vodafone sim only

Vergelijk Sim Only Abonnementen

Ben je op zoek naar een Sim Only-contract dat goed bij jou past? Bel eenvoudig helpt je simpel te vinden wat je zoekt. Je kunt hier alle abonnementen in de vorm van een Sim Only vergelijken en zo maak je te allen tijde de juiste optie. Bij Bel simpel vind je de voordeligste Sim Only-aanbiedingen van alle grote aanbieders als Vodafone en Youfone. Het maakt niet uit of je het meest goedkope Sim Only-abonnement zoekt of een Sim Only-deal met een grote databundel en veel belminuten: je zit hier goed!

Waarom Sim Only vergelijken?

Op het moment dat u nog tevreden bent over uw huidige mobiele telefoon kunt u ervoor kiezen om enkel een Sim Only contract af te sluiten. Bij ons kunt u snel Sim Only vergelijken met de Sim Only vergelijker, we vinden het namelijk cruciaal Sim Only abonnementen vergelijken makkelijker gaat. Daarom krijgt u bij elk contract kennis over:

 • Wat de abonnementskostprijs maandelijks is.
 • Wat de totale korting op uw abonnement is.
 • Wat de totale abonnementsprijs maandelijks is.
 • Wat de aansluitkosten, verzendkosten en onkosten voor nummerbehoud zijn.
 • Wat de prijs is voor aanvullende diensten zoals onbeperkt sms’en en/of internet.

Vergelijk Sim Only abonnementen en bekijk wat voor u de voordeligste optie is. Maakt u bijvoorbeeld veel gebruik van het internet en belt u nog maar amper? Of bent u nog echt van het sms’en? natuurlijk kunt u het ook allemaal kiezen, dat is compleet aan u. Bij het Sim Only contract vergelijken is het belangrijk dat u met meerdere dingen rekening houdt:

 • Hoeveel belminuten u per maand nodig heeft.
 • Hoeveel sms-berichten u maandelijks nog verstuurt.
 • Hoeveel MB aan mobiel internet u maandelijks verbruikt.

Op het moment u uw mobieltje gedrag in kaart heeft gebracht, kunt u Sim Only abonnementen vergelijken. vindt u tal van goedkope Sim Only abonnementen, er zit er te allen tijde wel eentje die bij u past.

Sim Only verlengen

Als je momenteel al een Sim Only contract hebt en je tevreden bent, kun je ervoor kiezen om je Sim Only te verlengen. Hierdoor kun je opnieuw profiteren van nieuwe acties en de eventuele nieuwe prijzen. Als je je Sim Only verlengt, blijf je dus bij je huidige telecomaanbieder, maar heb je de optie om een goedkoper of beter passend Sim Only contract te kiezen.

De 5 pluspunten van een Sim Only abonnement

Een Sim Only abonnement is aanzienlijk voordeliger dan een soortgelijk abonnement met telefoon. Bij een contract met een nieuwe smartphone ontvang je vaak kortingen op de nieuwe telefoon, en maar weinig korting op het abonnement. Bovendien moet de aanbieder het toestel tevens terugverdienen. Je kunt daarom in de regel kiezen uit een eenmalige bijdrage of een maandelijkse smartphone bijdrage, hierdoor valt het abonnement immer duurder uit. Omdat er bij een Sim Only contract geen nieuw apparaat zit, krijg je van de telecomprovider een extra korting op de maandelijkse kosten, hierdoor zijn de maandlasten aanzienlijk lager. De korting loopt soms op tot de helft van het normale tarief bij hetzelfde abonnement in combinatie met een smartphone. Je huidige apparaat moet wel simlockvrij zijn. Simlockvrij houdt in dat je mobiele telefoon simkaarten van alle aanbieders accepteert.

 1. Lage abonnementskosten: Sim Only abonnementen van goedkope providers kunnen tot 80% voordeliger uitvallen dan een telefooncontract met mobiele telefoon. Dat scheelt nogal.
 2. Maandelijks opzegbaar: Wie een abonnement aangaat met mobiele telefoon , kan daar zo 2 twaalf maanden aan vastzitten. Een Sim Only contract is maandelijks opzegbaar.
 3. Flexibel abonnement: Bij het aan gaan van een Sim Only contract heb je gegokt hoeveel je elke maand belt en smst. in principe weet je het niet zo goed. Dat geeft volledig niet. Zat je er volledig naast? Dan kun je het Sim Only contract iedere maand omlaag of omhoog bijstellen.
 4. Kies je favoriete smartphone : Wie een Sim Only abonnement afsluit, regelt zelf zijn smartphone. En het leuke is, je kunt kiezen uit iedere telefoon die je in de winkel maar kunt vinden (weliswaar simlockvrij). Je hoeft niet te kiezen uit een beperkt aantal mobiele telefoons, maar je mag uit honderden smartphones je favoriet kiezen.
 5. Je oude toestel mag blijven: soms doet je oude telefoon het nog prima. Dan hoef je bij je nieuwe Sim Only abonnement volledig geen telefoon aan te schaffen. Je oude toestel hoeft geen stof te vangen en weggooien hoeft ook niet. zonder simlock|simlock vrije alledaagse mobieltje } benodigd. Dat houdt in dat niet alle smartphones geschikt zijn voor een Sim Only abonnement. Nog ergens een oude mobiele telefoon liggen, die bij een oud overeenkomst besteld is? Alleen de telecomaanbieder waarbij de mobieltje oorspronkelijk is gekocht, mag de simlock van de smartphone verwijderen. In de praktijk houdt in dat meestal dat de consument nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe telefoon moet aanschaffen.

