Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering Vergelijken

Met de aansprakelijkheidsverzekering particulieren bescherm je naast je eigen portemonnee, maar ook die van de persoon die je per abuis schade toebrengt. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de aansprakelijkheidsverzekering particulieren voor jouw situatie.

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering particulieren?

Een aansprakelijkheidsverzekering sluit je af om je te beschermen voor schades waar je wettelijk aansprakelijk voor wordt gehouden. Dit zijn schades die je aandoet aan anderen of de goederen van anderen. Denk aan de computer van je buurman die je uit je handen laat vallen. Of je oom die valt over een losliggend touw in jouw huis en zijn enkel breekt. De aansprakelijkheidsverzekering dekt niet alleen de schade die jij hebt gemaakt, ook die van bijvoorbeeld je logés. Met de AVP binnen het de meeste pakketten ben je verzekerd tot een schadebedrag van ruim een miljoen euro.

Waarom een AVP?

Uw WA verzekering verzekerd u tegen schade aan anderen waarvoor u aansprakelijk wordt gesteld.

U bent verzekerd tegen schade aan anderen

 • Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren wordt ook wel aansprakelijkheidsverzekering particulieren genoemd
 • De WA verzekering vergoed letsel schade en zaakschade
 • Opzettelijke schade is niet verzekerd
 • Alleen financiële schade uit zaken of letsel worden vergoed door een WA verzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die schade die jouw kind(eren) aan een ander of zijn bezittingen aanbrengt. De verzekering is in de basis bij iedere verzekeraar dezelfde. Als u als verzekerde schade aanbrengt aan (spullen van) andere personen dan wordt dit tot ongeveer €1.250.000 gedekt per schadegeval. Dit bedrag verschilt per verzekeraar.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering particulieren

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je partner kan per ongeluk een bal door het raam schoppen tijdens het tennissen, of voor je het weet heeft je kat de bril van een oom voor voedsel aangezien. De schade kan flink oplopen als je niet voldoende verzekerd bent voor dit type schade. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade als jij of je zoon per ongeluk de veroorzaker is van schade aan anderen. Dit geldt uitsluitend voor de schade die jij of je familie als privé-persoon maken. Eventuele schade tijdens het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheids-verzekering die je werkgever af kan sluiten. Een AVP wordt ook wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering Vergelijken

Is een AVP verplicht?

In Nederland is het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering particulieren niet verplicht. Maar het is wel verstandig om dit te doen. Vooral met huisdieren zit een ongeluk in een klein hoekje. De kosten voor het terug betalen van de veroorzaakte schade kan dan erg hoog uitvallen.

Aansprakelijkheidsverzekering: niet verplicht, wel doen!

In tegenstelling tot de basis zorgverzekering en de autoverzekering, hoort de aansprakelijkheidsverzekering particulieren  niet tot de wettelijk verplichte verzekeringen. Een WA verzekering hoort volgens de Consumentenbond echter wel in ieders basispakket van financiële diensten.

De kosten die je afdraagt voor een aansprakelijkheidsverzekering  met dekking voor het gehele gezin (bij benadering €50 per jaar voor een te verzekeren bedrag van €1,25 miljoen of meer) is relatief laag en absoluut geen reden om zo’n verzekeringspolos niet aan te gaan. Ook ben je als je géén aansprakelijkheidsverzekering particulieren hebt en wel aansprakelijk bent voor schade aan eigendommen van een ander, veel duurder uit. En bovendien is ook het slachtoffer er de dupe van als je geen aansprakelijkheidsverzekering  hebt, of voor een te laag verzekerd bedrag hebt gekozen.

AVP Vergelijken

Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren vergelijken biedt dekking voor schade waar jij of jouw zoon aansprakelijk voor is. Je bent gedekt voor immateriële letselschade veroorzaakt bij anderen. Dit kan zowel lichamelijk als geestelijke schade betreffen. Hiernaast ben je verzekerd voor schade aan materiële schade. Een voorwaarde is dat de schade niet met opzet mag zijn toegebracht. Dat jij aansprakelijk bent voor de schade, betekent niet dat jij de schade zelf veroorzaakt hoeft te hebben. Jij bent bijvoorbeeld ook verantwoordelijk voor schade aangericht door je huisdier. Ook ben jij verantwoordelijk voor schade die is voorzaakt door een mankement aan jouw woning. Een voorbeeld is wanneer een dakpan van jouw woning op het hoofd van de buurman valt. Dan ben je verantwoordelijk voor de schade die dit met zich meebrengt.

Wat dekt je aansprakelijkheidsverzekering particulieren?

De aansprakelijkheidsverzekering particulieren binnen het instap pakketten heeft een uitgebreide dekking. Wanneer je voor een schade aansprakelijk bent kun je beroep doen op je aansprakelijkheidsverzekering. Maar de dekking geldt niet alleen voor jou maar ook voor je kinderen, inwonende ouders, loges, maar ook voor je huisdieren.

Wat valt er buiten mijn verzekering?

Buiten de dekking van de aansprakelijkheidsverzekering particulieren  valt schade veroorzaakt door:

Vaartuigen, caravans en motorrijtuigen waar je een rij- of vaarbewijs voor nodig hebt en luchtvaartuigen (deze hebben eigen verzekering nodig).

