onbeperkt data sim only

Vergelijk Telefoonabonnementen Sim Only

Het leven is al duur genoeg, dat weten wij. Gelukkig kunt u geld overhouden op uw telefoonabonnement, kunt u Sim Only vergelijken en het meest voordelige contract afsluiten. Als u al een smartphone heeft, is een Sim Only abonnement ideaal voor u, want hierbij betaalt u enkel de abonnementskosten en niets extra voor het mobieltje.

Wat is een Sim Only abonnement?

Een Sim Only abonnement, in de regel aangeduid als Sim Only of Sim Only, is een abonnement zonder een nieuwe mobiele telefoon.

Bij een Sim Only contract ontvang je vrijwel altijd een bundel met minuten en/of sms’jes en/of data. Je betaalt voor de aansluiting en het gebruik van het netwerk van de telecomprovider en niet voor een smartphone. Je krijgt een nieuwe simkaart, met behoud van nummer als je dat wilt.

Ik heb een goede Sim Only aanbieding gevonden bij mijn huidige telecomaanbieder. Wat gebeurt er nu?

Bij de meeste providers kun je bovenstaande ook regelen door in te loggen op de pagina van je huidige aanbieder. Wel zo gemakkelijk.

De 5 pluspunten van een Sim Only abonnement

Een Sim Only contract is aanzienlijk goedkoper dan een soortgelijk contract met smartphone. Bij een abonnement met een nieuwe smartphone ontvang je in de regel kortingen op de nieuwe telefoon, en maar weinig korting op het abonnement. Bovendien moet de provider het apparaat ook terugverdienen. Je kunt daarom vaak kiezen uit een eenmalige bijdrage of een maandelijkse mobiele telefoon bijdrage, hierdoor valt het contract altijd duurder uit. Omdat er bij een Sim Only abonnement geen nieuw apparaat zit, krijg je van de telecomaanbieder een extra korting op de maandelijkse kosten, hierdoor zijn de maandlasten aanzienlijk lager. De korting loopt soms op tot de helft van het normale tarief bij hetzelfde abonnement in combinatie met een mobieltje. Je huidige apparaat moet wel simlockvrij zijn. Simlockvrij betekent dat je mobieltje simkaarten van alle providers accepteert.

 1. Lage abonnementskosten: Sim Only abonnementen van goedkope providers kunnen tot 80% voordeliger uitvallen dan een telefooncontract met mobiele telefoon. Dat scheelt nogal.
 2. Elke maand opzegbaar: Wie een abonnement aangaat met smartphone , kan daar zo twee kalenderjaar aan vastzitten. Een Sim Only contract is per maand opzegbaar.
 3. Flexibel abonnement: Bij het afsluiten van een Sim Only contract heb je gegokt hoeveel je elke maand belt en smst. welbeschouwd weet je het niet zo goed. Dat geeft helemaal niet. Zat je er compleet naast? Dan kun je het Sim Only abonnement iedere maand omlaag of omhoog bijstellen.
 4. Kies je favoriete mobiele telefoon : Wie een Sim Only abonnement afsluit, regelt zelf zijn telefoon. En het leuke is, je kunt kiezen uit iedere toestel die je in de winkel maar kunt vinden (weliswaar simlockvrij). Je hoeft niet te kiezen uit een beperkt aantal mobiele telefoons, maar je mag uit honderden telefoons je favoriet kiezen.
 5. Je oude smartphone mag blijven: mogelijkerwijs doet je oude smartphone het nog prima. Dan hoef je bij je nieuwe Sim Only abonnement helemaal geen toestel aan te schaffen. Je oude telefoon hoeft geen stof te vangen en weggooien hoeft ook niet. zonder simlock|simlock vrije een mobile device} benodigd. Dat houdt in dat niet alle mobiele telefoons geschikt zijn voor een Sim Only abonnement. Nog ergens een oude toestel liggen, die bij een oud contract besteld is? Alleen de telecomaanbieder waarbij het mobieltje oorspronkelijk is gekocht, mag de simlock van de mobiele telefoon afhalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de afnemer nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe mobiele telefoon moet aankopen.

