onbeperkt internet sim only

Telefoonabonnement Vergelijken Sim Only

Vind u het lastig kiezen? Wij assisteren u daarmee. Met Sim Only vergelijken van onze site vergelijkt u de voordeligste abonnementen. U stelt zelf het abonnement samen en u kiest zelf de telecomaanbieder. De voordeligste Sim Only abonnementen bij de voordeligste aanbieders en uitstekende service.

Sim Only vergelijken

Telkens meer Nederlanders kiezen voor Sim Only abonnementen. Dit houdt in dat zij zelf een mobiele telefoon aankopen en daar een Sim Only abonnement bij kopen, of dat consumenten eerst voor een contract met toestel kiezen en na de contractduur overstappen op Sim Only omdat zij hun smartphone nog goed genoeg vinden.

Met een Sim Only contract kun je zelf je toestel kiezen, deze krijg je er namelijk niet bij van de telecomprovider. Dit heeft twee grote voordelen:

 • Je contract is veel efficiënter
 • Je kunt zelf kiezen welke telefoon je neemt (bijvoorbeeld je huidige telefoon)

  Welke aanbieders bieden Sim Only abonnementen aan?

  Sim Only abonnementen worden gedekt door allerlei aanbieders. Providers zijn onder te verdelen in netwerk providers en virtuele telecomproviders, tevens wel MVNO’s genoemd.

  Een netwerk telecomaanbieder heeft de beschikking over een eigen fysiek netwerk. In veel gevallen bieden zij virtuele providers toegang tot haar fysieke netwerk. Uitbreiding en onderhoud van het fysieke netwerk ligt volledig bij de betreffende netwerk aanbieder. Nederland kent 4 netwerk aanbieders:

  • KPN
  • T-Mobile
  • Vodafone
  • Tele2 (Tele2 heeft alleen een eigen 4G-netwerk. Voor 3G diensten maakt zij gebruik van het netwerk van T-Mobile)

  Een virtuele provider wordt over het algemeen afgekort als MVNO (Mobile Virtual Network Operator). Een MVNO is niet in het bezit van een eigen fysiek netwerk en koopt capaciteit in bij een netwerk telecomprovider. MVNO’s richten zich erg veel op een bepaalde doelgroep. Hieronder tref je een overzicht aan van enkele virtuele aanbieders die actief zijn in dit land:

  • Ben (T-Mobile)
  • hollandsnieuwe (Vodafone)
  • Robin Mobile (KPN)
  • Simpel (T-Mobile)
  • Simyo (KPN)
  • Telfort (KPN)
  • Youfone (KPN)

  telefoon zonder simlock|simlock vrije Samsung smartphone} benodigd. Dat houdt in dat niet alle smartphones geschikt zijn voor een Sim Only abonnement. Nog ergens een oude telefoon liggen, die bij een oud contract gekocht is? Alleen de provider waarbij de smartphone oorspronkelijk is gekocht, mag de simlock van de smartphone afhalen. In de praktijk houdt in dat in de regel dat de klant nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe telefoon moet aanschaffen.

  Kies het juiste Sim Only contract

  Pak je facturen er eens bij en ga na hoeveel internetkosten je hebt gebruikt. Zat je telkens buiten je bundel? Dan raden wij aan om bij je nieuwe telecomabonnement een grotere databundel te kiesen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de reeks wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel Sim Only providers bieden trouwens de mogelijkheid om tijdens je telecomabonnement omhoog en omlaag te gaan in je bundel.|

  Sim Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

  Als je eenmaal hebt besloten hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contracttermijn te kiezen. Bij de meeste aanbieders kun je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je benodigd, wordt het tijd om de duur van het abonnement te kiezen. Er zijn op het moment echter ook telecom bedrijven die een Sim Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een overeenkomst voor een langere periode afsluit. Een abonnement van een maand kan leuk zijn als je een telecom bedrijven eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een abonnement van 24 maanden afsluit.}

  Hoe kun je het voordeligste Sim Only aanbieders vergelijken?

  Het vergelijken van Sim Only abonnement kunnen per maand verschillen kan door allereerst de minimale cluster belminuten te bepalen. Wie kiest voor een te nihil telefonie abonnement kunnen per paar weken verschillen loopt het risico buiten de bundel te bellen. De Sim Only aanbieder verwacht dan een bijbetaling. Bekijk oude smartphonerekeningen om achter het gemiddelde gebruik te komen.

  Bellen en smsen tezamen

  Bedenk voor het aan gaan het aantal slimme te versturen berichten. Dat aantal kan gelijk zijn aan het aantal belminuten. Denk van tevoren goed na of veel sms’jes wel echt nodig zijn. Op het moment zijn er toch sociale media als iMessage en WhatsApp. Via deze diensten kunnen gebruikers tekstberichten sturen, zonder dat dit ten koste gaat van hun belbundel. Kijk met name naar de vaste lasten: soms kan een grotere of juist kleinere bundel voordeliger zijn.

  Wat is het geschatte dataverbruik?

  Wie af en toe het laatste nieuws leest, WhatsAppt en heel af en toe Youtube kijkt, zal genoeg hebben aan zo’n 500 MB. Wie juist veel video’s bekijkt, kan beter kiezen voor een contract van 1000 MB of meer. In de praktijk hebben veel consumenten van telecom bedrijven een te krappe bundel, waarmee ze moeten bijbetalen. Het gebruik van WiFi is tevens een oplossing.

