Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering

Met een aansprakelijkheidsverzekering bescherm je niet alleen je eigen banksaldo, maar ook die van degene die je per ongeluk schade berokkent. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de aansprakelijkheidsverzekering voor jouw gezin.

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering particulieren?

Een WA verzekering sluit je af om je te beschermen voor schades waar je wettelijk aansprakelijk voor bent. Dit zijn schades die je toebrengt aan anderen of de spullen van andere mensen. Denk aan de boormachine van je buurman die je uit je handen laat vallen. Of je oom die struikelt over een laaghangend touw in jouw woning en zijn been breekt. De AVP dekt bijna alle schade die jij hebt gemaakt, ook die van bijvoorbeeld je kinderen. Met een aansprakelijkheidsverzekering particulieren binnen het de meeste pakketten ben je verzekerd tot een bedrag van 1 miljoen euro.

Waarom een AVP?

Uw WA verzekering verzekerd u tegen schade aan anderen waarvoor u aansprakelijk wordt gesteld.

U bent verzekerd tegen schade aan anderen

  • De WA verzekering wordt ook wel WA verzekering genoemd
  • Een AVP vergoed letsel schade en zaakschade
  • Met opzet veroorzaakte schade wordt niet vergoed
  • Alleen financiële schade uit zaken of letsel worden vergoed door de WA verzekering

Een WA verzekering is een verzekering die schade die jij aan een ander persoon of zijn goederen aanbrengt. De verzekering is in de basis bij iedere verzekeraar hetzelfde. Als u als verzekerde schade aanbrengt aan (spullen van) andere personen dan wordt dit tot ongeveer €1.250.000 vergoed per schadegeval. Dit bedrag verschilt per verzekeringsmaatschappij.

Kenmerken van een Aansprakelijkheidsverzekering

Een WA verzekering  is niet verplicht voor Nederlanders, maar wel aan te raden. Als jij of jouw vriendin iets doet waarmee schade ontstaat, kun je namelijk aansprakelijk worden gesteld voor de geleden schade. Dat houdt in dat jij opdraait voor de schade aan goederen, maar ook voor schade aan de gezondheid van mensen. Zeker die letselschade kan behoorlijk in de papieren lopen. Dan is het fijn als je verzekerd bent.

Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering

Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

In Nederland is het afsluiten van een AVP niet verplicht. Maar het is wel slim om dit te doen. Vooral met kinderen zit een ongeluk in een klein hoekje. De kosten voor het betalen van de veroorzaakte schade kan dan erg hoog uitvallen.

Aansprakelijkheidsverzekering particulieren: niet verplicht, wel doen!

In tegenstelling tot de standaard zorgverzekering en de verzekering voor auto’s, hoort de aansprakelijkheidsverzekering particulieren  niet tot de wettelijk verplichte verzekeringen. Een WA verzekering hoort volgens de Consumentenbond echter wel in ieders basispakket van financiële diensten.

De maandpremie die je afdraagt voor een aansprakelijkheidsverzekering  met dekking voor het gehele gezin (bij benadering €50 per jaar voor een te verzekeren bedrag van €1,25 miljoen of meer) is in principe niet hoog en sowieso geen reden om zo’n polis niet aan te gaan. Daarnaast ben je als je géén AVP hebt en wel verantwoordelijk bent voor schade aan een ander, veel meer kwijt. En desalniettemin is ook het slachtoffer er de dupe van als je geen AVP  hebt, of voor een te laag verzekerd bedrag hebt gekozen.

Aansprakelijkheidsverzekering Vergelijken

Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren vergelijken biedt dekking voor schade waar jij of jouw partner aansprakelijk voor is. Je bent verzekerd voor immateriële schade veroorzaakt bij anderen. Dit kan zowel lichamelijk als geestelijke schade betreffen. Hiernaast ben je verzekerd voor schade aan materiële zaken. Een voorwaarde is dat de schade niet met opzet mag zijn toegebracht. Dat jij aansprakelijk bent voor de schade, betekent niet altijd dat jij de schade zelf veroorzaakt hoeft te hebben. Jij bent meestal ook aansprakelijk voor schade aangebracht door je papegaai. Hiernaast ben jij aansprakelijk voor schade die ontstaat door een gebrek aan jouw woning. Een voorbeeld is wanneer een dakpan van jouw huis op het hoofd van de postbode valt. Dan ben je verantwoordelijk voor de schade die dit heeft opgeleverd.

