kortdurende reisverzekering

Vergelijk Doorlopende Reisverzekering

Tegenwoordig is het voor bijna alle mensen belangrijk om er zich mee bezig te houden dat een gevaar meestal in een klein hoekje schuilt. Dat is alsook het situatie op welk moment u er voor kiest om een reis te boeken. U kunt voor afreizen geconfronteerd worden met een plotse geval waardoor u niet weg kunt gaan, maar ook lopende uw vakantiereis kunnen er zich acute problemen aan het licht komen. Het aan gaan van de voordeligste reisverzekering kan heel wat praktische, maar ook financiële kopzorgen voorkomen.

Wat kost een reisverzekering?

Wat een reisverzekering moet kosten, hangt van enkele extra’s af. bijvoorbeeld waar je reis naar toe gaat, welke dekking je wilt en hoeveel personen je meeverzekert. Gemiddeld kost een kortlopende reisverzekering eenmalig enkele tientallen euro’s, en een doorlopende reisverzekering een paar euro per maand.

Dat het afsluiten van een reisverzekering interessant is voor veel mensen die zorgeloos een vakantiereis wil ondernemen mag ondertussen wel duidelijk zijn. De goedkoopste reisverzekering afsluiten is tegenwoordig door het uitvoeren van een objectieve vergelijking geen probleem meer, maar voor veel natuurlijke personen is ook het vinden van een de beste reisverzekering een vereiste. Een goedkope en de goedkoopste reisverzekering in één afsluiten is goed mogelijk. U dient wat dit betreft alleen rekening te houden met de duur van de reisverzekering in kwestie evenals met de beschermingen die geboden. Voor wat dit laatste betreft is het vooral interessant om rekening te houden met het gebied naar waar u op trip gaat. bepaalde dekkingen worden bij een ten minste reisverzekering namelijk aleen geboden indien de reis zich binnen de Europese Unie afspeelt.

Waarom een reisverzekering?

Als u op trip gaat en u maakt een vakantiereis naar het buitenland kan er van alles gebeuren. Veel dingen zijn anders geregeld dan thuis, daardoor zou het kunnen dat u onverwachte uitgaven moet uitgeven. Denk maar eens aan de ziekenhuiskosten als u onverwacht ziek wordt of door een accident in het privekliniek komt. De kans dat men in het buitenland ziek wordt is alsook groter. alsook andere verkeersregels en gebruiken zorgen voor een grotere mogelijkheid op een ongeval.

Wat is er gedekt in de basisdekking van de doorlopende reisverzekering?

U bent binnen Europa op zijn minst gedekt voor hulpverlening, plotselinge uitgaven, een accident en en aansprakelijkheid voor schade aan uw tripverblijf.

Hulpverlening

Dag en nacht hulp van de aangesloten alarmcentrale. bijvoorbeeld bij:

  • het regelen van vervoer;
  • het verzorgen van noodzakelijke medische begeleiding tijdens de terugreis;
  • het geven van adviezen;

Niet verwachte uitgaven

Bijvoorbeeld voor extra vakantie– en verblijfskosten als je in het buitenland in het privekliniek terecht komt of voortijdig naar huis moet terugkeren na een accident of ernstige ziekte. Of voor uitgaven voor opsporings- of reddingsacties, als je ten tijde van een bergwandeling de weg kwijt bent of gewond raakt.

Calamiteiten

U bent verzekerd tegen de niet verwachte geld als gevolg van een accident.

Aansprakelijkheid voor ongemak aan reisverblijf

Geld door onder andere schade aan de inboedel van uw reisverblijf. U laat onder andere iets kapot vallen, of u verliest de sleutel van uw vakantiewoning.

Wat is voor u de goedkoopste reisverzekering?

Dat het afsluiten van een reisverzekering voor uw vakantie interessant is hoeven we u ongetwijfeld niet meer te vertellen. Wat is voor u nu echter een betere reisverzekering? Voor dit type van verzekering kunt u een optie maken uit twee mogelijkheden. We maken onderscheid op dit vlak de tijdelijke- of kortlopende reisverzekering van een doorlopende reisverzekering. Deze eerste optie is verstandig als u er voor kiest om slechts 1 keer per twaalf maanden op vakantie te gaan. In dat situatie is een reisverzekering doorlopend afsluiten met het oog de prijs namelijk niet zo voordelig. Een tijdelijke- of kortlopende reisverzekering gaat wel in op de datum van vertrek en loopt af bij terugkomst. Boekt u dus onverwacht gedurende hetzelfde kalenderjaar nog een onvoorziene vakantie? In dat situatie zult u nog eens een aparte, tijdelijke- of kortlopende reisverzekering moeten aan gaan.

