onbeperkt internet sim only

Vergelijk Sim Only Aanbiedingen

Vind u het lastig kiezen? Wij helpen u daarmee. Met Sim Only vergelijken van onze site vergelijkt u de goedkoopste abonnementen. U stelt zelf het abonnement samen en u kiest zelf de telecomaanbieder. De voordeligste Sim Only abonnementen bij de slimste aanbieders en slimme service.

Sim Only vergelijken

Steeds meer Nederlanders kiezen voor Sim Only abonnementen. Dit houdt in dat zij zelf een mobieltje aankopen en daar een Sim Only contract bij aanschaffen, of dat mensen eerst voor een contract met toestel kiezen en na de duur van het contract overstappen op Sim Only omdat zij hun smartphone nog goed genoeg vinden.

Met een Sim Only contract kun je zelf je telefoon kiezen, deze krijg je er namelijk niet bij van de aanbieder. Dit heeft 2 grote voordelen:

 • Je abonnement is veel de betere keus
 • Je kunt zelf kiezen welke telefoon je neemt (bijvoorbeeld je huidige telefoon)

  Ik heb nog geen Mobiel abonnement of wil een extra mobiel abonnement. Wat zijn de mogelijkheden?

  Heb je nog een goed werkende smartphone waar je tevreden over bent, of ben je van plan een losse mobiele telefoon aan te schaffen, dan is het slim om een los Sim Only abonnement af te sluiten. Let er wel op dat je een abonnement neemt dat past bij je verbruik.

  De meeste providers bieden Sim Only abonnementen aan waarbij de inhoud van de service (reeks data, minuten en sms’jes per maand) veelal identiek is aan de inhoud van abonnementen waarbij linea recta een nieuwe mobieltje wordt geleverd. Onder meer Telfort en Simpel.

  De nadelen van een Sim Only abonnement

  Een mogelijk gebrek van een internet en mobiel bellen abonnement is dat je als consument zelf over een toestel moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit voordeliger is. zonder simlock|simlock vrije willkeurige mobieltje} benodigd. Dat houdt in dat niet alle mobieltjes geschikt zijn voor een Sim Only abonnement. Nog ergens een oude telefoon liggen, die bij een oud overeenkomst gebruikt is? Alleen de telecomprovider waarbij de telefoon oorspronkelijk is verkregen, mag de simlock van de telefoon weghalen. In de praktijk betekent dat over het algemeen dat de klant nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe smartphone moet aankopen.

  Kies het juiste Sim Only abonnement

  Welk internet en mobiel bellen abonnement het beste bij jou past hangt af van diverse factoren. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel data je op dit moment gebruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe over het algemeen bel je met je toestel? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je inderdaad alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type telecomabonnement dat je nodig hebt en de maandelijkse kosten van je abonnement die daarbij komen kijken.|

  Sim Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

  Als je een keer hebt besloten hoeveel belminuten en MB’s je gebruiken wilt, wordt het tijd om de termijn van het contract te kiezen. Bij de meeste mobiele telefonie bedrijven kun je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de duur van het contract te kiezen. Er zijn Vandaag de dag echter ook providers die een Sim Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse onkosten omlaag gaan als je een overeenkomst voor een langere periode afsluit. Een telecomabonnement van een maand kan leuk zijn als je een aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer consument blijft betaal je elke maand veel meer dan op welk moment je een abonnement zonder smartphone van 24 maanden afsluit.}

  Kan ik mijn telefoonnummer meenemen naar een andere telecomaanbieder?

  Overstappers kunnen meestal gebruikmaken van ‘nummerbehoud’. De nieuwe telecomprovider onderhandelt dan met de oude telecomaanbieder over het overdragen van het huidige telefoonnummer. Zodra beide partijen akkoord zijn, wordt het telefoonnummer omgezet.

  Nummerbehoud gebruiken? Laat de nieuwe provider de overstap regelen. De nieuwe provider moet het nummerbehoud eerst bevestigen, alvorens het oude contract bij de andere provider op te laten zeggen.

  Wat is het verschil tussen 3G en 4G?

  4G is een nieuwere techniek voor internetverbinding op de mobieltje. 3G en 4G verschillen met name in de snelheid: bij 3G kan de gebruiker maximaal 8 Mbit per seconde gebruiken. Bij 4G is dat 150 Mbit per seconde. 4G werkt alleen op nieuwere mobieltjes, terwijl 3G op veruit de meeste smartphones werkt.

  Waarom een Sim Only abonnement?

  Zoals gezegd bel je met een Sim Only aanbieding veel voordeliger dan met een normaal abonnement. Bovendien hoef je nergens aan vast te zitten, want er zijn verschillende providers met elke maand opzegbare abonnementen. Naast de lage premie en de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, kun je tevens nog lekker met je vertrouwde toestel blijven bellen.

  Waarom kiezen voor een Sim Only abonnement?

  Loopt de contractduur van je contract op zijn eind, ben je tevreden over mobiele telefoon die je hebt en heb je geen behoefte om te upgraden naar een nieuwer mobieltje , dan is het gewenst om over te stappen naar een Sim Only abonnement. Op deze manier bespaar je de onkosten voor de aanschaf van de mobiele telefoon. Niet alleen de eenmalige kosten, maar ook de maandelijkse onkosten die worden doorberekend voor de aanschaf van de smartphone.

  Overstappen naar een Sim Only abonnement is daarom een goede wijze om je maandelijkse uitgaven voor een Mobiel abonnement aanzienlijk te verlagen. En dat zonder in te boeten op de inhoud van de service (de collectie data, het aantal belminuten en het aantal sms’jes).

  Een tweede voordeel is dat je kunt kiezen voor een per maand opzegbaar abonnement. Je bent hierdoor veel flexibeler om over te stappen naar een andere provider. Bij een abonnement inclusief mobiele telefoon teken je een overeenkomst voor 1 of twee twaalf maanden. Sinds kort kun je tevens hier bij een paar partijen voor maandcontracten kiezen, maar dan tegen een hoger maandbedrag, plus moet je het toestel in 1 maal afbetalen als je opzegt.

  Stel dat je per slot van rekening een nieuwe smartphone nodig hebt, dan kun je zelf een los mobieltje kiezen en aanschaffen. Nadeel kan zijn dat je het apparaat dan in 1 keer moet betalen.

  Hoe kan een Sim Only internet contract verlengd worden?

  Bij het verlengen van je telefoonabonnement kun je kiezen om je Sim Only contract met 1 twaalf maanden of met twee twaalf maanden te verlengen. Sommige aanbieders bieden je zelfs de optie aan om maandelijks te verlengen. De keuze tussen deze 3 mogelijkheden is persoonsgebonden. Het hangt allemaal af van de persoonlijke geval en de persoonlijke wensen. In de regel geldt dat op welk moment je een Sim Only abonnement voor langere tijd aangaat je voordeliger uit bent dan wanneer je kiest voor verlenging van 1 jaar of maandelijks. Het grote voordeel bij het verlengen met 1 twaalf maanden is dat je over 12 maand kunt kijken of het smartphonecontract nog past bij je wensen en mocht je toestel niet meer naar behoren werken dan kun je het contract ook verlengen met een nieuw mobieltje.

Scroll naar boven