onbeperkt internet sim only

Telefoonabonnement Sim Only Vergelijken

Ben je op zoek naar een Sim Only-abonnement dat goed bij jou past? Bel efficiënt en simpel helpt je snel te vinden wat je zoekt. Je kunt hier alle abonnementen in de vorm van een Sim Only vergelijken en zo maak je te allen tijde de juiste optie. Bij Bel easy vind je de goedkopere Sim Only-aanbiedingen van alle grote providers als Vodafone en Tele2. Het maakt niet uit of je het goedkoopste Sim Only-abonnement zoekt of een Sim Only-deal met een grote databundel en veel belminuten: je zit hier goed!

Sim Only vergelijken

Steeds meer Nederlanders kiezen voor Sim Only abonnementen. Dit houdt in dat zij zelf een mobiele telefoon aanschaffen en daar een Sim Only abonnement bij aankopen, of dat klanten eerst voor een abonnement met smartphone kiezen en na de duur van het abonnement overstappen op Sim Only omdat zij hun smartphone nog goed genoeg vinden.

Met een Sim Only abonnement kun je zelf je toestel kiezen, deze krijg je er namelijk niet bij van de provider. Dit heeft twee grote voordelen:

 • Je abonnement is veel de betere keus
 • Je kunt zelf kiezen welke telefoon je neemt (bijvoorbeeld je huidige smartphone)

  Sim Only met 4G

  Net zoals bij een ‘normaal’ abonnement, is het bij een Sim Only abonnement mogelijk om voor 4G mobiel internet te kiezen. Het voordeligste Sim Only 4G abonnement is al vanaf €2,50 elke maand af te sluiten. Hiervoor krijg je echter bitter weinig mobiele data, wat kan zorgen voor eventuele kosten buiten de bundel.

  Enkele Sim Only aanbieders bieden hun gebruikers tevens de mogelijkheid om elke maand een 4G bundel te activeren zodat zij kunnen profiteren van sneller en stabieler mobiel internet. Als je supereenvoudig mobiel internet wilt, kun je dit zelf activeren. Dit kost in de regel zo’n €5 extra per maand. Deze extra optie loopt vaak automatisch door, behalve als je het voor de nieuwe maand weer deactiveert.

  De 5 pluspunten van een Sim Only abonnement

  Een Sim Only contract is aanzienlijk goedkoper dan een soortgelijk contract met smartphone. Bij een abonnement met een nieuwe telefoon ontvang je vaak kortingen op de nieuwe telefoon, en maar weinig korting op het abonnement. Bovendien moet de aanbieder het toestel ook terugverdienen. Je kunt daarom over het algemeen kiezen uit een eenmalige bijdrage of een maandelijkse smartphone bijdrage, hierdoor valt het contract altijd duurder uit. Omdat er bij een Sim Only contract geen nieuw apparaat zit, krijg je van de provider een extra korting op de maandelijkse kosten, hierdoor zijn de maandlasten aanzienlijk lager. De korting loopt soms op tot de helft van het normale tarief bij hetzelfde abonnement in combinatie met een mobieltje. Je huidige toestel moet wel simlockvrij zijn. Simlockvrij betekent dat je smartphone simkaarten van alle providers accepteert.

  1. Lage abonnementskosten: Sim Only abonnementen van goedkope providers kunnen tot 80% goedkoper uitvallen dan een smartphoneabonnement met smartphone. Dat scheelt nogal.
  2. Elke maand opzegbaar: Wie een abonnement aangaat met mobieltje , kan daar zo twee 12 maanden aan vastzitten. Een Sim Only abonnement is elke maand opzegbaar.
  3. Flexibel abonnement: Bij het afsluiten van een Sim Only contract heb je gegokt hoeveel je per maand belt en smst. welbeschouwd weet je het niet zo goed. Dat geeft compleet niet. Zat je er compleet naast? Dan kun je het Sim Only abonnement iedere maand omlaag of omhoog bijstellen.
  4. Kies je favoriete mobiele telefoon : Wie een Sim Only abonnement afsluit, regelt zelf zijn smartphone. En het leuke is, je kunt kiezen uit iedere smartphone die je in de winkel maar kunt vinden (weliswaar simlockvrij). Je hoeft niet te kiezen uit een beperkt aantal mobieltjes, maar je mag uit honderden smartphones je favoriet kiezen.
  5. Je oude telefoon mag blijven: wellicht doet je oude smartphone het nog prima. Dan hoef je bij je nieuwe Sim Only abonnement volledig geen smartphone aan te schaffen. Je oude telefoon hoeft geen stof te vangen en weggooien hoeft tevens niet. zonder simlock|simlock vrije iPhone} benodigd. Dat houdt in dat niet alle mobiele telefoons geschikt zijn voor een Sim Only abonnement. Nog ergens een oude smartphone liggen, die bij een oud overeenkomst gebruikt is? Alleen de aanbieder waarbij de smartphone oorspronkelijk is besteld, mag de simlock van de smartphone afhalen. In de praktijk betekent dat over het algemeen dat de klant nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe toestel moet aankopen.

