Wat Is Een Aansprakelijkheidsverzekering

Met de aansprakelijkheidsverzekering bescherm je naast je eigen banksaldo, maar ook die van degene die je onverhoopt schade berokkent. Wij helpen bij het kiezen van de beste aansprakelijkheidsverzekering voor jouw situatie.

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren ga je aan om je te verzekeren voor schades waar je volgens de wet aansprakelijk voor bent. Dit zijn schades die je aandoet aan andere mensen of de goederen van anderen. Denk aan de computer van je collega die je uit je handen laat vallen. Of je oom die struikelt over een losliggend touw in jouw kamer en zijn enkel breekt. De aansprakelijkheidsverzekering dekt niet alleen de schade die jij hebt gemaakt, ook die van bijvoorbeeld je huisdieren. Met een aansprakelijkheidsverzekering particulieren binnen het de meeste pakketten ben je beschermt tot een schade van ruim een miljoen euro.

Waarom een AVP?

Uw aansprakelijkheidsverzekering verzekerd u tegen schade aan anderen waarvoor u aansprakelijk wordt gesteld.

U bent verzekerd tegen schade aan anderen

  • Een aansprakelijkheidsverzekering wordt ook wel aansprakelijkheidsverzekering genoemd
  • De AVP vergoed letsel schade en zaakschade
  • Schade die met opzet is veroorzaakt wordt niet betaald
  • Financiële schade die niet voortvloeit uit een schade aan zaken of letselschade wordt niet vergoed

Een AVP is een verzekering die schade die iemand aan iemand anders of zijn spullen aanbrengt. De polis is in beginsel bij iedere verzekeringsmaatschappij hetzelfde. Als u als verzekerde schade aanbrengt aan (spullen van) andere personen dan wordt dit tot ongeveer €1.250.000 vergoed per geval. Dit bedrag verschilt per verzekering.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je partner kan per abuis een bal door het raam schoppen tijdens het voetballen, of voor je het weet heeft je papegaai de bril van een oude man voor voedsel aangezien. De schade kan flink oplopen als je niet verzekerd bent voor zulke schade. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade als jij of je gezinslid per abuis de veroorzaker is van schade aan derden. Dit geldt alleen voor de schade die jij of je zoon als particulier maken. Eventuele schade tijdens het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheids-verzekering die je werkgever af kan sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering wordt ook wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Wat Is Een Aansprakelijkheidsverzekering

Is een WA verzekering verplicht?

In Nederland is het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering niet verplicht. Maar het is wel slim om dit te doen. Vooral met huisdieren zit een ongeluk in een klein hoekje. De kosten voor het vergoeden van de veroorzaakte schade kan dan enorm hoog uitvallen.

Aansprakelijkheidsverzekering particulieren: niet verplicht, wel doen!

In tegenstelling tot de standaard zorgverzekering en de autoverzekering, hoort de AVP  niet tot de wettelijk verplichte verzekeringen. Een AVP hoort volgens de Consumentenbond echter wel in ieders basispakket van financiële diensten.

De premie die je betaalt voor een WA verzekering  met gezinsdekking (bij benadering €50 per jaar voor een verzekerd bedrag van €1,25 miljoen of meer) is relatief laag en sowieso geen reden om zo’n polis niet af te sluiten. Ook ben je als je géén WA verzekering hebt en wel aansprakelijk bent voor schade aan eigendommen van een ander, veel duurder uit. En desalniettemin is ook het slachtoffer er de dupe van als je geen AVP  hebt, of voor een te laag verzekerd bedrag hebt gekozen.

AVP Vergelijken

Een AVP vergelijken biedt dekking voor schade waar jij of jouw vriendin aansprakelijk voor is. Je bent verzekerd voor immateriële letselschade veroorzaakt bij anderen. Dit kan zowel lichamelijk als geestelijke schade betreffen. Hiernaast ben je verzekerd voor schade aan materiële zaken. Een voorwaarde is dat de schade niet met opzet mag zijn aangebracht. Dat jij aansprakelijk bent voor de schade, betekent niet dat jij de schade zelf veroorzaakt hoeft te hebben. Jij bent soms ook verantwoordelijk voor schade aangebracht door je hond. Daarnaast ben jij aansprakelijk voor schade die is voorzaakt door een mankement aan jouw huis. Een voorbeeld is wanneer een dakpan van jouw huis op het hoofd van de buurman valt. Dan ben je aansprakelijk voor de schade die dit met zich meebrengt.

Wat dekt je AVP?

