opstalverzekering wat is dat

Wanneer Opstalverzekering Afsluiten

Een opstalverzekering vergelijken en vinden via deze site is heel makkelijk. Op deze website vergelijk je opstalverzekeringen op kostprijs én kwaliteit. En, je krijgt korting, waarmee je tot wel 20% op je maandprijs kunt uitsparen. Vergelijk je via onze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de meest goedkope opstalverzekering afsluit, maar dat je er ook een kiest die het betere bij jou past.

Met een opstalverzekering, ook wel woonhuisverzekering genoemd, verzeker je alle zaken die aan het huis vastzitten tegen schade. Onder de opstal vallen onder andere een vastgespijkerde houten vloer, de schutting in je tuin en je dak. Een opstalverzekering dekt onvoorziene schade aan je huis, veroorzaakt door onder andere brand, bliksem of storm. Op deze website kun je simpel je opstalverzekering vergelijken op kostprijs én kwaliteit. We hebben alle informatie over de opstalverzekering voor je op een rijtje gezet.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Als je een huis koopt ben je daar natuurlijk trots op. Je wilt dan ook dat als er iets mee gebeurt, dat je jouw huis weer kunt (laten) maken. Daarvoor sluit je een opstalverzekering af. Een opstalverzekering is niet verplicht. Toch wordt je vrijwel altijd door de bank wel voorgeschreven om een opstalverzekering te regelen als je een hypotheek afsluit. Dat is ook niet zo gek. Ze lenen jou veel geld, en willen uiteraard wel dat het onderpand, jouw huis dus, goed is verzekerd.

Opstalverzekering vinden: zo werkt het

Bij ons vind je heel gemakkelijk de voordeligste opstalverzekering voor je situatie. Je beantwoordt een paar vragen over je huis waarmee wij de herbouwwaarde van jouw huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om je huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is snel want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of monumentaal huis hebt, kun je deze waardemeter niet gebruiken. Hierna zie je linea recta de 3 beste deals voor jouw opstalverzekering die je tevens linea recta online kunt afsluiten. De meest goedkope opstalverzekering staat hier ook immer bij. Je kunt uiteraard ook nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt tevens acuut de maandprijs berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in 1 keer alles geregeld op 1 website, easy toch?

Opzeggen bij premieverhoging

Als de verzekeringsmaatschappij de premie van jouw opstalverzekering verhoogd, kun je je verzekering er acuut annuleren. Je moet dat wel binnen 30 dagen nadat de premie is verhoogd doen. Dit mag ook als de voorwaarden worden gewijzigd in jouw nadeel. In beide gevallen moet het een wijziging zijn die voor alle klanten wordt gedaan, en niet alleen voor jou.

Opstalverzekering voorgeschreven bij hypotheek

Een opstalverzekering is niet wettelijk verplicht, maar wordt wel vaak vereist gesteld als je een hypotheek afsluit. Dit is zeker niet zo gek. Je huis is namelijk veel geld waard. Geld wat je leent van de hypotheekverstrekker. Stel dat je jouw hypotheek niet meer kunt betalen, dan kun je altijd nog het huis verkopen om je lening terug te betalen. Maar als het huis afbrandt, heeft de hypotheekverstrekker niets meer. Daarom willen ze dat je het huis goed verzekert. Ook als je genoeg geld hebt om het hele huis zelf te betalen, is het verstandig een verzekering voor het huis af te sluiten. Als het huis afbrandt kost het namelijk nog telkens veel geld om een nieuw huis te aanschaffen of te bouwen.

Dezelfde verzekeringsmaatschappij als inboedelverzekering

Wil jij naast een opstalverzekering tevens een verzekering aan gaan voor je inboedel? Verzeker deze dan bij dezelfde verzekeringsmaatschappij. Je voorkomt dan tevens gedoe bij het vaststellen onder welke verzekering de gebreken valt, aangezien er maar een aanspreekpunt is. Ernaast krijg je hierdoor in de regel een voordelige premie, omdat je beide verzekeringen in 1 pakket verzekerd.

Beste opstalverzekering

Ben je op zoek naar de betere opstalverzekering? Door bij ons de opstalverzekering te vergelijken, vind je eenvoudig een verzekering voor je opstal die bij jou past. Vul je eigen gegevens en de gegeven over je woning in de vergelijker. Je ziet dan acuut wat voor jou situatie de meest goedkope en voordeligste opstalverzekering is.

Verbouwen

Ga je tevens verbouwen in de nieuwe woning? Denk eraan dat je niet helemaal gedekt bent op welk moment de huis niet water- en winddicht is. Tevens een verbouwing geef je daarom door aan je opstalverzekeraar. Staat je {nieuwe huis} langere tijd leeg. Moet je je huis nog verbouwen? Ook dan geldt er een andere dekking.

Dekking opstalverzekeringen 

Houd er bij het vergelijken van verschillende opstalverzekeringen rekening mee dat er soms enige overlap kan bestaan in de dekking van een opstalverzekering en een inboedelverzekering. Op het moemnt dat een laminaatvloer verzekerd wordt door uw opstalverzekering is het niet belangrijk om deze ook te laten verzekeren via uw inboedelverzekering.

Scroll naar boven