Waarom Aansprakelijkheidsverzekering

Met een aansprakelijkheidsverzekering particulieren bescherm je naast je eigen banksaldo, maar ook die van de persoon die je onverhoopt schade toebrengt. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de aansprakelijkheidsverzekering voor jouw gezin.

Waarom een AVP?

De WA verzekering ga je aan om je te beschermen tegen schades waar je wettelijk aansprakelijk voor bent. Dit zijn schades die je aandoet aan andere mensen of de goederen van personen. Denk aan de computer van je buurman die je uit je handen laat vallen. Of je buurman die valt over een losliggend touw in jouw schuur en zijn schouder breekt. Een WA verzekering dekt niet alleen de schade die jij hebt gemaakt, ook die van bijvoorbeeld je kinderen. Met de aansprakelijkheidsverzekering particulieren binnen het de meeste pakketten ben je beschermt tot een schade van ruim een miljoen euro.

Waarom een aansprakelijkheids verzekering?

Uw AVP verzekerd u tegen schade aan anderen waarvoor u aansprakelijk wordt gesteld.

U bent verzekerd tegen schade aan anderen

  • De aansprakelijkheidsverzekering particulieren wordt ook wel aansprakelijkheidsverzekering genoemd
  • De aansprakelijkheidsverzekering vergoed letsel schade en zaakschade
  • Met opzet veroorzaakte schade wordt niet vergoed
  • Financiële schade die niet voortvloeit uit een schade aan zaken of letselschade wordt niet vergoed

Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die schade die jouw kind(eren) aan een ander of zijn goederen aanbrengt. De polis is in beginsel bij iedere verzekeraar hetzelfde. Als u als verzekerde schade toebrengt aan (spullen van) andere personen dan wordt dit tot ongeveer €1.250.000 vergoed per schadegeval. Dit bedrag verschilt per verzekeringsmaatschappij.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering particulieren

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je kind kan per ongeluk een bal door het raam schoppen tijdens het voetballen, of voor je het weet heeft je kat de bril van een vader voor voedsel aangezien. De kosten kunnen flink oplopen als je niet voldoende verzekerd bent voor dit type schade. Een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt de kosten als jij of je vrouw per ongeluk de aanstichter is van schade aan anderen. Dit geldt uitsluitend voor de schade die jij of je zoon als particulier maken. Eventuele schade tijdens het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheids-verzekering die je werkgever af kan sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering wordt ook wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Waarom Aansprakelijkheidsverzekering

Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

In Nederland is het afsluiten van een AVP niet verplicht. Maar het is wel verstandig om dit te doen. Vooral met kinderen zit een ongeluk in een klein hoekje. De kosten voor het vergoeden van de veroorzaakte schade kan dan erg hoog uitvallen.

WA verzekering: niet verplicht, wel doen!

In tegenstelling tot de standaard zorgverzekering en de verzekering voor auto’s, hoort de aansprakelijkheidsverzekering  niet tot de wettelijk verplichte verzekeringen. Een WA verzekering hoort volgens de Consumentenbond echter wel in ieders basispakket van financiële diensten.

De maandpremie die je afdraagt voor een aansprakelijkheidsverzekering  met dekking voor het gehele gezin (ongeveer €50 per jaar voor een verzekerd bedrag van €1,25 miljoen of meer) is in principe niet hoog en zeker geen reden om een verzekering niet af te sluiten. Ook ben je als je géén WA verzekering hebt en wel verantwoordelijk bent voor schade aan eigendommen van een ander, veel meer kwijt. En desalniettemin is ook het slachtoffer er de dupe van als je geen AVP  hebt, of voor een te laag verzekerd bedrag hebt gekozen.

WA verzekering Vergelijken

Een WA verzekering vergelijken biedt dekking voor schade waar jij of jouw vriendin aansprakelijk voor is. Je bent verzekerd voor immateriële schade veroorzaakt bij anderen. Dit kan zowel lichamelijk als geestelijke schade betreffen. Hiernaast ben je verzekerd voor schade aan materiële schade. Een voorwaarde is dat de schade niet met voorbedachte rade mag zijn aangebracht. Dat jij aansprakelijk bent voor de schade, betekent niet altijd dat jij de schade zelf veroorzaakt hoeft te hebben. Jij bent meestal ook verantwoordelijk voor schade aangebracht door je kat. Ook ben jij verantwoordelijk voor schade die is ontstaan door een mankement aan jouw huis. Een voorbeeld is wanneer een dakpan van jouw woning op het hoofd van de buurman valt. Dan ben je aansprakelijk voor de schade die dit heeft opgeleverd.

