Uitvaartkosten Vergelijken

Er worden door Nederlandse verzekeraars verschillende typen uitvaartverzekeringen aangeboden. Iedere uitvaartverzekering heeft z’n eigen voor- en nadelen voor een verzekerde. Om een keuze te kunnen maken die naadloos aansluit bij uw persoonlijke situatie is het aangeraden om van te voren na te gaan welke typen verzekeringen. U kunt zich hierbij laten adviseren door de verzekeringsspecialisten van de verschillende verzekeringsmaatschappijen.

Wat kost een uitvaart?

De meest gekozen uitvaartverzekering is de naturaverzekering. Hierbij krijgen uw nabestaanden geen financiële vergoeding om uw uitvaart te organiseren, maar worden zij gecompenseerd met diensten en materialen. Denk aan het vervoer naar de begraafplaats of het crematorium, enzovoorts. Lees voor het aangaan van een naturaverzekering goed welke diensten niet onder de dekking van uw uitvaartverzekering vallen.

Een kapitaalverzekering of naturaverzekering? 

Het kan enorm lastig zijn om een keuze te maken tussen een kapitaal- of naturaverzekering op het moment dat u een uitvaartverzekering aan wilt gaan. In Nederland heeft 80% van de verzekeringnemern een van deze twee typen uitvaartverzekeringen afgesloten. Het voordeel van een kapitaalverzekering kan zijn dat het voor uw nabestaanden mogelijk

Wat kost een uitvaart? 

Gemiddeld kost een begrafenis of een crematie zo’n zevenduizend euro. Het is logischerwijs sterk van uw persoonlijke voorkeuren afhankelijk wat de precieze kosten voor een uitvaart zullen zijn. In de afgelopen jaren is er bijvoorbeeld een duidelijke prijsstijging te zien in de onkosten voor de gehele organisatie van een uitvaart.

Laat je nabestaanden zorgeloos achter

Uitvaartverzekeringen vergelijken staat bij veel consumenten niet bovenaan de prioriteitenlijst terwijl het immers heel interessant is om te doen. Door een uitvaartverzekering af te sluiten en je laatste wensen vast te leggen zorg je voor een zo zorgeloos een mogelijkheid rouwproces van je nabestaanden. Daarbij gaat het niet alleen om de keus of je begraven of gecremeerd wilt worden. Ook de onkosten voor de uitvaartkist, rouwkaarten, eventuele bloemstukken, een uitvaartbegeleider, overledenevervoer en een grafsteen zijn hiermee gedekt. Omdat het uitvaartverzekeringen vergelijken geen simpele opgave is, geven we je hier alvast antwoorden op vaak gestelde vragen.

Welke uitvaartverzekeringsvormen zijn er?

Bij iedere uitvaartverzekeraar kun je in de regel sowieso kiezen uit 2 verscheidene uitvaartverzekeringsvormen. Aan de ene kant is dit een verzekering in producten en uitvaartdiensten en aan de andere kant is dit een verzekering in geld. Welke van deze twee verzekeringsvormen je het voordeligste past, verschilt per geval.

Producten- en uitvaartdienstenverzekering

Bij de verzekering voor producten- en uitvaartdiensten wordt geen geld uitgekeerd. Zo kun je bij een verzekering voor producten en uitvaartdiensten onder meer de volgende zaken zelf kiezen:

  • de kist;
  • dragers van de kist.

Maak je hierbij geen zorgen over of je iets vergeet: de uitvaartverzekeraar helpt je hier op gepaste wijze bij.

Uitbreiding uitvaartverzekeringsvormen

Met de toename van het aantal uitvaartverzekeraars, groeit tevens het aantal uitvaartverzekeringsvormen. Er is op het moment dan tevens een grote diversiteit aan uitvaartverzekeringsvormen om uit te kiezen. Hoewel ze gewoonlijk een afgeleide zijn van ofwel de verzekering in producten en uitvaartdiensten, dan wel een verzekering in geld.

Uitvaartverzekering online regelen

Zo kun je tegenwoordig ook online je uitvaartverzekering regelen. De verzekeraars van de online uitvaartverzekeringsvormen geven aan de kosten hierdoor zo laag een optie te kunnen houden. Daarom kom je tijdens het online uitvaartverzekeringen vergelijken termen tegen als ‘budget uitvaartverzekering’ en ‘de scherpste uitvaartpremies’. Tevens hiervoor geldt: kies wat het goedkopere bij je past. Maak een afspraak met een uitvaartverzekeraar als je een persoonlijk contact wilt. Kies voor een online uitvaartverzekering wanneer je jouw verzekering eenvoudig maar effectief wilt aan gaan.

Scroll naar boven