goede reisverzekering

Tijdelijke Reisverzekering

Tegenwoordig is het voor bijna alle consumenten belangrijk om er zich mee bezig te houden dat een gevaar in de regel in een klein hoekje schuilt. Dat is alsook het situatie op welk moment u er voor kiest om een tochtje te boeken. U kunt voor weggaan meemaken met een plotse situatie waarmee u niet van huis kunt gaan, maar tevens tijdens uw reis kunnen er zich acute problemen aan het licht komen. Het aan gaan van de voordeligste reisverzekering kan heel wat praktische, maar alsook financiële kopzorgen voorkomen.

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering vergoedt schade die is ontstaan ten tijde van een trip. U heeft de gelegenheid om enkele rubrieken mee te verzekeren zoals: probleemlen, , cash en waardepapier, vervangend vervoer bij pech onderweg of de sneeuwvakantie dekking. Naast deze gelegenheden kunt u over het algemeen een annuleringsverzekering afsluiten.

Bijna alle zaken worden tot een bepaald maximum gedekt. Let hierbij goed op wat u verzekerd, een de beste reisverzekering heeft over het algemeen een (hoog) eigen gevaar of een minder (hoog) verzekerd bedrag voor de bagage of aanvullende goederen.

Waarom een reisverzekering?

Als u op trip gaat en u maakt een vakantie naar het buitenland kan er van alles mis gaan. Veel dingen zijn anders geregeld dan thuis, dit kan de reden zijn dat u niet verwachte onkosten moet uitgeven. Denk bijvoorbeeld aan de ziekenhuisuitgaven als u onverhoopt ziek wordt of door een probleem in het ziekenhuis komt. De optie dat men in het buitenland ziek wordt is ook groter. ook andere verkeersregels en gebruiken zorgen voor een grotere mogelijkheid op een accident.

Wat is er verzekerd in de basisbescherming van de doorlopende reisverzekering?

U bent binnen Europa standaard verzekerd voor hulpverlening, onverwachte uitgaven, een ongeval en en aansprakelijkheid voor ongemak aan uw reisverblijf.

Hulpverlening

Altijd hulp van de aangesloten alarmcentrale. onder andere bij:

  • het regelen van vervoer;
  • het verzorgen van noodzakelijke geneeskundige begeleiding ten tijde van de terugreis;
  • het geven van adviezen;

Onverwachte uitgaven

Bijvoorbeeld voor niet verwachte trip– en verblijfsonkosten als je in het buitenland in het privekliniek terecht komt of voortijdig naar huis moet terugkeren na een probleem of ernstige ziekte. Of voor geld voor opsporings- of reddingsacties, als je tijdens een bergwandeling de weg kwijt bent of gewond raakt.

Calamiteiten

U bent gedekt tegen de extra kosten als gevolg van een ongeval.

Aansprakelijkheid voor ongemakken aan vakantiereisverblijf

Onkosten door bijvoorbeeld schade aan de inboedel van uw tochtjeverblijf. U laat bijvoorbeeld iets kapot vallen, of u verliest de sleutel van uw gehuurde vakantiehuisje.

De goedkoopste reisverzekeringen vergelijken

Blijf je binnen Europa? Dan heb je voldoende aan Europadekking en is het niet nodig om je wereldbescherming aan te zetten. Door al deze factoren goed af te wegen, kun je de voordeligste reisverzekering vinden voor je situatie.

{Maximale tegemoetkomingen reisverzekering

Goed om te weten dat je bagage immer tot een maximaal bedrag is verzekerd. Dat bedrag verschilt per tochtjeverzekeraar en per accessoire. Zo vergoedt de ene vakantiereisverzekeraar een bedrag van 100 euro, terwijl andere verzekeraars enkele duizend euro vergoeden. Vind je een bepaalde dekking erg belangrijk bij je reisverzekering? onder andere voor camera’s, andere elektronica of kampeerspullen? Controleer dan immer wat er in je polisvoorwaarden staat. In onze vergelijking kun je ook per reisverzekering zien wat de uiterste tegemoetkomingen zijn. Dan weet je zeker dat je de voordeligste verzekering kiest.}

Wat is een multirisicoverzekering?

Wanneer uw intentie is om om een reisverzekering te kiezen kunt u telkens een keuze maken tussen enkele mogelijkheden. We maken onderscheid op dit vlak de kortlopende van de doorlopende reisverzekering, maar daarnaast bestaat er alsook nog zoiets als een multirisicoverzekering. Een dergelijke variant kunnen we welbeschouwd het best duiden als een batterij van verzekeringen. Het gaat hier niet alleen de gewone reisverzekering, ze wordt in het algemeen altijd gecombineerd met een speciale bescherming voor annulatie. Op deze wijze beschikt u dan ook over een compleet pakket waardoor u sowieso onbezorgd op vakantie van huis kunt gaan. Bent u ook wel geïnteresseerd in het aan gaan van een multirisicoverzekering, maar zou u graag eerst meer kennis willen bekomen? Lees dan simpel verder, want wij zetten de voor- en nadelen er van graag even voor u in een overzicht.

Tips: geld overhouden op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering afsluiten? Denk dan goed na of je bepaalde dekkingen echt nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan bescherming voor geneeskundige kosten (wellicht heb je die ook al goed verzekerd bij je zorgverzekering), pechhulp of een ongevallenverzekering. Bekijk onze hints en regel dat je niet dubbel gedekt bent. Meestal kun je door goed te kijken naar je beschermingen veel uitsparen.

Uiterste tegemoetkomingen reisverzekering

Liever heb je jouw reisverzekering volledig niet nodig, maar als er op de keper beschouwd wat gebeurt wil je graag dat de gebreken eenvoudig wordt uitgekeerd en afgehandeld. Vind je een zekere bescherming erg belangrijk bij je reisverzekering? Bijvoorbeeld voor fotocamera’s, andere elektronica of campingspullen? Bekijk dan ons overzicht maximale vergoedingen. Dan weet je zeker dat je bij de best passende reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering ook een annuleringsverzekering afsluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de onkosten als je de reis op de keper beschouwd moet annuleren. Als je je reis onder andere door een ongeval, ziekte of overlijden moet annulatie kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het mogelijk maakt om je vakantie vooraf te annuleren als gevolg van zekere omstandigheden. Ook als je door zekere omstandigheden gedurende je vakantie genoodzaakt bent om naar huis te gaan, worden de laatste vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af voordat je op vakantie gaat. Let goed op de bepaalde voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het opzegging van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk wissewasje vergoeden.

Tevens met betrekking tot de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele twaalf maanden door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Beëindigen oude reisverzekering

Je reisverzekering opzeggen kun je schriftelijk bij jouw huidige verzekeraar doen. Een nieuwe reisverzekering afsluiten is zo gebeurd. Je kunt binnen 5 minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de beste reisverzekering aan gaan. Zo easy is het vinden en vinden van een reisverzekering via onze website.

Scroll naar boven