  Kies het juiste Sim Only abonnement

  Om te bepalen welk Sim Only abonnement voor jou het slimste is prijzen we aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 4 maanden. Dat is normaal gesproken genoeg om een een idee te krijgen in je gebruik.|

  Sim Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

  Als je eenmaal hebt besloten hoeveel belminuten en MB’s je bestellen kunt, wordt het tijd om de contracttermijn te kiezen. Bij de meeste mobiel bellen bedrijven kun je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de duur van het contract te kiezen. Er zijn op het moment echter tevens aanbieders die een Sim Only abonnement met een duur van het contract van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse onkosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een internet en mobiel bellen abonnement van een maand kan leuk zijn als je een providers eens wilt testen, maar als je er langer consument blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een telecomabonnement van 24 maanden afsluit.}

  Vergelijken van Sim Only abonnementen loont

  We blijven het zeggen, maar het is tevens echt waar. Net als het vergelijken van de prijzen van je mobiele telefoon met abonnement, energieleverancier, zorgverzekering en internetabonnement kun je ook flink geld overhouden op de kosten van je telefonie abonnement. De prijzen van een telecomabonnement kunnen per periode veranderen en zijn per Sim Only aanbieder anders. Als je ervoor kiest om over te stappen naar een goedkopere provider met een internet en mobiel bellen abonnement is het aan te raden om gebruik te maken van een Sim Only vergelijkingssite. Zo weet je zeker dat je nooit te veel betaalt. Wij helpen je graag en tonen je een uitgebreid overzicht van alle mobiele telefonie bedrijven en hun aanbiedingen. We werken de prijzen dagelijks bij zodat ze immer bij de tijd zijn.

  Waarom betaal ik de eerste maand meer?

  Voor het vinden van een nieuw abonnement, maakt de provider kosten. De meeste aanbieders brengen die onkosten bij de nieuwe abonnee in rekening. Enkele aanbieders verrekenen die onkosten met de 1ste maand, andere personen laten de aansluitkosten apart betalen.

  Waarom een Sim Only abonnement?

  Zoals gezegd bel je met een Sim Only aanbieding veel voordeliger dan met een normaal abonnement. Bovendien hoef je nergens aan vast te zitten, want er zijn verschillende providers met elke maand opzegbare abonnementen. Naast de lage premie en de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, kun je tevens nog lekker met je vertrouwde toestel blijven bellen.

  Ik heb nog geen Mobiel abonnement of wil een extra mobiel abonnement. Wat zijn de mogelijkheden?

  Heb je nog een goed werkende mobieltje waar je tevreden over bent, of ben je van plan een losse smartphone aan te schaffen, dan is het interessant om een los SIM-only abonnement af te sluiten. Let er wel op dat je een contract neemt dat past bij je verbruik.

  De meeste providers bieden SIM-only abonnementen aan waarbij de inhoud van de service (collectie data, minuten en sms’jes per maand) erg veel identiek is aan de inhoud van abonnementen waarbij linea recta een nieuwe mobiele telefoon wordt geleverd. Onder meer Vodafone en Tele2.

  En er zijn aanbieders die zich 100% gespecialiseerd hebben in het aanbieden van SIM-only abonnementen. Bijvoorbeeld Simyo of Simpel. De prijzen bij dit soort partijen zijn normaal gesproken laag.

  Aanschaf van een SIM-only contract heeft enkele voordelen ten opzichte van de aanschaf van een abonnement inclusief mobieltje.

  • Je kunt veel uitsparen op de kosten.
  • Kies voor een korte looptijd, dan kun je snel overstappen als een andere partij een voordeliger contract aanbiedt.

   Voordelen Sim Only internet

   Een Sim Only contract boven een smartphone plus contract verkiezen zal betekenen dat je elke maand bespaart op je mobiele telefoon kosten. Bij je huidige provider zul je tevens nog eens meer korting krijgen op welk moment je kiest voor het verlengen van je smartphone abonnement. Het verlengen van je mobieltje contract bij je huidige telecomaanbieder houdt in niets meer dan dat je een nieuw contract aangaat voor een zekere periode. Doordat je kiest voor het verlengen van je contract zal de telecomprovider je belonen met extra voordeel op je Sim Only abonnement. Je moet zelf actie ondernemen om te verlengen, want laat je het smartphonecontract stilzwijgend doorlopen dan ontvang je geen extra korting.

Scroll naar boven