Zakelijke Energie Vergelijken

Wanneer u bij de zakelijke energievergelijking een betere aanbieding heeft gevonden kunt u deze eenvoudig via de tool afsluiten op de website van de desbetreffende leverancier. Na het afsluiten van uw nieuwe contract voor zakelijke energie hoeft u alleen nog uw huidige meterstand door te geven, de rest wordt allemaal voor u geregeld.

Zakelijk Energie Vergelijken

Energietarieven kunnen per leverancier ontzettend verschillen en dit kan op jaarbasis al zomaar honderden euro’s goedkoper worden. De uitgaven aan energie bestaan uit de kosten voor verbruik, belasting op energie, btw en netwerkkosten. De energietarieven schelen enorm per energieleverancier en ook uw locatie kan effect hebben op de kosten. Jarenlang bij eenzelfde leverancier blijven is niet kostenbesparend, daarom is het interessant om regelmatig uw maandlasten te vergelijken met andere aanbieders. Via onze website vergelijkt u eenvoudig de prijzen van meer dan 15 gas- en stroomleveranciers.

Waarom vergelijken?

Wist u dat zakelijk gas en stroom vergelijken dé manier is om de beste leverancier te vinden? En dat u daardoor veel kunt besparen op de vaste lasten? Het invullen van de vergelijker is ook nog eens erg simpel. En overstappen daarna ook!

Door het vergelijken van energie, ook wel gas en licht, kunt u zomaar maandelijks veel geld besparen. Via onze website kunt u energieleveranciers vergelijken op basis van bijvoorbeeld prijs, kwaliteit en ervaringen van andere klanten. Met onze energievergelijker vindt u binnen enkele momenten de goedkoopste energieleverancier. Hierdoor bespaart u simpelweg honderden euro’s op uw gas- en stroomrekening. Probeer het ook en vergelijk snel tot wel vier leveranciers op basis van welkomstkortingen, tarieven en andere kosten.

 • Kost bijna geen tijd.
 • Overstappen is eenvoudig en u bespaart simpelweg.
 • Het prijsverschil is al gauw enkele honderden euro’s!

Overstappen kost niets en zo maar geregeld. Zo kunt u makkelijk en snel flink besparen op uw energierekening. Uw voordeel kan wel oplopen tot 450 euro! U hoeft uw lopende energiecontract niet zelf te annuleren, dat doet de gekozen leverancier van gas en licht voor u. En met 14 dagen wettelijke bedenktijd zit u nergens aan vast.

Waarop letten bij het vergelijken van energietarieven?

Zoals eerder gezegd kunnen de kosten voor stroom en gas per leveranciers flink verschillen, daarentegen moet u ook rekening houden met de vaste kosten die de energieleveranciers doorberekent aan haar klanten. De zogenoemde vastrechtkosten, ook wel administratieve kosten. Het is in enkele gevallen mogelijk dat een overeenkomst zum beispiel voordelig lijkt door de lage energietarieven maar dat u door de hoge vastrechtkosten alsnog minder voordelig uit bent. Daarom kunt u met behulp van onze website zelfstandig de all-in prijzen opzoeken en vergelijken.

Bij het vergelijken van energieleveranciers kunt u onder andere letten op de volgende eigenschappen;

 1. Energietarieven: Hierbij kunt u rekening houden met de stroomkosten per Kilowattuur en de gaskosten per kubieke meter. Het is ook relevant om te controleren of het een vast of variabel kostenplaatje is. Bij een vaste prijs betaalt u de hele contractperiode hetzelfde tarief, een variabel tarief kan elke maand anders zijn.
 2. Extra kosten: De kosten voor het netwerk en vastrechtskosten kunnen verschillen per gas- en stroomleverancier, deze extra kosten kunnen flink in prijs schelen. Controleer om die reden zo vaak mogelijk wat de meridiane maandprijs is bij uw geschatte verbruik! Dan weet u zeker dat u ondanks deze vaste kosten goedkoper uit bent.
 3. Speciale acties: De energiemarkt is erg concurrerend, om die reden hebben veel gas- en stroomleverancier kortingen om consumenten te vinden. Profiteer van deze kortingsacties en scoor een gratis tablet, een lager tarief voor energie of een ander cadeautje!
 4. Duurzaamheid van de geleverde energie: Bent u op zoek naar een groene leverancier van gas en licht? Wanneer u onze energievergelijker gebruikt krijgt u ook onmiddellijk een inzicht in hoe duurzaam de energieleverancier is! Bekijk het hier en maak direct een energievergelijking.
 5. De contractduur: Energiecontracten lopen over het algemeen één, drie of 5 jaar, al zijn er tegenwoordig ook contracten voor 2 of 4 jaar. U kunt ook gaan voor een flexibel energiecontract, deze is elke 30 dagen te annuleren!

