Vergelijk Aansprakelijkheidsverzekering

Met de aansprakelijkheidsverzekering particulieren bescherm je naast je eigen banksaldo, maar ook die van de persoon die je per ongeluk schade berokkent. Wij helpen bij het kiezen van de beste AVP voor jou.

Waarom een WA verzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren ga je aan om je te beschermen voor schades waar je volgens de wet aansprakelijk voor wordt gehouden. Dit zijn schades die je toebrengt aan anderen of de spullen van personen. Denk aan de laptop van je collega die je uit je handen laat vallen. Of je oom die struikelt over een laaghangend snoer in jouw schuur en zijn schouder breekt. Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren dekt bijna alle schade die jij hebt veroorzaakt, ook die van bijvoorbeeld je huisdieren. Met een AVP binnen het de meeste pakketten ben je verzekerd tot een bedrag van ruim een miljoen euro.

Waarom een AVP?

Uw WA verzekering verzekerd u tegen schade aan anderen waarvoor u verantwoordelijk wordt gesteld.

U bent verzekerd tegen schade aan anderen

 • De WA verzekering wordt ook wel aansprakelijkheidsverzekering genoemd
 • De WA verzekering vergoed letsel schade en zaakschade
 • Schade die met opzet is veroorzaakt wordt niet betaald
 • Zuivere vermogensschade is ook uitgesloten

Een WA verzekering is een verzekering die schade die iemand aan iemand anders of zijn bezittingen aanbrengt. De verzekering is in beginsel bij iedere verzekeringsmaatschappij hetzelfde. Als u als verzekerde schade aanbrengt aan (spullen van) andere personen dan wordt dit tot ongeveer €1.250.000 gedekt per schadegeval. Dit bedrag verschilt per verzekeraar.

Wat is een AVP?

Met een WA verzekering voor burgers (AVP) dek je jouw aansprakelijkheid voor schade aan personen (letselschade) en aan zaken. Je hoeft de veroorzaakte schade niet zelf gemaakt te hebben. Een gesprongen waterleiding die waterschade veroorzaakt bij de buren, is misschien schade die je niet echt zelf veroorzaakt hebt. Toch wordt de schade jou volgens de wet wel aangerekend. We hebben het in dit geval over risicoaansprakelijkheid.

Uitgangspunt voor de verzekering om uit te betalen is dat de verzekeringnemer aansprakelijk bent voor de te vergoeden schade aan personen of goederen. Als dat zo is, zijn ook de gevolgschades gedekt.

Vergelijk Aansprakelijkheidsverzekering

Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

In Nederland is het afsluiten van een AVP niet verplicht. Maar het is wel handig om dit te doen. Vooral met kleine kinderen zit een ongeluk in een klein hoekje. De kosten voor het vergoeden van de veroorzaakte schade kan dan erg hoog uitvallen.

WA verzekering: niet verplicht, wel doen!

In tegenstelling tot de standaard zorgverzekering en de verzekering voor auto’s, hoort de aansprakelijkheidsverzekering  niet tot de wettelijk verplichte verzekeringen. Een aansprakelijkheidsverzekering hoort volgens de Consumentenbond echter wel in ieders basispakket van financiële diensten.

De maandpremie die je afdraagt voor een AVP  met dekking voor het gehele gezin (ongeveer €50 per jaar voor een verzekerd bedrag van €1,25 miljoen of meer) is in principe niet hoog en sowieso geen reden om zo’n verzekeringspolos niet af te sluiten. Daarnaast ben je als je géén AVP hebt en wel aansprakelijk bent voor schade aan eigendommen van een ander, veel meer kwijt. En desalniettemin is ook het slachtoffer er de dupe van als je geen aansprakelijkheidsverzekering particulieren  hebt, of voor een te laag verzekerd bedrag hebt gekozen.

AVP Vergelijken

Een AVP vergelijken biedt dekking voor schade waar jij of jouw partner aansprakelijk voor is. Je bent gedekt voor immateriële schade veroorzaakt bij anderen. Dit kan zowel lichamelijk als geestelijke schade betreffen. Daarnaast ben je verzekerd voor schade aan materiële zaken. Een voorwaarde is dat de schade niet met opzet mag zijn toegebracht. Dat jij aansprakelijk bent voor de schade, betekent niet altijd dat jij de schade zelf gemaakt hoeft te hebben. Jij bent soms ook aansprakelijk voor schade aangericht door je hond. Hiernaast ben jij aansprakelijk voor schade die ontstaat door een mankement aan jouw huis. Een voorbeeld is wanneer een dakpan van jouw huis op het hoofd van de buurvrouw valt. Dan ben je verantwoordelijk voor de schade die dit met zich meebrengt.