  Verschil tussen 3G en 4G netwerk

  een aantal providers bieden tevens de keus tussen 3G en 4G aan. 3G is simpel genoeg om te kunnen Twitteren, Facebooken en WhatsAppen, maar te traag voor het bekijken van video’s. 4G heeft in de auto of in de trein een snelheid van 12,5 megabyte per seconde. Wie stilstaat of loopt, kan een snelheid van 125 megabyte per seconde gebruiken.

  Vergelijk tot slot voor de duur van het Sim Only abonnement. meestal geldt: ‘Hoe langer het telefonie abonnement, hoe lager de prijs.’ Bekijk voor het afsluiten eerst de ervaringen van voorgaande afnemers. Consumenten hebben de mogelijkheid een maandcontract af te sluiten om de Sim Only aanbieder uit te proberen. Bevalt de telecom bedrijven niet, dan is de afnemer na een maand vrij om te gaan. Bevalt de telecom bedrijven al een paar maanden? Dan kan een overeenkomst voor een jaar een geldbesparende keus zijn. Het is verstandig tevens de eenmalige installatiekosten te bekijken.

  Kies een goedkoop Sim Only abonnement

  Vandaag de dag is een Sim Only zo’n beetje de populairste abonnementsvorm voor een smartphone. Dat komt onder meer doordat een Sim Only veel voordeliger is dan een standaard abonnement. Bij een Sim Only contract ontvang je enkel een simkaart en geen mobiele telefoon. Dat is dus wat een Sim Only is.

  Doordat je blijft bellen met je bestaande smartphone , bespaar je veel onnodige kosten. De kosten die je normaliter voor je ‘zonder kosten smartphone ’ betaalt, valt weg bij een Sim Only en dientengevolge houd je veel lagere maandelijkse abonnementskosten over.

  Waarom Sim Only vergelijken?

  Onze website is al in enkele jaren actief en sindsdien uitgegroeid tot de grootste Sim Only vergelijker van dit land. Wij hebben de afgelopen jaren dan tevens de nodige ervaring opgedaan.

  Geld besparen op je mobiele abonnement? Wij combineren als enige Sim Only prijsvergelijker in Nederland het aanbod van maarliefst 15 netwerk telecomproviders. Bovendien bieden wij de optie naast de prijzen tevens de beoordelingen van andere consumenten mee te nemen in je keus voor een Sim Only.

  Iedere dag wordt onze website voorzien van actuele aanbiedingen. Zo kun jij weloverwogen een keuzemogelijkheid maken voor het meest passende abonnement. Onze missie is dan tevens om consumenten overbodige kosten te geld besparen, zodat we probleemloos met elkaar in contact kunnen blijven.

  Micro-SIM? Nano-SIM? Welk type SIM-kaart gaat er in mijn mobiele telefoon ?

  Er bestaan diverse formaten SIM-kaarten. De 1ste smartphones hadden een SIM-kaart van het formaat van een creditcard 85 x 54 mm), de Full-size SIM danwel de gebruikelijke SIM.

  De Full-size SIM werd opgevolgd door de Mini-SIM met een formaat van 25 x 15 mm. Deze vind je vooral terug in oudere smartphones.

  Na de Mini-SIM kwam de Micro-SIM (15 x 12 mm). Nog kleiner als gevolg van de steeds kleiner wordende mobiele telefoons. Eind 2012 werd er voor het eerst gebruik gemaakt van een Nano-SIM kaart (Apple iPhone 5). Deze heeft een omvang van 12,3 x 8,8 mm.

  Niet alle Sim-kaarten passen in alle smartphones. Micro-SIM kaarten passen normaal gesproken wel in oudere smartphones, terwijl nieuwe modellen het meest gebruik maken van Nano-SIM kaarten. Het in gebruik nemen van een nieuwe toestel met een ander formaat simkaart leverde hierdoor veel administratieve rompslomp op en gedoe met onder andere kaarthoudertjes en het zelf op maat knippen van te grote simkaarten. Gelukkig bieden de providers tegenwoordig zelf de oplossing. Je kunt een (gratis) kaartwissel inclusief nummerbehoud aanvragen. Dan krijg je een nieuwe simkaart waar alle drie gangbare formaten inzitten, je kunt het formaat dat je nodig hebt er uit drukken.

  Goedkoopste Sim Only abonnementen met onbeperkt internet

  Ben je in de markt bent naar een Sim Only? Vindt hier de voordeligste Sim Only abonnementen met onbeperkt internet door de providers te vergelijken. Volg onze stappen om snel en in enkele stappen het goedkoopste Sim Only abonnement te vinden en om het Sim Only contract dan af te sluiten. Om het meest voordelige Sim Only onbeperkt internet contract te kiezen moet je eerst inzichtelijk hebben hoeveel je maandelijks verbruikt aan belminuten, sms’jes en aan data. Op het internet kun je easy je verbruik berekenen voor onder andere de data, maar je kunt tevens op je laatste factuur zien hoeveel je maandelijks verbruikt bij je huidige smartphone abonnement. Op welk moment je het verbruik inzichtelijk hebt kun je op zoek gaan naar het meest voordelige Sim Only onbeperkt internet abonnement. Door in onze vergelijkingstool je verbruik te selecteren vindt je easy het Sim Only abonnement dat bij jou past. Heb je het goedkoopste contract gevonden dan kun je de Sim Only aanbieding selecteren en dan kun je het Sim Only contract afsluiten bij de telecomprovider.

Scroll naar boven