opstalverzekering huurwoning

Wat Kost Een Opstalverzekering Per Maand

Een opstalverzekering vergelijken en vinden via deze site is heel simpel. Op onze website vergelijk je opstalverzekeringen op kosten én kwaliteit. En, je krijgt korting, waarmee je tot wel 20% op je maandprijs kunt geld overhouden. Vergelijk je via deze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de goedkoopste opstalverzekering aangaat, maar dat je er ook een kiest die het goedkopere bij jou past.

Met een opstalverzekering, ook wel woonhuisverzekering genoemd, verzeker je alle zaken die aan het huis vastzitten tegen gebreken. Onder de opstal vallen bijvoorbeeld een vastgespijkerde houten vloer, de schutting in je tuin en je dak. Een opstalverzekering betaalt onvoorziene schade aan je huis, veroorzaakt door bijvoorbeeld brand, bliksem of storm. Bij ons kun je easy je opstalverzekering vergelijken op kostprijs én kwaliteit. We hebben alle informatie over de opstalverzekering voor je op een rijtje gezet.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Als je een huis koopt ben je daar natuurlijk trots op. Je wilt dan tevens dat als er iets mee gebeurt, dat je jouw huis weer kunt (laten) maken. Daarvoor sluit je een opstalverzekering af. Een opstalverzekering is niet verplicht. Per slot van rekening wordt je vrijwel altijd door de bank wel vereist om een opstalverzekering te regelen als je een hypotheek afsluit. Dat is tevens niet zo gek. Ze lenen jou veel geld, en willen natuurlijk wel dat het onderpand, je huis dus, goed is verzekerd.

Opstalverzekering afsluiten: zo werkt het

Bij ons vind je heel easy de betere opstalverzekering voor jouw situatie. Je beantwoordt een paar vragen over je huis waarmee wij de herbouwwaarde van jouw huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om je huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is easy want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of monumentaal huis hebt, kun je deze waardeberekening niet gebruiken. Hierna zie je onmiddellijk de 3 slimste deals voor jouw opstalverzekering die je ook terstond online kunt afsluiten. De goedkoopste opstalverzekering staat hier tevens te allen tijde bij. Je kunt natuurlijk ook nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt ook subiet de maandprijs berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in één keer alles geregeld op één website, makkelijk toch?

Samenwonen? Zeg kortstlopende verzekering op!

Ga je samenwonen met je vriend? Dan heeft die misschien al een inboedelverzekering of opstalverzekering. Je hoeft niet allebei een inboedel- en opstalverzekering te hebben. In deze gevallen geldt dat de verzekering die het langst loopt, voorrang krijgt. De kortlopende verzekering moet je dan beëindigen. Lopen beide verzekeringen langer dan een jaar? Dan mag je ze allebei beëindigen. Pas deze dan aan naar jullie gezinssamenstelling of sluit een volledig nieuwe verzekering af.

Wat is de herbouwwaarde?

Aan de hand van de herbouwwaarde wordt vastgesteld voor welk bedrag je jouw huis moet verzekeren. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om je huis opnieuw te bouwen, op dezelfde plek en manier.

Herbouwwaarde berekenen

De gemakkelijkste wijze om de herbouwwaarde vast te stellen is door het gebruiken van een herbouwwaardemeter. Hierbij wordt aan de hand van het type huis, de klasse van de bouwdelen en de inhoud de herbouwwaarde vastgesteld. Veel woonverzekeringsmaatschappijen verlenen op basis van een (naar waarheid ingevulde) herbouwwaardemeter garantie tegen onderverzekering.

Herbouwwaardemeter

Wil je een opstalverzekering vinden? Dan is de herbouwwaarde van je huis belangrijk. De herbouwwaarde van je huis is het bedrag dat nodig is om je huis op dezelfde plek, op dezelfde wijze te herbouwen. Door de herbouwwaarde weet jouw verzekeraar voor welk bedrag je opstal gedekt moet worden. Met de herbouwwaardemeter die verwerkt is in onze vergelijker wordt de herbouwwaarde van je huis berekend. Deze voorkomt dat je ondergedekt bent. En daardoor ben je zelfs gedekt tegen onderverzekering. Heb je een huis met een groot woonoppervlak en onder meer een rieten dak? In speciale gevallen is het slim om de herbouwwaarde te laten opmeten door een taxateur.

Dezelfde verzekeringsmaatschappij als inboedelverzekering

Wil jij naast een opstalverzekering ook een verzekering afsluiten voor je inboedel? Verzeker deze dan bij dezelfde verzekeraar. Je voorkomt dan ook gedoe bij het vaststellen onder welke verzekering de schade valt, aangezien er maar een aanspreekpunt is. Ernaast krijg je hierdoor vaak een goedkope premie, omdat je beide verzekeringen in één pakket verzekerd.

Opstalverzekering huurhuis

Huur jij een huis van je huisbaas? Dan is een opstalverzekering vinden niet nodig. Als er schade ontstaat aan de opstal door brand, storm of onder andere inbraak, dan zijn de onkosten van de opgelopen gebreken voor de eigenaar van de woning. De losliggende spullen in je huis dien je wel zelf te verzekeren met een inboedelverzekering.

Opstalverzekering beëindigen door verhuizen

Ga je binnenkort verhuizen of ben je net verhuisd naar een ander postcodegebied? Wellicht ga je wel veel groter wonen en heb je een ander soort dak en nu tevens een tuinhuisje. Deze veranderingen zorgen ervoor dat de maandprijs van je opstalverzekering verandert, omdat de herbouwwaarde van je huis verandert. Het is van betekenis dat je alle wijzigingen zo in enkele stappen een optie doorgeeft aan je opstalverzekeraar. Zo ben jij geen moment onderverzekerd. Verhuis je van een koophuis naar een appartement? Dan heb je vaak geen opstalverzekering meer nodig. Meestal wordt deze dan afgesloten door de VvE. Het is goed om de opstalverzekering net zo lang aan te houden, totdat je geen eigenaar meer bent van de woning. In situatie van gebreken aan de opstal ben jij dan nog continu verzekerd.

Scroll naar boven