  Kies het juiste Sim Only abonnement

  Welk contract zonder mobiele telefoon het goedkopere bij jou past hangt af van verscheidene eigenschappen. Zo is het van betekenis om vooraf te bekijken hoeveel data je op dit moment gebruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe in de regel bel je met je mobiele telefoon ? Vind je het doorslaggevend dat je razend snel internet hebt? Of maak je in principe alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type telefonie abonnement dat je nodig hebt en de jaarlijkse abonnementskosten die daarbij komen kijken.|

  Sim Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

  Als je eenmaal hebt besloten hoeveel belminuten en MB’s je bestellen kunt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Bij de meeste mobiel bellen bedrijven kun je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn op het moment echter ook Sim Only aanbieders die een Sim Only abonnement met een duur van het contract van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse onkosten omlaag gaan als je een overeenkomst voor een langere periode afsluit. Een contract zonder mobiele telefoon van een maand kan leuk zijn als je een telecom bedrijven eens wilt testen, maar als je er langer consument blijft betaal je elke maand veel meer dan wanneer je een telefonie abonnement van 24 maanden afsluit.}

  Wat gebeurt er als ik te veel dataverkeer gebruik?

  normaal gesproken kan een providers twee maatregelen nemen: of het terugschroeven van de snelheden, of de koper laten bijbetalen. Hoe de maatregel gehanteerd wordt, verschilt per Sim Only aanbieders. Dat staat in de polisvoorwaarden van het internet en mobiel bellen abonnement.

  Kies een goedkoop Sim Only abonnement

  Tegenwoordig is een Sim Only zo’n beetje de populairste abonnementsvorm voor een mobieltje. Dat komt met name doordat een Sim Only veel goedkoper is dan een regulier abonnement. Bij een Sim Only abonnement ontvang je enkel een simkaart en geen smartphone. Dat is dus wat een Sim Only is.

  Doordat je blijft bellen met je bestaande mobiele telefoon , bespaar je veel overtollige kosten. De kostprijs die je normaliter voor je ‘kosteloos smartphone ’ betaalt, valt weg bij een Sim Only en derhalve houd je aanzienlijk lagere maandelijkse abonnementskosten over.

  Overstappen, of juist verlengen? En hoe zit dat met nummerbehoud?

  Als je bestaande contract (bijna) is afgelopen, kun je doen wat je wilt. Je kunt overstappen naar een andere aanbieder, of juist verlengen bij je huidige telecomprovider. Zorg er wel voor dat je je abonnement actief verlengt, en daarmee een nieuw abonnement afsluit. Want tevens bij je eigen telecomprovider kan stilzwijgend verlengen erg duur zijn. Zo kan het voorkomen dat na afloop van je overeenkomst een bepaald actietarief komt te vervallen, waarmee je opeens meer gaat betalen. Door zelf je Sim Only te verlengen, ga je een nieuw abonnement aan met vaak ook nieuwe lagere tarieven.

  Stap je over van provider, dan wil je uiteraard wel je bestaande telefoonnummer behouden. Die optie is wettelijk geregeld, en dientengevolge kun je bij alle providers kosteloos gebruikmaken van nummerbehoud. Je nieuwe aanbieder zal dit helemaal voor je regelen. Zij zeggen je huidige overeenkomst op en laten je weten op welk moment je nummer toch ook naar hen over gaat. Het enige waar jij op hoeft te letten is dat je het nummerbehoud ten hoogste 2 maanden voor het einde van je huidige contract aanvraagt.

  Wat is een SIM-only abonnement?

  Een SIM-only abonnement, vaak aangeduid als SIM-only, Sim Only of SimOnly, is een abonnement zonder een nieuwe mobiele telefoon.

  Bij een SIM-only contract ontvang je normaal gesproken een bundel met minuten en/of sms’jes en/of data. Je betaalt voor de aansluiting en het gebruik van het netwerk van de provider en niet voor een telefoon. Je krijgt een nieuwe simkaart, met behoud van nummer als je dat wilt.

  Een SIM-only contract is een prima keus op welk moment je al een mobiele telefoon hebt en daar nog tevreden over bent. En een SIM-only contract kan stukken voordeliger uitvallen dan aanbiedingen waarin wel een smartphone is opgenomen.

  Wil je wel een nieuwe mobieltje , dan is het gewenst om SIM-only abonnementen met de aanschaf van een losse smartphone te vergelijken met abonnementen waarbij zowel toestel als abonnement worden geleverd. Dit is vooral nuttig als je het geen probleem vindt om het apparaat in een keer te betalen.

  Stap je over naar een SIM-only contract dan is het van betekenis dat je de beschikking hebt over een simlockvrije mobieltje. Meestal is dat het geval. Is dat niet zo, dan kan het apparaat (als je het langer dan een 12 maanden in je bezit hebt) gratis simlockvrij worden gemaakt door de partij waar je het toestel gekocht hebt.

  Hoe kan een Sim Only internet abonnement verlengd worden?

  Bij het verlengen van je smartphoneabonnement kun je kiezen om je Sim Only contract met 1 12 maanden of met twee 12 maanden te verlengen. Een aantal aanbieders bieden je zelfs de mogelijkheid aan om maandelijks te verlengen. De mogelijkheid tussen deze drie mogelijkheden is persoonsgebonden. Het hangt allemaal af van de persoonlijke situatie en de persoonlijke wensen. In de regel geldt dat wanneer je een Sim Only abonnement voor langere tijd aangaat je goedkoper uit bent dan op welk moment je kiest voor verlenging van 1 jaar of maandelijks. Het grote gewin bij het verlengen met 1 twaalf maanden is dat je over 12 maand kunt kijken of het telefooncontract nog past bij je wensen en mocht je toestel niet meer naar behoren werken dan kun je het abonnement tevens verlengen met een nieuw mobieltje.

Scroll naar boven