Controleer ook wat andere klanten over een leverancier van gas en licht vertellen! Op onze website kunt u een reviews lezen over uw energieleverancier.

Wat zijn normale energietarieven?

Nederlandse gezinnen betaalden het afgelopen jaar gemiddeld €0,65 per m3 gas en €0,23 per kWh stroom. Ondanks dat elektriciteit bijvoorbeeld maar €0,07 per kWh kost ligt de kostprijs flink hoger, dit kan komen door 3,5 cent btw en maar liefst 12 cent energiebelasting. In werkelijkheid bestaat een groot deel van uw de rekening voor gas en licht uit belasting op energie en btw! Een gemiddeld huishouden verbruikt per jaar 1.525 kubieke meter gas en 3.340 kWh stroom wat plusminus neerkomt op een kostenpost van €147,00 per 30 dagen. Aanbieders van gaslicht mogen zelf hun tarieven bepalen maar zijn wel gebonden aan een maximaal tarief. De maximale energietarieven worden bepaald door de ACM. Kent u uw exacte verbruik? Dan kunt u met onze energievergelijker snel het geschikte energiecontract afsluiten. Door het invoeren van uw gegevens kan de vergelijker de beste deal opzoeken.

Vaste energiekosten

Naast de energietarieven bestaat de jaarrekening ook voor een deel uit vaste kosten, ook deze kunnen enorm oplopen. Per jaar betaalt u voor licht gemiddeld al snel €275,00 vaste kosten per jaar en voor gas ook nog een 215,00. Voor elektriciteit heeft dit over het algemeen te maken met de teruggave energiebelasting en voor gas met de kosten voor de aansluiting van gas en de huur van de gasmeter.

Energietarieven vergelijken en besparen

Consumenten die bijna nooit overstappen kunnen flink besparen door te [wisselen van energieleverancier. Als u al langer klant bent bij een gas- en stroomleverancier betaalt u vaak te veel voor uw gas en elektriciteit en liggen de prijzen voor gas en stroom relatief hoog. Door over te stappen kunt u al gauw €300,00 besparen!

Hoe werkt de energievergelijker

Met de energievergelijker kunt u simpel en snel onder andere energiecontracten vergelijken van EON, DealDirect, Electrabel, Oxxio, Nuon, Energiedirect, Miky Energie Topdeal en de Nederlandse Energie Maatschappij! Om het betrouwbaar te houden kunt u uw huidige verbruik invoeren, uw postcode, de gewenste contractduur en eventueel de mate van duurzaamheid. Met de gegevens calculeert de energievergelijker binnen real time de beste zakelijke energiecontracten! Wanneer een energieleverancier een speciale actie heeft lopen dan vindt u deze ook terug in het overzicht.

Stappen energievergelijker

 1. Vul uw postcode in om de beschikbare energieleveranciers te vinden.
 2. Geef uw type meter aan en type woonhuis.
 3. Vul het aantal leden van uw huishouden in.
 4. Wanneer u uw precieze verbruik in de buurt heeft kunt u deze ook invullen.
 5. Kies de gewenste contractduur en duurzaamheid.
 6. Klik op ‘Start met vergelijken’.
 7. Vergelijk de goedkoopste deals! Tip: Gebruik ‘Meer informatie’ om een beter beeld te krijgen van de deal
 8. Klik op aanvragen om uw contract af te sluiten!
Scroll naar boven