor schade waar jij of jouw partner aansprakelijk voor is. Je bent gedekt voor immateriële letselschade veroorzaakt bij anderen. Dit kan zowel lichamelijk als geestelijke schade betreffen. Hiernaast ben je verzekerd voor schade aan materiële schade. Een voorwaarde is dat de schade niet met opzet mag zijn toegebracht. Dat jij aansprakelijk bent voor de schade, betekent niet altijd dat jij de schade zelf gemaakt hoeft te hebben. Jij bent meestal ook verantwoordelijk voor schade aangericht door je kat. Hiernaast ben jij aansprakelijk voor schade die is ontstaan door een gebrek aan jouw huis. Een voorbeeld is wanneer een dakpan van jouw woning op het hoofd van de postbode valt. Dan ben je verantwoordelijk voor de schade die dit heeft opgeleverd.

Wat dekt je WA verzekering?

De aansprakelijkheidsverzekering binnen het instap pakketten heeft een uitgebreide dekking. Wanneer je voor een schade aansprakelijk bent kun je beroep doen op je WA verzekering. Maar de dekking geldt niet alleen voor jou maar ook voor je kinderen, inwonende ouders, loges, maar ook voor je huisdieren.

Dekking aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering dekt over het algemeen:

  • Schade waar jij aansprakelijk voor bent zoals letselschade bij anderen en schade aan materiële zaken
  • Schade die per ongeluk toegebracht is
  • Schade aangericht door je zoon
  • Schade als gevolg van een gebrek aan je huis

Gemakkelijk overstappen aansprakelijkheidsverzekering particulieren

Het klinkt ingewikkeld om je oude aansprakelijkheidsverzekering particulieren te laten stoppen en over te stappen naar een andere verzekering, maar dat is snel geregeld. Je kunt hiervoor contact opnemen met je huidige {verzekeringsmaatschappijverzekeraar}. Zij maken de opzegging dan voor je in orde. Vervolgens kun je een AVP via onze vergelijkingstool afsluiten.

Voor wie en waarom?

Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren  is er ruwweg in twee typen: een alleenstaanden- of een gezinsdekking.

De namen zeggen het al: als je alleenstaand bent, heb je genoeg aan een (goedkopere) dekking. Als je een gezinsdekking hebt afgesloten, dan zijn je echtgenoot/echtegenote of geregistreerd partner en je minderjarige kinderen ook verzekerd. Dat is ook zo als je kroost niet (meer) thuis wonen. Zelfs inwonende schoon- en (groot)ouders worden onder de AVP  gezien als onderdeel van de familie. En ook bij de alleenstaanden- als bij de gezinspolis zijn personeel meeverzekerd.

Zelf Aansprakelijkheidsverzekering – Waarom een WA verzekering?

De WA verzekering ga je aan om je te beschermen voor schades waar je volgens de wet aansprakelijk voor wordt gehouden. Dit zijn schades die je aandoet aan personen of de goederen van anderen. Denk aan de boormachine van je collega die je uit je handen laat vallen. Of je broer die struikelt over een laaghangend touw in jouw woonkamer en zijn sleutelbeen breekt. De aansprakelijkheidsverzekering dekt bijna alle schade die jij hebt veroorzaakt, ook die van bijvoorbeeld je kinderen. Met de aansprakelijkheidsverzekering binnen het de meeste pakketten ben je beschermt tot een schadebedrag van 1.250.000 euro.

Heb je interesse in Zelf Aansprakelijkheidsverzekering, dan kun het beste eerst een aantal aansprakelijkheidsverzekeringen met elkaar vergelijken. Dat geldt eigenlijk voor alle verzekeringen en diensten, maar ook zeker voor Zelf Aansprakelijkheidsverzekering.

In het geval van Zelf Aansprakelijkheidsverzekering kun je al snel geld overhouden omdat de premies gewoon ontzetten verschillen. Heb je eenmail jouw Zelf Aansprakelijkheidsverzekering gevonden en de keus gemaakt met onze vergelijkingstool, dan kun je ongestoord verder.

Immers, deZelf Aansprakelijkheidsverzekering lost het op.

Laatste nieuws over Zelf Aansprakelijkheidsverzekering

Particuliere Aansprakelijkheidsverzekering

Met de aansprakelijkheidsverzekering bescherm je niet alleen je eigen portemonnee, maar ook die van de persoon die je onverhoopt schade toebrengt. Wij helpen bij het kiezen van de beste aansprakelijkheidsverzekering voor jouw situatie.

0 comments

Aansprakelijkheidsverzekering Buitenland

Met een aansprakelijkheidsverzekering particulieren bescherm je naast je eigen portemonnee, maar ook die van degene die je per ongeluk schade berokkent. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de aansprakelijkheidsverzekering particulieren voor jou.

0 comments

Aansprakelijkheidsverzekering Voorwaarden

Met een aansprakelijkheidsverzekering particulieren bescherm je niet alleen je eigen banksaldo, maar ook die van degene die je per ongeluk schade berokkent. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de aansprakelijkheidsverzekering voor jou.

0 comments
Vergelijk Aansprakelijkheidsverzekering

Wat Kost Aansprakelijkheidsverzekering

Met een aansprakelijkheidsverzekering particulieren bescherm je niet alleen je eigen banksaldo, maar ook die van degene die je onverhoopt schade berokkent. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de aansprakelijkheidsverzekering voor jouw gezin.

0 comments

Goedkoopste Aansprakelijkheidsverzekering

Met de aansprakelijkheidsverzekering particulieren bescherm je naast je eigen banksaldo, maar ook die van de persoon die je per ongeluk schade toebrengt. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de aansprakelijkheidsverzekering voor jouw situatie.

0 comments
Scroll to top