Aansprakelijkheidsverzekering Afsluiten

Unive Aansprakelijkheidsverzekering

Met een WA verzekering voor burgers (AVP) dek je je aansprakelijkheid voor gebreken aan personen (letselschade) en aan goederen. Je hoeft de aangebrachte gebreken niet zelf veroorzaakt te hebben. Een gesprongen waterleiding die watergebreken heeft veroorzaakt bij de buren, is misschien schade die je niet direct zelf veroorzaakt hebt. Toch wordt de gebreken jou volgens de grondwet wel aangerekend. We noemen het in dit situatie over risicoaansprakelijkheid.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Reden voor de verzekering om uit te keren bij unive aansprakelijkheidsverzekering is dat jij aansprakelijk bent voor de te vergoeden gebreken aan personen of goederen. Als dat het geval is, zijn tevens de gevolgschades gedekt.

Een ongeluk zit in een niet groot hoekje. Je partner kan per ongeluk een bal door het raam schoppen lopende het spelen, of voor je het weet heeft je papegaai de bril van een vader voor voedsel aangezien. De schade kan flink oplopen als je niet gedekt bent voor dit type gebreken. Een AVP dekt de kosten als jij of je familie per abuis de veroorzaker is van schade aan anderen. Dit geldt alleen voor de gebreken die jij of je partner als particulier maken. Eventuele schade tijdens het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheids-verzekering die je werkgever af kan sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren wordt tevens wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Aansprakelijkheidsverzekering (AVP)

Een WA verzekering biedt dekking voor schade waar jij of jouw zoon aansprakelijk voor is. Je bent gedekt voor immateriële schade veroorzaakt bij anderen. Dit kan zowel lichamelijk als geestelijke gebreken betreffen. ernaast ben je verzekerd voor gebreken aan materiële zaken. Een voorwaarde is dat de schade niet met opzet mag zijn toegebracht. Dat jij verantwoordelijk bent voor de gebreken, betekent niet dat jij de schade zelf gemaakt hoeft te hebben. Jij bent bijvoorbeeld ook verantwoordelijk voor gebreken aangericht door je huisdier. daarnaast ben jij verantwoordelijk voor gebreken die ontstaat door een mankement aan jouw woning. Een voorbeeld is wanneer een dakpan van jouw huis op het hoofd van de buurvrouw valt. Dan ben je verantwoordelijk voor de schade die dit met zich meebrengt.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je kind kan per ongeluk een bal door het raam schoppen tijdens het voetballen, of voor je het weet heeft je hond de bril van een oude man als kluif aangezien. De kosten kunnen flink oplopen als je niet verzekerd bent voor zulke schade. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de onkosten als jij of je familie per ongeval de veroorzaker zijn van schade aan derden. Dit geldt alleen voor de schade die jij of je familie als particulier maken. Eventuele gebreken tijdens het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering die je werkgever af kan sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering wordt tevens wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Een aansprakelijkheidsverzekering geldt voor schade waar je volgens de wet aansprakelijk voor bent. Hiermee wordt bedoeld: gebreken door onzorgvuldig handelen. schade door opzet en schade door een groep vallen niet onder de dekking. Veroorzaak je schade aan je eigen spullen of die van andere gezinsleden? ook dit valt niet onder de dekking.

Je kunt deze verzekering voor jezelf vinden, maar tevens voor een ander, zoals je partner en je kinderen. Kinderen moeten minderjarig zijn – in dit situatie onder de 21 – en inwonend. Studerende kinderen mogen, tevens als ze uitwonend zijn, worden meeverzekerd. Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Maar voor enkele euro maandelijks kun je jezelf of een dierbare verzekeren tot een bedrag van ten hoogste 2,vijf miljoen euro. Vergelijk nu!{

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering particulieren?

De aansprakelijkheidsverzekering sluit je af om je te verzekeren tegen schades waar je volgens de wet aansprakelijk voor wordt gehouden. Dit zijn schades die je toebrengt aan anderen of de goederen van andere mensen. Denk aan de boormachine van je buurman die je uit je handen laat vallen. Of je broer die struikelt over een losliggend snoer in jouw schuur en zijn been breekt. De AVP dekt niet alleen de schade die jij hebt veroorzaakt, ook die van onder meer je logés. Met een aansprakelijkheidsverzekering binnen het de meeste pakketten ben je beschermt tot een bedrag van 1 miljoen euro.

Met de aansprakelijkheidsverzekering bedisplay je naast je eigen portemonnee, maar ook die van de persoon die je per abuis gebreken toebrengt. Wij begeleiden bij het kiezen van de beste WA verzekering voor jouw gezin.

Uw aansprakelijkheidsverzekering gedekt u tegen gebreken aan andere mensen waarvoor u aansprakelijk wordt gesteld.

U bent verzekerd tegen gebreken aan anderen

  • Een aansprakelijkheidsverzekering wordt tevens wel aansprakelijkheidsverzekering particulieren genoemd
  • Een aansprakelijkheidsverzekering vergoed letsel gebreken en zaakschade
  • Met opzet veroorzaakte schade wordt niet uitbetaald
  • Zuivere vermogensschade is ook uitgesloten

Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren is een verzekering die gebreken die jij aan een ander persoon of zijn bezittingen aanbrengt. De verzekering is in de basis bij iedere verzekeringsmaatschappij hetzelfde. Als u als verzekerde gebreken toebrengt aan (spullen van) anderen dan wordt dit tot rondom €1.250.000 vergoed per geval. Dit bedrag verschilt per verzekeringsmaatschappij.