Op welk moment is een reisverzekering doorlopend afsluiten interessant?

Een goede reisverzekering is er één die compleet is afgestemd op uw situatie. Natuurlijk is een de betere reisverzekering aan gaan leuk, maar op welk moment deze niet aan uw verwachtingen voldoet zal de pret al efficiënt verdwijnen. Een reisverzekering doorlopend aan gaan is dan ook veruit bekendste mogelijkheid voor personen die er voor kiezen om regelmatig per jaar andere bestemmingen op te zoeken. Vanaf het ogenblik dat u meer dan twee maal per jaar op reis gaat (hetzij een zomertochtje, een wintersportreis of gebruikelijk een citytrip) is het commercieel voordeliger om te kiezen voor een doorlopende variant.

Goede reisverzekering aan gaan door te vergelijken? Een goede en de goedkoopste reisverzekering in één aan gaan is heel goed mogelijk.

Kortlopende reisverzekering, immer een voordeligere keus?

Het grote aantal van de personen die op trip gaan kiezen er Op het moment voor om een reisverzekering af te sluiten. Wanneer u er slechts één maal in het kalenderjaar voor kiest om een tochtje te ondernemen kunnen we gerust stellen dat het afsluiten van een kortlopende reisverzekering in deze geval het verstandigst is. U kiest dan op de keper beschouwd voor een goede verzekering die start op de dag van afreizen en afloopt wanneer u terug bent. Gedurende uw ganse verblijf in het buitenland bent u dus heel goed verzekerd.

Goedkopere reisverzekering

op welk moment u een vakantiereis heeft geboekt spreekt het voor zich dat u zich zo weinig een mogelijkheid zorgen zult willen maken. Om er zeker van te zijn dat alle mogelijke dreigingen met betrekking tot uw welverdiende vakantiereis zijn betaalt kan het verstandig zijn om een kortlopende of doorlopende reisverzekering af te sluiten. Een tijdelijke- of kortlopende reisverzekering afsluiten kan voor personen die slechts 1 keer per 12 maanden op trip gaan de meest interessante keuze zijn. Op deze manier genieten ze welbeschouwd ook van een geschikte dekking voor hun geboekte trip, maar dan wel zonder dat ze rekening dienen te houden met onnodig hoge kosten. Gaat u met zekerheid vaker dan 1 keer op vakantie gaan in het komende jaar? In dat situatie is de optie om een doorlopende reisverzekering af te sluiten te allen tijde het beste. Zo geniet u op vlak van prijs-kwaliteit toch te allen tijde van de meest geschikteverzekering.

Tips: besparen op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering afsluiten? Denk dan goed na of je bepaalde beschermingen echt nodig hebt. Denk onder andere aan dekking voor geneeskundige kosten (mogelijkerwijs heb je die alsook al goed gedekt bij je zorgverzekering), pechhulp of een ongevallenverzekering. Bekijk onze suggesties en zorg dat je niet 2 keer gedekt bent. Vaak kun je door goed te kijken naar je dekkingen veel geld overhouden.

Uiterste schadeloosstellingen reisverzekering

Liever heb je jouw reisverzekering compleet niet nodig, maar als er per slot van rekening wat gebeurt wil je graag dat de gebreken in enkele stappen wordt uitgekeerd en afgehandeld. Vind je een bepaalde dekking erg van belang bij je reisverzekering? Bijvoorbeeld voor fotoapparatuur, andere elektronica of campingspullen? Bekijk dan ons overzicht hoogste vergoedingen. Dan weet je zeker dat je bij de voordeligste reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering alsook een annuleringsverzekering aan gaan. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten als je de reis uiteindelijk moet annuleren. Als je jouw reis bijvoorbeeld door een ongeval, ziekte of overlijden moet annuleren kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het mogelijk maakt om je vakantie vooraf op te zeggen als resultaat van zekere omstandigheden. Tevens als je door bepaalde gebeurtenissen gedurende je vakantie verplicht bent om naar huis te gaan, worden de resterende vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af voordat je op vakantie gaat. Let goed op de bepaalde voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het opzeggen van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk wissewasje vergoeden.

Ook gericht op de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele kalenderjaar door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Opzeggen oude reisverzekering

Je reisverzekering afzeggen kun je schriftelijk bij je huidige verzekeraar doen. Een nieuwe reisverzekering afsluiten is zo gebeurd. Je kunt in uiterlijk vijf minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de beste reisverzekering afsluiten. Zo simpel is het vinden en vinden van een reisverzekering via onze website.

Scroll naar boven