Wat dekt je AVP?

De aansprakelijkheidsverzekering binnen het instap pakketten heeft een prima dekking. Wanneer je voor een schade aansprakelijk bent kun je beroep doen op je WA verzekering. Maar de dekking geldt niet alleen voor jou maar ook voor je kinderen, inwonende ouders, loges, maar ook voor je huisdieren.

Dekking aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren dekt over het algemeen:

 • Schade waar jij verantwoordelijk voor bent zoals letselschade bij anderen en schade aan materiële zaken
 • Schade die per abuis toegebracht is
 • Schade aangericht door je dochter
 • Schade als gevolg van een mankement aan je huis

Gemakkelijk overstappen aansprakelijkheidsverzekering particulieren

Het klinkt moeilijk om je oude aansprakelijkheidsverzekering particulieren te laten stoppen en over te stappen naar een andere verzekeringsmaatschappij, maar dat is met enkele klikken geregeld. Je kunt hiervoor contact opnemen met je huidige {verzekeringsmaatschappijverzekeraar}. Zij maken de opzegging dan voor je in orde. Vervolgens kun je een WA verzekering via onze vergelijkingstool afsluiten.

Meer over de aansprakelijkheidsverzekering

Filter op de volgende punten:

 • Gezinssamenstelling
 • Geboorte datum
 • Verzekerd bedrag
 • Aanvullend: Eigen risico

  Vergelijk Aansprakelijkheidsverzekering – Waarom een aansprakelijkheidsverzekering?

  Een aansprakelijkheidsverzekering ga je aan om je te verzekeren voor schades waar je wettelijk aansprakelijk voor bent. Dit zijn schades die je toebrengt aan personen of de goederen van andere mensen. Denk aan de computer van je broer die je uit je handen laat vallen. Of je buurman die struikelt over een laaghangend touw in jouw schuur en zijn sleutelbeen breekt. De aansprakelijkheidsverzekering particulieren dekt bijna alle schade die jij hebt veroorzaakt, ook die van bijvoorbeeld je huisdieren. Met de AVP binnen het de meeste pakketten ben je beschermt tot een bedrag van 1 miljoen euro.

  Heb je interesse in Vergelijk Aansprakelijkheidsverzekering, dan kun het beste eerst een aantal aansprakelijkheidsverzekeringen met elkaar vergelijken. Dat geldt eigenlijk voor alle verzekeringen en diensten, maar ook zeker voor Vergelijk Aansprakelijkheidsverzekering.

  In het geval van Vergelijk Aansprakelijkheidsverzekering kun je al snel geld overhouden omdat de premies gewoon ontzetten verschillen. Heb je eenmail jouw Vergelijk Aansprakelijkheidsverzekering gevonden en de keus gemaakt met onze vergelijkingstool, dan kun je ongestoord verder.

  Immers, deVergelijk Aansprakelijkheidsverzekering lost het op.

  Laatste nieuws over Vergelijk Aansprakelijkheidsverzekering

  Polisblad Aansprakelijkheidsverzekering

  Met de aansprakelijkheidsverzekering bescherm je niet alleen je eigen banksaldo, maar ook die van de persoon die je per abuis schade berokkent. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de aansprakelijkheidsverzekering particulieren voor jouw gezin.

  0 comments

  Aansprakelijkheidsverzekering Eigen Risico

  Met een aansprakelijkheidsverzekering particulieren bescherm je naast je eigen portemonnee, maar ook die van degene die je onverhoopt schade toebrengt. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de aansprakelijkheidsverzekering particulieren voor jou.

  0 comments

  Cz Aansprakelijkheidsverzekering

  Met een aansprakelijkheidsverzekering bescherm je niet alleen je eigen portemonnee, maar ook die van de persoon die je onverhoopt schade toebrengt. Wij helpen bij het kiezen van de beste aansprakelijkheidsverzekering voor jou.

  0 comments

  Aansprakelijkheidsverzekering Ondernemer

  Met een aansprakelijkheidsverzekering bescherm je naast je eigen portemonnee, maar ook die van degene die je onverhoopt schade toebrengt. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de aansprakelijkheidsverzekering particulieren voor jou.

  0 comments

  Aansprakelijkheidsverzekering Definitie

  Met de aansprakelijkheidsverzekering particulieren bescherm je naast je eigen banksaldo, maar ook die van degene die je per abuis schade toebrengt. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de WA verzekering voor jouw gezin.

  0 comments
Scroll to top