online autoverzekering

Voordelige Autoverzekering

Door te vergelijken op deze website vind je de meest geschikte verzekering voor je auto. Of de autoverzekering met de beste voorwaarden. Of die

Een aanvullende autoverzekering vergelijken

Naast de doorsnee dekking van de autoverzekering heb je de optie om een aanvullende autoverzekering af te sluiten. Je kunt bij heel veel autoverzekeringsmaatschappijen kiezen uit de nu komende aanvullende autoverzekeringen:

Schadeverzekering inzittenden

Deze aanvullende autoverzekering biedt bescherming voor werkelijk geleden letselgebreken en/of gebreken aan bagage of persoonlijke eigendommen van de berijder en ;eventuele metgezellen als gevolg van een aanrijding met je auto. De hoogte van de vergoeding die je krijgt, is afhankelijk van de daadwerkelijke gebreken en is over het algemeen maximaal 1 miljoen euro. Hoe hoog de uiteindelijke vergoeding uiteindelijk wordt, kun je nalezen in de voorwaarden van je verzekering van de verzekeraar van jouw auto.

No-claimbeschermer

Een aantal autoverzekeraars bieden ook de optie om je aanvullend te verzekeren met een bescherming van je no-claim. Met deze beschermer kun je één maal per 12 maanden gebreken laten vergoeden zonder dat de maandlasten van je autoverzekering verhoogd wordt en zonder dat je korting op de no-claim lager wordt. Het claimen van deze gebreken heeft desalniettemin wel effect op het aantal jaren gebrekenvrij. Bij een overstap naar een andere autoverzekeraar is het hierdoor een mogelijkheid dat je premie wel meer wordt als gevolg van het mindere aantal schadevrije jaren.

Aanvullende verzekeringen bij je autoverzekering

Er zijn verscheidene aanvullende eigenschappen bij je autoverzekering mogelijk. Ze zijn niet allemaal nodig of verplicht, je kunt zelf bepalen welke je nodig vindt.

  • Ongevallen inzittendenverzekering – keert een variabel bedrag uit als iemand na een ongeval invalide raakt of overlijdt. Dat geldt voor de bestuurder, maar ook voor eventuele familieleden.
  • Schadeverzekering voor medepassagiers. vergoedt de schade die de berijder en/of inzittenden lijden door het ongeluk. Dat kan letselschade zijn, maar tevens gebreken aan bagage of kleding. Het bedrag dat wordt uitbetaald, staat gelijk aan de gebreken die geleden is.
  • Rechtsbijstandverzekering. Voor wettelijk advies en specialistische rechtshulp om bijvoorbeeld gebreken aan de auto of letselschade te verhalen. Houd er rekening mee dat de kosten hoger is als je een autoverzekering vergelijkt inclusief aanvullende verzekering. Het wordt dan lastiger om een goedkope autoverzekering te vinden.Meer alledaagse kennis over autoverzekeringen kun je tevens lezen in de productwijzers die door het Verbond van verzekeringsmaatschappijen zijn samengesteld? Hier is meer te zien: voordelige autoverzekering

Scroll naar boven