Wat dekt je WA verzekering?

De aansprakelijkheidsverzekering particulieren binnen het instap pakketten heeft een prima dekking. Wanneer je voor een schade aansprakelijk bent kun je beroep doen op je WA verzekering. Maar de dekking geldt niet alleen voor jou maar ook voor je kinderen, inwonende ouders, loges, maar ook voor je huisdieren.

Dekking aansprakelijkheidsverzekering particulieren

Een AVP dekt over het algemeen:

  • Schade waar jij verantwoordelijk voor bent zoals letselschade bij anderen en schade aan materiële zaken
  • Schade die per ongeluk toegebracht is
  • Schade aangericht door je kind
  • Schade als gevolg van een mankement aan je huis

Gemakkelijk overstappen WA verzekering

Het klinkt ingewikkeld om je oude aansprakelijkheidsverzekering particulieren te beëindigen en over te stappen naar een andere verzekeringsmaatschappij, maar dat is gemakkelijk geregeld. Je kunt hiervoor contact opnemen met je huidige {verzekeringsmaatschappijverzekeraar}. Zij maken de opzegging dan voor je in orde. Vervolgens kun je een WA verzekering via onze vergelijkingstool afsluiten.

Wat kost een AVP?

Een aansprakelijkheidsverzekering kost een paar euro per maand. De exacte kosten hangen af van je persoonlijke situatie, zoals je woonplaats en leeftijd. Ook maakt het ook uit of je de AVP alleen afsluit of dat je ook je partner en/of kinderen meeverzekert.

Met een AVP bent u verzekerd wanneer u aansprakelijk gesteld wordt.

Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering – Waarom een aansprakelijkheidsverzekering?

De WA verzekering sluit je af om je te verzekeren voor schades waar je volgens de wet aansprakelijk voor bent. Dit zijn schades die je aandoet aan personen of de spullen van andere mensen. Denk aan de laptop van je broer die je uit je handen laat vallen. Of je buurman die struikelt over een losliggend snoer in jouw kamer en zijn arm breekt. Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren dekt niet alleen de schade die jij hebt veroorzaakt, ook die van bijvoorbeeld je kinderen. Met de aansprakelijkheidsverzekering particulieren binnen het de meeste pakketten ben je verzekerd tot een bedrag van 1.250.000 euro.

Heb je interesse in Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering, dan kun het beste eerst een aantal aansprakelijkheidsverzekeringen met elkaar vergelijken. Dat geldt eigenlijk voor alle verzekeringen en diensten, maar ook zeker voor Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering.

In het geval van Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering kun je al snel geld overhouden omdat de premies gewoon ontzetten verschillen. Heb je eenmail jouw Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering gevonden en de keus gemaakt met onze vergelijkingstool, dan kun je ongestoord verder.

Immers, deWettelijke Aansprakelijkheidsverzekering lost het op.

Laatste nieuws over Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering Zzp

Met een aansprakelijkheidsverzekering bescherm je naast je eigen banksaldo, maar ook die van de persoon die je onverhoopt schade berokkent. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de AVP voor jou.

0 comments

Aansprakelijkheidsverzekering Kind

Met een aansprakelijkheidsverzekering particulieren bescherm je niet alleen je eigen banksaldo, maar ook die van de persoon die je per ongeluk schade berokkent. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de WA verzekering voor jou.

0 comments

Aansprakelijkheidsverzekering Zonder Eigen Risico

Met de aansprakelijkheidsverzekering particulieren bescherm je niet alleen je eigen banksaldo, maar ook die van degene die je per abuis schade toebrengt. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de AVP voor jouw gezin.

0 comments

Aansprakelijkheidsverzekering Wa

Met de aansprakelijkheidsverzekering bescherm je naast je eigen portemonnee, maar ook die van degene die je per ongeluk schade toebrengt. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de aansprakelijkheidsverzekering particulieren voor jou.

0 comments

Polisvoorwaarden Aansprakelijkheidsverzekering

Met een aansprakelijkheidsverzekering bescherm je niet alleen je eigen banksaldo, maar ook die van degene die je per abuis schade berokkent. Wij helpen bij het kiezen van de beste WA verzekering voor jouw gezin.

0 comments
Scroll to top