goedkope autoverzekering

Wat Kost Een Autoverzekering

Door te vergelijken op hier vind je de meest geschikte autoverzekering. Of de autoverzekering met de beste condities. Of die

Autoverzekering opzeggen

Wil je de verzekering van je auto annuleren? Dat kan. Je stuurt een e-mail naar je verzekeringsmaatschappij. De verzekeraar zal je autoverzekering over het algemeen binnen een maand stopzetten. Let wel op bij overstappen: zorg eerst dat je aanvraag is geaccepteerd bij de nieuwe verzekeringsmaatschappij en zeg dan pas je lopende verzekering van je auto op! Wil je de verzekering van je auto annuleren omdat je verzekeraar een premiestijging invoert of de voorwaarden vernieuwde, dan mag je de autoverzekering zonder opzegtermijn opzeggen.

No-claimbeschermer

Een aantal autoverzekeringsmaatschappijen bieden ook de optie om je extra te verzekeren met een dekking van je no-claim. Met deze beschermer kun je één keer per 12 maanden gebreken claimen zonder dat de kosten van de verzekering van je auto verhoogd wordt en zonder dat je korting op de no-claim lager wordt. Het claimen van deze gebreken heeft daarentegen wel invloed op het aantal jaren schadevrij. Bij een overstap naar een volgende autoverzekeraar is het hierdoor een optie dat je kosten wel hoger wordt als gevolg van het mindere aantal schadevrije jaren.

Aanvullende verzekeringen bij je autoverzekering

Er zijn verschillende aanvullende verzekeringen mogelijk. Ze zijn niet allemaal nodig of verplicht, je kunt zelf bepalen welke je noodzakelijk vindt.

  • Ongevallen inzittendenverzekering – keert een bepaald bedrag uit als iemand na een ongeval invalide raakt of overlijdt. Dat geldt voor de bestuurder, maar tevens voor eventuele familieleden.
  • Schadeverzekering voor medepassagiers. vergoedt de schade die de automobilist en/of familieleden lijden door het ongeval. Dat kan letselschade zijn, maar ook gebreken aan persoonlijke spullen of kleding. Het bedrag dat wordt uitbetaald, staat gelijk aan de schade die geleden is.
  • Rechtsbijstandverzekering. Voor juridisch advies en specialistische rechtshulp om onder meer gebreken aan de auto of letselschade te verhalen. Houd er rekening mee dat de kosten hoger is als je een autoverzekering vergelijkt inclusief aanvullende verzekering. Het wordt dan lastiger om een goedkope autoverzekering te vinden.Meer doorsnee gegevens over autoverzekeringen kun je ook lezen in de productwijzers die door het Verbond van verzekeraars zijn samengesteld? Hier is meer te zien: wat kost een autoverzekering

Scroll naar boven