Vergelijk Telefoon Abonnement Sim Only 1

Vergelijk Telefoon Abonnement Sim Only

Vind u het lastig kiezen? Wij helpen u daarmee. Met Sim Only vergelijken van deze site vergelijkt u de meest voordelige abonnementen. U stelt zelf het contract samen en u kiest zelf de telecomprovider. De voordeligste Sim Only abonnementen bij de goedkopere aanbieders en verstandige service.

Wat is Sim Only?

Als je een abonnement in combinatie met een toestel hebt gekocht zijn de mobiele aanbieders na 1 kalenderjaar vereist om zonder kosten de simlock eraf te halen. Binnen het eerste kalenderjaar kan er een bedrag gevraagd worden om de telefoon simlock vrij te maken. Tevens als je op een later moment je smartphone wilt verkopen is het handig om een simlockvrije toestel te hebben, simlockvrije telefoons verkopen namelijk een stuk beter!

De verschillende Sim Only abonnementen

Sim Only abonnementen verschillen qua databundel, belminuten en maandelijkse kosten. Zo kun je voor een klein bedrag een Sim Only aanschaffen met redelijk weinig internet, belminuten en sms’jes. Je kan er echter tevens voor kiezen om onbeperkt data, belminuten en sms’jes af te nemen.

Als je niet kiest voor Sim Only, maar voor een contract met smartphone, is het in de regel lastig in te schatten welk abonnement je moet kiezen. Bij Sim Only is dit een kleiner probleem omdat je je abonnement maandelijks kan ophogen en verlagen (verschilt per provider). Mocht je twijfelen, moet je dus goed opletten dat het ophogen én verlagen van je abonnement een mogelijkheid is bij jouw telecomprovider. Je kan dan het beste met een lage bundel beginnen en deze, als het nodig is, ophogen.

De vijf pre’s van een Sim Only abonnement

Het is duidelijk dat een Sim Only abonnement een aantal pluspunten heeft vergeleken met een traditioneel contract en prepaid. Een Sim Only abonnement is met name een goed alternatief als je niet iedere contractduur van Mobiel abonnement wilt wisselen of als je nog tevreden bent met je huidige telefoon. Met Sim Only profiteer je van een veel lager per maand bedrag dat je kwijt bent voor je mobiele telefoon gebruik.

Als je immer een contract hebt gehad in combinatie met de nieuwste smartphones, kan het kiezen voor Sim Only ook een gewenste keuzemogelijkheid zijn. Op het moment dat abonnement afgelopen is en je een toestel hebt die welbeschouwd nog prima werkt, kun je deze blijven gebruiken voor een veel lagere premie per maand.

Hier staan de voordelen van een Sim Only contract op een rijtje:

 • Hippe nieuwe telefoon duur: Je wilt wél graag de allernieuwste telefoon. Dan moet je bij een Sim Only abonnement in één keer een hoop geld neerleggen. Een nieuwe mobiele telefoon kan maar zo 600 euro kosten.
 • Simlockvrij: Heb je nog een smartphone liggen? Dan moet die smartphone wel simlockvrij zijn. Anders kan de nieuwe Sim Only simkaart niet in de telefoon. Houd er bij het aankopen van een nieuw apparaat rekening mee dat het toestel simlockvrij is.
 • Geen leentoestel: Gaat je telefoon kapot? Dan kun je geen gebruik maken van extra services die abonnementen met apparaat wel bieden. Je kunt onder andere geen leenapparaat gebruiken. Werkt je toestel compleet niet meer? Dan moet je (weer) een nieuwe smartphone aanschaffen.
 • snel internet duurder: Bij een goedkope telecomaanbieder zitten snelle internetservices zoals 4g, vaak niet inbegrepen. Wil je wel per se gebruik maken van 4g? Dan betaal je daar extra voor.
 • kosten hoger buiten de belbundel: Bel je buiten je belbundel? Dan is je contract ineens een stuk duurder. Je betaalt veel hogere onkosten als je de limiet van je bundel bereikt hebt.

zonder simlock|simlock vrije iPhone} benodigd. Dat houdt in dat niet alle smartphones geschikt zijn voor een Sim Only abonnement. Nog ergens een oude telefoon liggen, die bij een oud overeenkomst gekocht is? Alleen de telecomaanbieder waarbij de smartphone oorspronkelijk is gebruikt, mag de simlock van het mobiele telefoon weghalen. In de praktijk houdt in dat in de regel dat de consument nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe telefoon moet kopen.

Kies het juiste Sim Only abonnement

Om te bepalen welk internet en mobiel bellen abonnement voor jou het goedkopere is adviseren wij om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 3 maanden. Dat is denken wij voldoende om een inzicht te krijgen in je verbruik.|

Sim Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je een keer hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je bestellen wilt, wordt het tijd om de contracttermijn te kiezen. Bij de meeste telecom bedrijven kun je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je benodigd, wordt het tijd om de duur van het contract te kiezen. Er zijn Vandaag de dag echter tevens providers die een Sim Only abonnement met een duur van het abonnement van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse onkosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een abonnement van een maand kan leuk zijn als je een telecom bedrijven eens wilt testen, maar als je er langer consument blijft betaal je elke maand veel meer dan op welk moment je een contract zonder mobieltje van 24 maanden afsluit.}

Welk toestel past bij een Sim Only abonnement?

Sim Only-kaarten werken alleen op simlock vrije smartphones. Kortgezegd: een mobiel die alle providers accepteert. Tegenwoordig zijn de meeste mobieltjes simlock vrij. Ergens nog een oude smartphone liggen? De oude provider kan de smartphone vrijgeven. Verder zijn er online tools en telecomzaken die de toestel ook simlock vrij kunnen maken.

