Autoverzekering All Risk of Beperkt Casco

Zakelijke Autoverzekering Vergelijken

Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de betere autoverzekering. Of de verzekering voor je auto met de beste voorwaarden. Of die het goedkopere bij je situatie past.{met de mooiste prijs-kwaliteitverhouding.

Zakelijke Autoverzekering Vergelijken

Vergelijken op prijs en kwaliteit: wij baseren jouw lijst met resultaten op basis van kosten. De goedkoopste verzekering voor je auto voor jouw situatie komt bovenaan te staan. ook zie je een cijfer voor kwaliteit. Zo kun jij easy de goedkopere keuzemogelijkheid voor jouw autoverzekering maken. Dat geld zeker in het geval van zakelijke autoverzekering vergelijken.

Autoverzekering dekkingen vergelijken

Als je een autoverzekering afsluit, kun je kiezen voor verschillende dekkingen: WA-verzekering, WA-verzekering Plus en allrisk autoverzekering. Heb je een nieuwe of dure auto? Dan is het interessant om een WA + volledig casco autoverzekering af te sluiten. Voor auto’s die ouder dan 10 kalenderjaar zijn, is enkel een WA-verzekering meestal voldoende.

  • Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering

Een WA-verzekering is wettelijk verplicht. Hiermee ben je gedekt voor schade die jij aandoet aan een ander. Bij gebreken aan tastbare goederen is de dekking maximaal 2,5 miljoen euro, voor letselschade aan mensen is dit maximaal zeven en een half miljoen euro.

  • WA-verzekering + beperkt casco verzekering}

Met een WA Plus verzekering voor je auto ben je niet alleen gedekt bij gebreken die jij met je auto toebrengt aan anderen, maar tevens voor schade met je eigen auto, bijvoorbeeld door hagel. Ook diefstal en ruitgebreken wordt meestal terugbetaald door verzekeraars. Let als het even kan op dat je naar een herstelbedrijf gaat die een afspraak heeft gemaakt met je verzekeraar.

  • WA volledig casco verzekering

Met een WA volledig casco verzekering verzekering voor je auto ben je gedekt tegen alle schade aan je auto. Of je zelf een aanrijding veroorzaakt of dat iemand een deuk in je auto rijdt, je krijgt de schade vergoed. Een geruststellende gedachte.

Rechtsbijstandverzekering motorrijtuigen of verhaalrechtsbijstandverzekering

Als je een conflict in relatie tot je auto hebt, kun je juridische hulp nodig hebben. Dit kan een geschil zijn als gevolg van een ongeval, maar bijvoorbeeld tevens een conflict met je autogarage. Enerzijds kun je dan rechtsbijstand aanvragen waarbij er sprake is van juridische hulp als er sprake is van een rechtszaak en anderzijds kun je bijstand ontvangen als je gebreken wilt verhalen bij de wederpartij. Dit laatste wordt betaalt als je een verhaalrechtsbijstandverzekering voor auto’s hebt afgesloten.

Een autoverzekering afsluiten

Een auto verzekeren is verplicht volgens de Nederlandse wetgeving en mag je dus niet vergeten als je een nieuwe auto koopt. Bij het afsluiten van een autoverzekering wil je wel zeker weten dat de verzekering voor de auto bij jouw wensen past en natuurlijk zo goedkoper mogelijk. Onder andere de Consumentenbond en Kassa hebben in het verleden veel onderzoek gedaan naar autoverzekeringen. Het is niet alleen de kostprijs die bepaalt wat de beste autoverzekering is. Sterker nog, soms is het aan te raden iets meer te betalen zodat je beter gedekt bent tegen eventuele schade. Het is dus belangrijk om van te voren goed te bedenken wat voor soort autoverzekering je wilt hebben.

Maandprijs autoverzekering berekenen

Het berekenen van de prijs voor de premie voor de autoverzekering hangt van veel factoren af. Hieronder lees je meer over de belangrijkste elementen waarmee rekening gehouden wordt als de prijs van de autoverzekering berekend wordt.

WA verzekerd, WA + Beperkt casco of WA + Volledig casco

Een belangrijke keuze die je moet maken bij autoverzekeringen vergelijken is welke dekking je wilt. Hieronder vind je de verschillen tussen deze dekkingen.

Alleen WA autoverzekering
Als je uitsluitend een WA verzekering hebt dan wordt alleen de schade uitbetaald die jij veroorzaakt hebt bij anderen. Indien je eigen auto ook schade heeft dan zal de autoverzekering dit niet dekken. Dit is de goedkoopste autoverzekering die je kunt hebben en dekt om die reden ook veel minder.

WA + Beperkt casco autoverzekering
Bij deze dekking wordt schade veroorzaakt door jou bij anderen betaald en eventuele schade aan je eigen auto wat veroorzaakt is door inbraak, diefstal, storm of brand. Schade die jijzelf veroorzaakt hebt aan je eigen auto zal niet uitbetaald worden.

WA + Volledig casco autoverzekering
Dit is de meest uitgebreide autoverzekering die je kunt afsluiten. Met deze dekking wordt ook schade die jij veroorzaakt hebt aan je eigen auto vergoed.

No-claim van autoverzekering vergelijken

Een belangrijke reden om geen schade in te dienen bij de verzekeraar, is de no-claim. Dit betekent dat als je schade claimt, je meer betaalt in de prijs voor de premie. Om die reden is de no-claimbeschermer bedacht. Deze optie kost weliswaar iets extra, maar hiermee kun je jaarlijks één schadeclaim doen, zonder dat de korting omlaag gaat. Daarmee is dus te voorkomen dat je te maken krijgt met een hoge prijs als je schade claimt. Hier is meer te zien: zakelijke autoverzekering vergelijken

Scroll naar boven