Een uitzondering wordt gemaakt in het geval van joyriding, mits de veroorzaker minderjarig is en zich met geweld toegang. Heb je als automobilist de sleutel in het slot laten zitten, dan ben je zelf schuldig als iemand er met jouw auto vandoor gaat. Je zult dan je eigen autoverzekering moeten aanspreken omdat je nalatig bent geweest.

Materiële schade aan spullen van iemand die verzekerd is op jouw verzekeringspolis (je partner of kind bijvoorbeeld). Als jouw partner jouw dure tablet stuk maakt, zal de aansprakelijkheidsverzekering particulieren  geen dekking bieden.

Schade door opzet, zoals vernieling, maar ook schade die je veroorzaakt onder invloed van bijvoorbeeld drugs of seksueel misbruik. Als het kinderen van onder de 14 jaar betreft, valt schade door opzet echter wél onder de AVP-dekking

Groepsaansprakelijkheid: je kunt (mede) verantwoordelijk worden gesteld voor schade die door anderen is veroorzaakt als die schade werd toegebracht op het moment dat je tezamen met die andere groepsleden in groepsverband optrad. Voorwaarde is wel dat het gedrag van de groepsleden zodanig was dat een normaal mens zich normaalgesproken uit de groep had moeten lopen. In dat geval zal de WA verzekering  niet uitbetalen.

Gemakkelijk overstappen aansprakelijkheidsverzekering

Het klinkt moeilijk om je oude WA verzekering te laten stoppen en over te stappen naar een andere verzekering, maar dat is snel geregeld. Je kunt hiervoor contact opnemen met je huidige {verzekeringsmaatschappijverzekeraar}. Zij maken de opzegging dan voor je in orde. Vervolgens kun je een aansprakelijkheidsverzekering particulieren via onze vergelijkingstool afsluiten.

Meer over de aansprakelijkheidsverzekering

Filter op de volgende punten:

 • Gezinssamenstelling
 • Geboorte datum
 • Verzekerd bedrag
 • Aanvullend: Eigen risico

  Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering Vergelijken – Waarom een AVP?

  De WA verzekering sluit je af om je te verzekeren tegen schades waar je wettelijk aansprakelijk voor bent. Dit zijn schades die je aandoet aan anderen of de spullen van personen. Denk aan de boormachine van je broer die je uit je handen laat vallen. Of je buurman die struikelt over een laaghangend snoer in jouw woning en zijn been breekt. De AVP dekt niet alleen de schade die jij hebt veroorzaakt, ook die van bijvoorbeeld je huisdieren. Met de AVP binnen het de meeste pakketten ben je verzekerd tot een schade van €1.000.000.

  Heb je interesse in Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering Vergelijken, dan kun het beste eerst een aantal aansprakelijkheidsverzekeringen met elkaar vergelijken. Dat geldt eigenlijk voor alle verzekeringen en diensten, maar ook zeker voor Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering Vergelijken.

  In het geval van Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering Vergelijken kun je al snel geld overhouden omdat de premies gewoon ontzetten verschillen. Heb je eenmail jouw Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering Vergelijken gevonden en de keus gemaakt met onze vergelijkingstool, dan kun je ongestoord verder.

  Immers, deWettelijke Aansprakelijkheidsverzekering Vergelijken lost het op.

  Laatste nieuws over Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering Vergelijken

  Aansprakelijkheidsverzekering Woning

  Met de aansprakelijkheidsverzekering bescherm je naast je eigen portemonnee, maar ook die van degene die je onverhoopt schade berokkent. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de aansprakelijkheidsverzekering voor jou.

  0 comments

  Aansprakelijkheidsverzekering Kosten Per Maand

  Met de aansprakelijkheidsverzekering particulieren bescherm je niet alleen je eigen banksaldo, maar ook die van degene die je per ongeluk schade toebrengt. Wij helpen bij het kiezen van de beste aansprakelijkheidsverzekering voor jouw situatie.

  0 comments

  Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering Vergelijken

  Met de aansprakelijkheidsverzekering particulieren bescherm je naast je eigen portemonnee, maar ook die van de persoon die je per abuis schade toebrengt. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de aansprakelijkheidsverzekering particulieren voor jouw situatie. Waarom een aansprakelijkheidsverzekering particulieren? Een aansprakelijkheidsverzekering sluit je af om je te beschermen voor schades waar je wettelijk […]

  0 comments

  Is Een Aansprakelijkheidsverzekering Verplicht

  Met de aansprakelijkheidsverzekering bescherm je niet alleen je eigen banksaldo, maar ook die van degene die je onverhoopt schade toebrengt. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de aansprakelijkheidsverzekering voor jou.

  0 comments

  Aansprakelijkheidsverzekering Particulieren

  Met de aansprakelijkheidsverzekering bescherm je niet alleen je eigen portemonnee, maar ook die van de persoon die je per abuis schade toebrengt. Wij helpen bij het kiezen van de beste WA verzekering voor jouw situatie.

  0 comments
Scroll to top