opstalverzekering huurwoning

Vergelijk Opstalverzekering

Een opstalverzekering vergelijken en afsluiten via deze site is heel simpel. Op onze website vergelijk je opstalverzekeringen op kosten én kwaliteit. En, je krijgt korting, waardoor je tot wel 20% op je maandprijs kunt geld besparen. Vergelijk je via onze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de goedkoopste opstalverzekering aangaat, maar dat je er ook een kiest die het beste bij jou past.

Simpel en eenvoudig je opstalverzekering vergelijken? Je kunt alle opstalverzekeringen vergelijken op prijs én kwaliteit. Vul je gegevens en voorkeuren in en je ziet meteen wat voor jou de voordeligste en voordeligste opstalverzekering is. Sluit deze subiet af en bespaar tot wel 20% op de premie.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Ben je van plan om een huis te aankopen en moet je een opstalverzekering vinden? Hier kun je simpel de opstalverzekering vergelijken op prijs en dekking. Zo vind jij efficiënt en eenvoudig een opstalverzekering die past bij je opstal. Vul in de vergelijker in of je een huur- of koopwoning hebt. Vul tevens je postcode, huisnummer en geboortedatum in. Je krijgt nu de mogelijkheid om ook de inboedelverzekering tevens mee te nemen in de vergelijking. Kies of je dit wilt of niet en vul je gegevens en voorkeuren verder in. Om een opstalverzekering te vinden die past bij je huis, moeten we weten wat de staat van je huis is én of je jouw opstal aanvullend wilt verzekeren. Onder het kopje ‘Je woning’ vul je in wat voor type huis je hebt, wat de bouwaard van de muren is, hoeveel kamers je woning heeft, of je huis beveiligd is, wat de oppervlakte van je huis is én wat het bouwjaar van je woning is. Onder ‘Opstalverzekering’ vul je gegevens in over het meeverzekeren van je fundering, de inhoud van je huis (m³), de gevel en de klasse van de keuken, de badkamer en de woonkamer. Heb je dit allemaal ingevoerd? Dan kun jij de opstalverzekering vergelijken op dekking en prijs.

Opstalverzekering vinden: zo werkt het

Bij ons vind je heel simpel de voordeligste opstalverzekering voor je situatie. Je beantwoordt een aantal vragen over jouw huis waarmee wij de herbouwwaarde van jouw huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om jouw huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is makkelijk want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of historisch huis hebt, kun je deze waardecalculator niet gebruiken. Hierna zie je meteen de 3 goedkopere deals voor jouw opstalverzekering die je ook linea recta online kunt afsluiten. De voordeligste opstalverzekering staat hier ook te allen tijde bij. Je kunt allicht tevens nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt ook stante pede de maandprijs berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in 1 maal alles geregeld op één website, snel toch?

Annuleren opstalverzekering

Een nieuwe opstalverzekering aan gaan is zo geregeld. Als je nog een verzekering hebt lopen moet je die zeker beëindigen. Tevens dat is tegenwoordig heel gemakkelijk. Als je opstalverzekering eenmaal een twaalf maanden heeft gelopen kun je die iedere dag annuleren. Je hebt dan 1 maand opzegtermijn. Dus als je 1 februari opzegt, stopt de verzekering 1 maart. Om het makkelijk te maken hebben we een kant-en-klare opzegbrief voor je.

Opstalverzekering VvE

Woon je in een appartement? Een opstalverzekering vinden is dan niet immer nodig. De Vereniging van Eigenaren (VvE) sluit in de regel een VvE-opstalverzekering af voor het hele gebouw en de daar bijbehorende appartementen. De opstalverzekering vergoedt in dit geval gebreken aan de gemeenschappelijke delen van het gebouw, zoals de muren, vloeren en gevels. Heb je het appartement net verbouwd en bijvoorbeeld een nieuwe keuken aangeschaft? Dan kun je ervoor kiezen om deze extra te verzekeren met een aanvullende verzekering. In de polisvoorwaarden van de opstalverzekering van de VvE wordt namelijk niet uitgegaan van dit soort woningverbeteringen. Controleer bij jouw VvE te allen tijde voor de zekerheid of er een opstalverzekering is afgesloten.

Voorkom onderverzekering

Zorg ervoor dat je je opstal voor het juiste bedrag verzekert. Als je ondergedekt bent, krijg je namelijk niet het complete schadebedrag uitbetaald. Zoek daarom een opstalverzekering met herbouwwaardegarantie. De herbouwwaarde is het bedrag dat je benodigd om jouw huis op dezelfde plek en op dezelfde wijze te bouwen.

Betere opstalverzekering

Ben je op zoek naar de voordeligste opstalverzekering? Door hier de opstalverzekering te vergelijken, vind je in enkele stappen een verzekering voor je opstal die bij jou past. Vul je eigen gegevens en de gegeven over je huis in de vergelijker. Je ziet dan onverwijld wat voor jou geval de goedkoopste en slimste opstalverzekering is.

Verbouwen

Ga je tevens verbouwen in de nieuwe woning? Denk eraan dat je niet helemaal gedekt bent wanneer de huis niet water- en winddicht is. Ook een verbouwing geef je daarom door aan je opstalverzekeraar. Staat je {nieuwe woning} langere tijd leeg. Moet je je huis nog verbouwen? Tevens dan geldt er een andere dekking.

Dekking opstalverzekeringen 

Houd er bij het vergelijken van verschillende opstalverzekeringen rekening mee dat er soms enige overlap kan bestaan in de dekking van een opstalverzekering en een inboedelverzekering. In het geval dat een vloer verzekerd wordt door uw opstalverzekering is het niet noodzakelijk om deze ook te laten verzekeren via uw inboedelverzekering.

Scroll naar boven