ASR Autoverzekering

Voordeligste Autoverzekering

Door te vergelijken op onze website vind je de goedkoopste autoverzekering. Of de verzekering voor je auto met de beste voorwaarden. Of die

Autoverzekering beëindigen

Wil je de autoverzekering annuleren? Dat kan. Je stuurt een e-mail naar je verzekeringsmaatschappij. De verzekeringsmaatschappij zal je autoverzekering in de meeste gevallen binnen een maand stoppen. Let wel op bij overstappen: zorg eerst dat je aanvraag is geaccepteerd bij de nieuwe verzekeringsmaatschappij en zeg dan pas je oude autoverzekering op! Wil je de verzekering van je auto annuleren omdat je verzekeringsmaatschappij een premiestijging invoert of de voorwaarden vernieuwt, dan mag je de autoverzekering zonder opzegtermijn stopzetten.

No-claimbeschermer

Veel autoverzekeraars geven tevens de optie om je extra te verzekeren met een dekking van je no-claim. Met deze beschermer kun je 1x per jaar gebreken claimen zonder dat de kosten van je autoverzekering verhoogd wordt en zonder dat je korting op de no-claim lager wordt. Het verhalen van deze gebreken heeft daarentegen wel effect op het aantal schadevrije jaren. Bij een overstap naar een andere autoverzekeraar is het hierdoor een mogelijkheid dat je premie wel meer wordt als gevolg van het verlagen van het aantal schadevrije jaren.

Een autoverzekering afsluiten

Een autoverzekering kunt u afsluiten bij meerdere verzekeraars. Zorg ervoor dat u dit zo snel mogelijk doet wanneer u een nieuwe auto aanschaft. U kunt het beste de verschillende aanbieders met elkaar vergelijken, zodat u precies weet wat er is verzekerd en wat niet. Bekijk ook wat alle extra mogelijkheden zijn en probeer in te schatten of u dit nodig hebt. Voor jonge bestuurders zijn er ook speciale verzekeringen, en kijk hier ook goed welke mogelijkheden er allemaal zijn. De maandpremie kan best veel verschillen. Het afsluiten van een verzekering kunt u simpel online doen. Dit is over het algemeen niet heel moeilijk.

Maandprijs autoverzekering berekenen

Het berekenen van de premie voor de autoverzekering hangt van veel factoren af. Hieronder lees je meer over de belangrijkste factoren waarmee rekening gehouden wordt als de maandpremie van de autoverzekering berekend wordt.

WA verzekerd, WA + Beperkt casco of WA + Volledig casco

Een belangrijke keuze die je moet maken bij autoverzekeringen vergelijken is welke dekking je wilt. Hieronder vind je de verschillen tussen deze dekkingen.

Alleen WA autoverzekering
Als je enkel een WA verzekering hebt dan wordt alleen de schade uitbetaald die jij veroorzaakt hebt bij anderen. Indien je eigen auto ook schade heeft dan zal de autoverzekering dit niet dekken. Dit is de meest goedkope autoverzekering die je kunt hebben en dekt om die reden ook veel minder.

WA + Beperkt casco autoverzekering
Bij deze dekking wordt schade veroorzaakt door jou bij anderen uitbetaald en eventuele schade aan je eigen auto wat veroorzaakt is door inbraak, diefstal, storm of brand. Ook wordt ruitschade gedekt.

WA + Volledig casco autoverzekering
Dit is de meest uitgebreide autoverzekering die je kunt afsluiten. Met deze dekking wordt ook schade die jij veroorzaakt hebt aan je eigen auto uitbetaald.

Autoverzekering vergelijken op basis van persoonlijke voorkeuren

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen kun je op basis van je persoonlijke voorkeur (WA verzekerd, WA + Beperkt casco of WA + Volledig casco) een autoverzekering vergelijken. Daarnaast spelen leeftijd, schadevrije jaren en het jaarkilometrage ook een rol. De kostprijs maandelijks voor de autoverzekering in de vergelijkingsresultaten is dus echt een persoonlijke maandpremie. Een vriend/vriendin van jou krijgt hoogstwaarschijnlijk andere bedragen te zien om zijn/haar situatie anders is. Hier is meer te zien: voordeligste autoverzekering

Scroll naar boven