Is een AVP verplicht?

In dit land is het vinden van een aansprakelijkheidsverzekering particulieren niet verplicht. Maar het is wel verstandig om dit te doen. Vooral met kinderen zit een tegenslag in een niet groot hoekje. De kosten voor het terug betalen van de schade kan dan behoorlijk hoog uitvallen.

Aansprakelijkheidsverzekering: niet verplicht, wel doen!

In tegenstelling tot de standaard zorgverzekering en de WA-verzekering voor auto’s, hoort de AVP niet tot de wettelijk verplichte verzekeringen. Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren hoort volgens de Consumentenbond echter wel in ieders basispakket van financiële diensten.

De premie die je betaalt voor een AVP met gezinsdekking (circa €50 per jaar voor een verzekerd bedrag van €1,25 miljoen of meer) is in principe niet hoog en sowieso geen reden om een polis niet af te sluiten. Ook ben je als je g1 aansprakelijkheidsverzekering particulieren hebt en wel verantwoordelijk bent voor gebreken aan eigendommen van een ander, veel duurder uit. En desalniettemin is ook het slachtoffer er de dupe van als je geen aansprakelijkheidsverzekering hebt, of voor een te laag verzekerd bedrag hebt gekozen.

Wat is verzekerd

Met de aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd tot een bedrag van 1.250.000 euro. De aansprakelijkheidsverzekering heeft een ruime dekking. Als jij voor de wet aansprakelijk bent, kun je een beroep doen op je aansprakelijkheidsverzekering. De aansprakelijkheidsverzekering betaalt niet alleen de schade die jij hebt veroorzaakt, maar ook die van eventuele gezinsleden, uitwonende kinderen (vanwege studie), inwonende ouders en logés. Er zijn maar enkele gevallen die zijn uitgesloten van de dekking.

Wat is niet verzekerd

De aansprakelijkheidsverzekering geldt niet voor gebreken die zijn veroorzaakt met een motorvoertuig. Want hiervoor heb je dan een aparte brommer-, motor- of autoverzekering afgesloten. Ook gehuurde spullen, onder andere voor een verbouwing of feest, zijn niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering. Maar tevens het jachtperikel en gebreken bij risicovolle sporten is uitgesloten. gebreken die je opzettelijk hebt veroorzaakt wordt niet betaald door de aansprakelijkheidsverzekering.

Wat kost een AVP?

Een AVP kost enkele euro per maand. De exacte onkosten hangen af van je persoonlijke situatie, zoals je woonplaats en leeftijd. Tevens maakt het ook uit of je de aansprakelijkheidsverzekering particulieren alleen aangaat of dat je tevens je partner en/of kinderen meeverzekert.

Met een aansprakelijkheidsverzekering bent u gedekt op welk moment u aansprakelijk gesteld wordt.

Voor welk bedrag aan schade ben ik verzekerd?

Dit verschilt per verzekeraar. Het dekkingsbedrag varieert van € 1.000.000 tot € 2.500.000. Bij meerdere verzekeraars kun je tussen twee bedragen kiezen, maar bij sommige heb je geen optie. Let hier dus goed op. Een hoger dekkingsbedrag betekent ook een hogere kosten die je maandelijks moet betalen. Je kunt ook de bedragen van een WA verzekering vergelijken. Ondanks dat deze verzekering geboden is heb je hier wel keuze vrijheid in.

Goedkope alternatieven

natuurlijk blijven Nederlanders niet alleen een volk van organisatie en zekerheid, maar tevens een volk van zuinigheid. De gemiddelde Nederlander gaat op zoek naar de meest goedkope WA Verzekering. Prima dat de overheid deze Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering verplicht stelt, maar men wil hierna wel zo goedkoop een mogelijkheid aan deze plicht kunnen voldoen. Men mag dan wel alles goed geregeld willen hebben, maar meestal hebben klanten dit gevoel al wanneer ze er ‘goedkoop vanaf zijn gekomen’.

Daarbij realiseren sommigen zich niet, dat het niet alleen cruciaal is dát je bent verzekerd, maar ook wát je hebt verzekerd. Het aan gaan van een WA Verzekering betaalt gewoonlijk onder andere niet de schade die een kind spelenderwijs kan toebrengen aan auto’s of woningen, terwijl veel mensen dat wel denken. Als particulier is het daarom van betekenis om je niet alleen ‘goedkoop’ maar ook doorsnee ‘goed’ te laten informeren over de soorten aansprakelijkheidsverzekeringen en hun dekking.

Efficiënt overstappen AVP

Het klinkt ingewikkeld om je oude AVP te beëindigen en over te stappen naar een andere verzekeringsmaatschappij, maar dat is gemakkelijk geregeld. Je kunt hiervoor contact opnemen met je huidige verzekeringsmaatschappij. Zij maken de opzeggen dan voor je in orde. Hierna kun je een aansprakelijkheidsverzekering via onze vergelijkingstool voor unive aansprakelijkheidsverzekering afsluiten.

Scroll naar boven