Wat dekt je AVP?

De WA verzekering binnen het instap pakketten heeft een ruime dekking. Wanneer je voor een schade aansprakelijk bent kun je beroep doen op je aansprakelijkheidsverzekering particulieren. Maar de dekking geldt niet alleen voor jou maar ook voor je kinderen, inwonende ouders, loges, maar ook voor je huisdieren.

Dekking WA verzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering dekt over het algemeen:

  • Schade waar jij verantwoordelijk voor bent zoals letselschade bij anderen en schade aan goederen
  • Schade die per abuis toegebracht is
  • Schade aangericht door je zoon
  • Schade als gevolg van een gebrek aan je huis

Gemakkelijk overstappen WA verzekering

Het klinkt moeilijk om je oude AVP te op te zeggen en over te stappen naar een andere verzekering, maar dat is zo geregeld. Je kunt hiervoor contact opnemen met je huidige {verzekeringsmaatschappijverzekeraar}. Zij maken de opzegging dan voor je in orde. Vervolgens kun je een aansprakelijkheidsverzekering via onze vergelijkingstool afsluiten.

Premie gebaseerd op gezinssamenstelling

De maandelijkse premie die u moet betalen voor de aansprakelijkheidsverzekering hangt af van uw gezinssamenstelling. In de basis zijn er 2 typen verzekeringen te benoemen: de dekking voor alléénstaand en de dekking in gezinsverband. Onder de dekking gezinsverband wordt een uitgebreidere groep meeverzekerd, hier behoren ook kinderen tot 27 jaar bij.

Waarom Aansprakelijkheidsverzekering – Waarom een aansprakelijkheids- verzekering particulieren?

De AVP ga je aan om je te beschermen tegen schades waar je wettelijk aansprakelijk voor wordt gehouden. Dit zijn schades die je toebrengt aan anderen of de spullen van personen. Denk aan de computer van je oom die je uit je handen laat vallen. Of je broer die valt over een laaghangend snoer in jouw huis en zijn enkel breekt. De WA verzekering dekt niet alleen de schade die jij hebt veroorzaakt, ook die van bijvoorbeeld je logés. Met een aansprakelijkheidsverzekering binnen het de meeste pakketten ben je verzekerd tot een schade van 1.250.000 euro.

Heb je interesse in Waarom Aansprakelijkheidsverzekering, dan kun het beste eerst een aantal aansprakelijkheidsverzekeringen met elkaar vergelijken. Dat geldt eigenlijk voor alle verzekeringen en diensten, maar ook zeker voor Waarom Aansprakelijkheidsverzekering.

In het geval van Waarom Aansprakelijkheidsverzekering kun je al snel geld overhouden omdat de premies gewoon ontzetten verschillen. Heb je eenmail jouw Waarom Aansprakelijkheidsverzekering gevonden en de keus gemaakt met onze vergelijkingstool, dan kun je ongestoord verder.

Immers, deWaarom Aansprakelijkheidsverzekering lost het op.

Laatste nieuws over Waarom Aansprakelijkheidsverzekering

Wat Is Aansprakelijkheidsverzekering

Met een aansprakelijkheidsverzekering particulieren bescherm je naast je eigen portemonnee, maar ook die van degene die je per abuis schade berokkent. Wij helpen bij het kiezen van de beste WA verzekering voor jouw situatie.

0 comments

Wat Valt Onder Aansprakelijkheidsverzekering

Met de aansprakelijkheidsverzekering bescherm je niet alleen je eigen banksaldo, maar ook die van de persoon die je per abuis schade toebrengt. Wij helpen bij het kiezen van de beste aansprakelijkheidsverzekering voor jou.

0 comments

Aansprakelijkheidsverzekering Particulieren

Met de aansprakelijkheidsverzekering bescherm je niet alleen je eigen portemonnee, maar ook die van de persoon die je per abuis schade toebrengt. Wij helpen bij het kiezen van de beste WA verzekering voor jouw situatie.

0 comments

Aansprakelijkheidsverzekering Schade Door Eigen Kind

Met de aansprakelijkheidsverzekering bescherm je niet alleen je eigen portemonnee, maar ook die van de persoon die je per abuis schade toebrengt. Wij helpen bij het kiezen van de beste AVP voor jouw situatie.

0 comments

Gemiddelde Kosten Aansprakelijkheidsverzekering

Met de aansprakelijkheidsverzekering bescherm je naast je eigen portemonnee, maar ook die van de persoon die je onverhoopt schade toebrengt. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de aansprakelijkheidsverzekering voor jouw gezin.

0 comments
Scroll to top