De aansprakelijkheidsverzekering binnen het instap pakketten heeft een prima dekking. Wanneer je voor een schade aansprakelijk bent kun je beroep doen op je AVP. Maar de dekking geldt niet alleen voor jou maar ook voor je kinderen, inwonende ouders, loges, maar ook voor je huisdieren.

Dekking aansprakelijkheidsverzekering particulieren

Een WA verzekering dekt over het algemeen:

  • Schade waar jij aansprakelijk voor bent zoals letselschade bij anderen en schade aan goederen
  • Schade die per abuis toegebracht is
  • Schade aangericht door je kind
  • Schade als gevolg van een probleem aan je huis

Gemakkelijk overstappen aansprakelijkheidsverzekering

Het klinkt ingewikkeld om je oude WA verzekering te laten stoppen en over te stappen naar een andere verzekeringsmaatschappij, maar dat is gemakkelijk geregeld. Je kunt hiervoor contact opnemen met je huidige {verzekeringsmaatschappijverzekeraar}. Zij maken de opzegging dan voor je in orde. Vervolgens kun je een aansprakelijkheidsverzekering via onze vergelijkingstool afsluiten.

Premie gebaseerd op gezinssamenstelling

De maandelijkse kosten die u moet betalen voor de aansprakelijkheidsverzekering particulieren hangt af van de samenstelling van uw huishouding. In de basis zijn er twee soorten polissen te identificeren: de dekking voor alléénstaand en de dekking in gezinsverband. Onder de dekking gezinsverband wordt een uitgebreidere groep meeverzekerd, hier behoren ook kinderen tot 27 jaar bij.

Wat Is Een Aansprakelijkheidsverzekering – Waarom een aansprakelijkheidsverzekering?

De WA verzekering sluit je af om je te verzekeren voor schades waar je volgens de wet aansprakelijk voor wordt gehouden. Dit zijn schades die je toebrengt aan anderen of de goederen van anderen. Denk aan de laptop van je oom die je uit je handen laat vallen. Of je collega die struikelt over een losliggend touw in jouw woning en zijn arm breekt. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt bijna alle schade die jij hebt veroorzaakt, ook die van bijvoorbeeld je logés. Met de aansprakelijkheidsverzekering particulieren binnen het de meeste pakketten ben je verzekerd tot een schade van €1.000.000.

Heb je interesse in Wat Is Een Aansprakelijkheidsverzekering, dan kun het beste eerst een aantal aansprakelijkheidsverzekeringen met elkaar vergelijken. Dat geldt eigenlijk voor alle verzekeringen en diensten, maar ook zeker voor Wat Is Een Aansprakelijkheidsverzekering.

In het geval van Wat Is Een Aansprakelijkheidsverzekering kun je al snel geld overhouden omdat de premies gewoon ontzetten verschillen. Heb je eenmail jouw Wat Is Een Aansprakelijkheidsverzekering gevonden en de keus gemaakt met onze vergelijkingstool, dan kun je ongestoord verder.

Immers, deWat Is Een Aansprakelijkheidsverzekering lost het op.

Laatste nieuws over Wat Is Een Aansprakelijkheidsverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering Bedrijven

Met een aansprakelijkheidsverzekering bescherm je naast je eigen banksaldo, maar ook die van de persoon die je onverhoopt schade berokkent. Wij helpen bij het kiezen van de beste aansprakelijkheidsverzekering voor jouw gezin.

0 comments

Eigen Risico Aansprakelijkheidsverzekering

Met de aansprakelijkheidsverzekering particulieren bescherm je naast je eigen banksaldo, maar ook die van de persoon die je per abuis schade toebrengt. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de aansprakelijkheidsverzekering particulieren voor jouw situatie.

0 comments

Is Een Aansprakelijkheidsverzekering Voor Particulieren Verplicht?

Met de aansprakelijkheidsverzekering bescherm je niet alleen je eigen portemonnee, maar ook die van de persoon die je per ongeluk schade berokkent. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de AVP voor jouw gezin.

0 comments

Waarom Een Aansprakelijkheidsverzekering

Met een aansprakelijkheidsverzekering bescherm je naast je eigen banksaldo, maar ook die van degene die je onverhoopt schade toebrengt. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de aansprakelijkheidsverzekering particulieren voor jouw situatie.

0 comments

Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering Vergelijken

Met de aansprakelijkheidsverzekering particulieren bescherm je naast je eigen portemonnee, maar ook die van de persoon die je per abuis schade toebrengt. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de aansprakelijkheidsverzekering particulieren voor jouw situatie.

0 comments
Scroll to top