wat is opstalverzekering

Wat Kost Opstalverzekering

Een opstalverzekering vergelijken en aan gaan via deze site is heel simpel. Op deze website vergelijk je opstalverzekeringen op premie én kwaliteit. En, je krijgt korting, waardoor je tot wel 20% op je premie kunt geld besparen. Vergelijk je via deze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de meest goedkope opstalverzekering aangaat, maar dat je er ook een kiest die het betere bij jou past.

Simpel en in enkele stappen je opstalverzekering vergelijken? Je kunt alle opstalverzekeringen vergelijken op kostprijs én kwaliteit. Vul je gegevens en voorkeuren in en je ziet meteen wat voor jou de voordeligste en goedkopere opstalverzekering is. Sluit deze linea recta af en bespaar tot wel 20% op de premie.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Ben je van plan om een huis te aanschaffen en moet je een opstalverzekering vinden? Bij ons kun je easy de opstalverzekering vergelijken op prijs en dekking. Zo vind jij eenvoudig en easy een opstalverzekering die past bij je opstal. Vul in de vergelijker in of je een huur- of koopwoning hebt. Vul tevens je postcode, huisnummer en geboortedatum in. Je krijgt nu de mogelijkheid om ook de inboedelverzekering ook mee te nemen in de vergelijking. Kies of je dit wilt of niet en vul je gegevens en voorkeuren verder in. Om een opstalverzekering te vinden die past bij je huis, moeten we weten wat de staat van je huis is én of je je opstal aanvullend wilt verzekeren. Onder het kopje ‘Je woning’ vul je in wat voor type huis je hebt, wat de bouwaard van de muren is, hoeveel kamers je huis heeft, of je woning beveiligd is, wat de oppervlakte van je huis is én wat het bouwkalenderjaar van je huis is. Onder ‘Opstalverzekering’ vul je kennis in over het meeverzekeren van je fundering, de inhoud van je huis (m³), de gevel en de klasse van de keuken, de badkamer en de woonkamer. Heb je dit allemaal ingevoerd? Dan kun jij de opstalverzekering vergelijken op bescherming en prijs.

Opstalverzekering vinden: zo werkt het

Bij ons vind je heel eenvoudig de beste opstalverzekering voor jouw situatie. Je beantwoordt een paar vragen over jouw huis waarmee wij de herbouwwaarde van je huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om je huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is snel want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of monumentaal huis hebt, kun je deze waardeberekening niet gebruiken. Hierna zie je spoorslags de 3 beste deals voor jouw opstalverzekering die je ook acuut online kunt vinden. De goedkoopste opstalverzekering staat hier tevens altijd bij. Je kunt uiteraard tevens nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt ook acuut de premie berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in 1 keer alles geregeld op een website, snel toch?

Woonverzekering afzeggen bij emigreren

Als je emigreert, verkoop je in het algemeen je huis in dit land. Je kunt dan natuurlijk tevens de inboedel- en opstalverzekering beëindigen. In dit situatie geldt er geen opzegtermijn, maar kun je de verzekeringen beëindigen per de dag dat je je uitschrijft uit Holland. Verkoop je je huis niet, maar ga je deze verhuren? Dan gelden er weer andere regels voor je opstalverzekering en inboedelverzekering.

Opstalverzekering VvE

Woon je in een appartement? Een opstalverzekering afsluiten is dan niet immer nodig. De Vereniging van Eigenaren (VvE) sluit meestal een VvE-opstalverzekering af voor het hele gebouw en de daar bijbehorende appartementen. De opstalverzekering betaalt in dit situatie schade aan de gemeenschappelijke delen van het gebouw, zoals de muren, vloeren en gevels. Heb je het appartement net verbouwd en bijvoorbeeld een nieuwe keuken aangeschaft? Dan kun je ervoor kiezen om deze extra te verzekeren met een aanvullende verzekering. In de polisvoorwaarden van de opstalverzekering van de VvE wordt namelijk niet uitgegaan van dit soort woningverbeteringen. Controleer bij je VvE immer voor de zekerheid of er een opstalverzekering is afgesloten.

Korting

Veel opstalverzekeraars geven korting op je kosten op welk moment jouw huis is beveiligd. In onze vergelijking kun je aangeven of je een Politiekeurmerk Veilig Wonen of Borg-certificaat hebt. Opstalverzekeringsmaatschappijen schatten de kans op gebreken aan de opstal dan kleiner. Ben je in het bezit van een Politiekeurmerk Veilig Wonen of het Borg-certificaat? Dan geven de meeste opstalverzekeraars je 10% korting.

Beste opstalverzekering

Ben je op zoek naar de beste opstalverzekering? Door bij ons de opstalverzekering te vergelijken, vind je in enkele stappen een verzekering voor je opstal die bij jou past. Vul je eigen gegevens en de gegeven over je huis in de vergelijker. Je ziet dan ogenblikkelijk wat voor jou situatie de goedkoopste en beste opstalverzekering is.

Opstalverzekering beëindigen door verhuizen

Ga je binnenkort verhuizen of ben je net verhuisd naar een ander postcodegebied? Soms ga je wel veel groter wonen en heb je een ander soort dak en nu tevens een tuinhuisje. Deze veranderingen zorgen ervoor dat de premie van je opstalverzekering verandert, omdat de herbouwwaarde van je huis verandert. Het is van belang dat je alle wijzigingen zo snel een optie doorgeeft aan je opstalverzekeraar. Zo ben jij geen moment onderverzekerd. Verhuis je van een koophuis naar een appartement? Dan heb je over het algemeen geen opstalverzekering meer nodig. Meestal wordt deze dan afgesloten door de VvE. Het is slim om de opstalverzekering net zo lang aan te houden, totdat je geen eigenaar meer bent van de woning. In situatie van schade aan de opstal ben jij dan nog continu verzekerd.

Scroll naar boven