eenvoudig boekhoudprogramma

Voorraadbeheer Software

Ben je op zoek naar een boekhoudprogramma? Grote kans dat je door de bomen het bos niet meer ziet! Er zijn immens veel diverse programma’s beschikbaar. Het is dus niet easy om het juiste programma te vinden voor je onderneming.

Een boekhouding opzetten met een programma voor je boekhouding

Het is natuurlijk voor elke ondernemer doorslaggevend om de boekhouding bij te houden. Een boekhouding onderhouden klinkt dan wellicht tevens niet heel erg spannend, maar is wel van groot belang voor het winstbejag van jouw bedrijf. Bij het opzetten van het internetboekhouden zijn er meerdere belangrijke punten die je moet doen:

Open een zakelijk rekening

Met het openen van een zakelijke bankrekening, scheid je de zakelijke en de privé inkomsten en uitgaven. Zo houd je het overzichtelijk en kun je in een ogenblik zien of en hoe jouw bedrijf ervoor staat. Ook krijg je een BTW-nummer, waarmee je in aanmerking kan komen voor aftrekposten.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven kalenderjaar bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien kalenderjaar worden bewaard. Facturen mag je sinds meerdere jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Wanneer een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus van belang om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Op deze website tonen we diverse boekhoudpakketten. Via de filters kun je het boekhoudsoftware zoeken dat het goedkopere past bij je zaak. Heb je er 1 gevonden? Vraag dan een zonder extra kosten proefaccount aan, zodat je goed kunt testen of het boekhoudprogramma bij je onderneming past. Al de programma’s voor je boekhouding die worden getoond op deze website voldoen aan de eisen van de Belastingdienst.

Op deze website tonen we allerhande boekhoudpakketten. Via de filters kun je het boekhoudprogramma zoeken dat het beste past bij je bedrijf. Heb je er een gevonden? Vraag dan een zonder extra kosten proefaccount aan. Al de boekhoudprogramma’s die worden getoond op deze website voldoen aan de eisen van de Belastingdienst.

Pluspunten online boekhouden

Een online boekhoudprogramma biedt veel voordelen ten opzichte van een offline boekhoudprogramma. Wil je een online boekhoudsoftware dan is je administratie overal toegankelijk, waar je maar bent. Het enige dat je benodigd is internet en een device met toegang tot internet. Ernaast is een online programma voor je boekhouding zeer veilig in het gebruik en je bewaart easy je complete boekhouding volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse ordners, maar een overzichtelijk online boekhoudprogramma, waar je binnen enkele klikken iets hebt gevonden van wellicht wel een hele tijd geleden.

De boekhouding bijhouden met het gebruik van online boekhoudsoftware heeft verschillende voordelen.

Hoe boekhoud jij?

Boekhoud jij met een offline of een online programma? Er zijn in de praktijk veel manieren om te boekhouden. Weet jij al wat voor jou of je onderneming de voordeligste wijze is om je boekhouding bij te houden? Met een slim boekhoudprogramma ben je zeker van een gemakkelijk bij te houden boekhouding dan wanneer je dit handmatig doet. Klik hier als je meer weten over voorraadbeheer software.

Scroll naar boven