Wat voor telefoonabonnement sluit jij af?

Veel mobiele telefoon gebruikers komen in de regel voor een dilemma te staan als ze hun telecomovereenkomst kunnen verlengen. Gaan ze door met de huidige aanbieder of stappen ze over? De optie hangt vaak van meerdere factoren af. Denk onder andere aan de maandelijkse kosten, de voorwaarden en de prijs voor een mobieltje. Om hier antwoorden op te krijgen is grond research voor nodig. Dat kost vaak veel energie, want het is veel uitzoekwerk. Via dit artikel gaan we jou proberen op weg te assisteren door de grote verschillen in kaart te brengen tussen een abonnement met mobiele telefoon en een Sim Only abonnement.

Sim Only abonnement

Als iemand aan Sim Only hoort, dan denkt diegene gelijk aan de lage kosten iedere maand. Dit is tevens de reden dat veel klanten overstappen en kiezen voor een Sim Only abonnement. Voor een aantal euro elke maand zijn ze voorzien van genoeg belminuten en MB’s. Veel aanbieders merken ook op dat Sim Only continu populairder wordt en gaan hierdoor de strijd met elkaar aan. Er worden soms hele betaalbare telefoonabonnementen gedekt om mobiele telefoongebruikers te lokken. Dit heeft vanzelfsprekend veel invloed op de optie van de telecomaanbieder. Echter moet een gebruiker tevens kijken naar het contractduur en het opzegtermijn. Bij de meeste Sim Only telecomaanbieder is dat heel flexibel, maar uiteindelijk kunnen daar ook verschillen in zitten. Laat je dus niet om de tuin leiden en doe grondig research wat een ieder te bieden heeft voordat je een optie maakt.

Contract met een mobiele telefoon

Waar voorheen de abonnementen met smartphone erg populair waren, zo is het tegenwoordig een stuk minder gesteld. In de tijden van bezuinigen kiezen veel mensen in de regel voor de goedkope mogelijkheden. Sim Only gaat het in deze kwestie winnen van een contract met mobiele telefoon. Hoewel je bij deze abonnementssoort een zonder extra kosten mobiele telefoon krijgt, hebben veel mensen geen zin om iedere maand zoveel neer te leggen. Bovendien gaat een ieder continu zuiniger met hun mobiele telefoon om, dus is de keuzemogelijkheid voor een nieuw mobieltje is geen trigger meer om voor een duurder abonnement te gaan. Wij wensen je veel succes met de optie voor het volgende smartphoneabonnement.

Waarom Sim Only vergelijken?

Onze website is al in enkele jaren actief en sindsdien uitgegroeid tot de grootste Sim Only vergelijker van dit land. Wij hebben de afgelopen jaren dan tevens de nodige ervaring opgedaan.

Besparen op je mobiele abonnement? Wij combineren als enige Sim Only prijsvergelijker in Nederland het aanbod van maarliefst 15 netwerk aanbieders. Bovendien bieden wij de mogelijkheid naast de prijzen tevens de beoordelingen van andere consumenten mee te nemen in je keus voor een Sim Only.

Dagelijks wordt onze website voorzien van de meest actuele abonnementen. Zo kun jij weloverwogen een optie maken voor het meest passende abonnement. Onze missie is dan ook om consumenten overtollige onkosten te geld besparen, zodat we probleemloos met elkaar in contact kunnen blijven.

Ik heb nog geen Mobiel abonnement of wil een extra mobiel abonnement. Wat zijn de mogelijkheden?

Heb je nog een goed werkende mobieltje waar je tevreden over bent, of ben je van plan een losse mobieltje aan te schaffen, dan is het slim om een los SIM-only abonnement af te sluiten. Let er wel op dat je een contract neemt dat past bij je verbruik.

De meeste providers bieden SIM-only abonnementen aan waarbij de inhoud van de service (collectie data, minuten en sms’jes per maand) het meest identiek is aan de inhoud van abonnementen waarbij linea recta een nieuwe mobieltje wordt geleverd. Bijvoorbeeld Vodafone en Tele2.

En er zijn providers die zich 100% gespecialiseerd hebben in het aanbieden van SIM-only abonnementen. Onder meer Simyo of Simpel. De prijzen bij dit soort partijen zijn normaal gesproken laag.

Aanschaf van een SIM-only abonnement heeft een aantal voordelen ten opzichte van de aanschaf van een abonnement inclusief mobieltje.

 • Je kunt best besparen op de kosten.
 • Kies voor een korte contractduur, dan kun je simpel overstappen als een andere partij een goedkoper abonnement aanbiedt.

  Geld besparen door een Sim Only internet abonnement te verlengen

  Wil je besparen op je maandelijkse onkosten voor bellen, sms’en en internetten? Verleng dan je smartphone contract in de vorm van een Sim Only. Een abonnementsverlenging in de vorm van een Sim Only contract bij je huidige aanbieder zal al in enkele stappen enkele euro’s tot tientallen euro’s kunnen schelen. Het verlengen van je smartphoneabonnement is afhankelijk van je telecomaanbieder. Een aantal providers hanteren 3 maand voor afloop van het contract, maar andere providers hanteren 6 maand. Het verlengen van je toestel abonnement kan ook nog eens tot ten hoogste 3 maand na verloop van je overeenkomst datum. Controleer wanneer je overeenkomst afloopt bij je telecomaanbieder en sluit terstond een voordelig Sim Only abonnement af. De verlenging van je telefooncontract gaat pas in vanaf het moment dat de overeenkomst datum verstreken is.

Scroll naar boven