   Kies het juiste Sim Only contract

   Pak je facturen er eens bij en ga na hoeveel internetkosten je hebt verbruikt. Zat je continu buiten je bundel? Dan adviseren wij om bij je nieuwe Sim Only abonnement een grotere databundel te bestellen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de batterij wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel telecom bedrijven bieden trouwens de mogelijkheid om tijdens je telefoniecontract omhoog en omlaag te gaan in je bundel.|

   Sim Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

   Als je een keer hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de duur van het contract te kiezen. Bij de meeste providers kun je kiezen tussen een periode van 1 of 2 jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn tegenwoordig echter tevens aanbieders die een Sim Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse onkosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een abonnement zonder smartphone van een maand kan leuk zijn als je een providers eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een Sim Only abonnement van 24 maanden afsluit.}

   Hoe kun je het voordeligste Sim Only aanbieders vergelijken?

   Het vergelijken van contract zonder mobiele telefoon kunnen per periode verschillen kan door allereerst de minimale bundel belminuten te bepalen. Wie kiest voor een te klein abonnement zonder smartphone kunnen per maand anders zijn loopt het gevaar buiten de bundel te bellen. De Sim Only aanbieder verwacht dan een bijbetaling. Bekijk oude smartphonerekeningen om achter het gemiddelde gebruik te komen.

   Bellen en smsen tezamen

   Bedenk voor het vinden het aantal verstandige berichten. Dat aantal kan gelijk zijn aan het aantal belminuten. Denk van tevoren goed na of veel sms’jes wel echt nodig zijn. Vandaag de dag zijn er tenslotte chatdiensten als iMessage en WhatsApp. Via deze diensten kunnen gebruikers tekstberichten sturen, zonder dat dit ten koste gaat van hun aantal sms’jes. Kijk ook naar de prijs: soms kan een grotere of juist kleinere bundel interessanter zijn.

   Wat is het geschatte dataverbruik?

   Wie af en toe het nieuwsberichten leest, WhatsAppt en heel af en toe series op Netflix kijkt, zal genoeg hebben aan zo’n 500 MB. Wie juist veel video’s bekijkt, kan beter kiezen voor een contract van 1000 MB of meer. In de praktijk hebben veel kopers van providers een te krappe bundel, waardoor ze moeten bijbetalen. Het gebruik van WiFi is tevens een oplossing.

   Verschil tussen 3G en 4G netwerk

   enkele aanbieders bieden tevens de keus tussen 3G en 4G aan. 3G is snel genoeg om te kunnen Twitteren, Facebooken en WhatsAppen, maar te traag voor het bekijken van video’s. 4G heeft in de auto of in de trein een snelheid van 12,vijf megabyte per seconde. Wie stilstaat of loopt, kan een snelheid van 125 megabyte per seconde gebruiken.

   Vergelijk tot slot voor de duur van het telecomabonnement. meestal geldt: ‘Hoe langer het Sim Only abonnement, hoe lager de prijs.’ Bekijk voor het afsluiten eerst de ervaringen van voorgaande afnemers. Consumenten hebben de mogelijkheid een maandovereenkomst af te sluiten om de aanbieder uit te proberen. Bevalt de aanbieder niet, dan is de koper na een maand vrij om te gaan. Bevalt de Sim Only aanbieder al enkele maanden? Dan kan een contract voor een jaar een goedkopere optie zijn. Het is slim ook de eenmalige installatiekosten te bekijken.

   Wat voor smartphonecontract sluit jij af?

   Veel mobieltje gebruikers komen over het algemeen voor een dilemma te staan als ze hun telecomcontract kunnen verlengen. Gaan ze door met de huidige aanbieder of stappen ze over? De keuze hangt in de regel van meer dan een factoren af. Denk bijvoorbeeld aan de maandelijkse kosten, de voorwaarden en de kostprijs voor een mobieltje. Om hier antwoorden op te krijgen is grond research voor nodig. Dat kost vaak veel tijd, want het is veel uitzoekwerk. Via dit artikel gaan we jou proberen op weg te begeleiden door de grote verschillen in kaart te brengen tussen een abonnement met mobieltje en een Sim Only abonnement.

   Sim Only abonnement

   Als iemand aan Sim Only hoort, dan denkt diegene gelijk aan de lage onkosten iedere maand. Dit is tevens de reden dat veel klanten overstappen en kiezen voor een Sim Only abonnement. Voor enkele euro per maand zijn ze voorzien van genoeg belminuten en MB’s. Veel providers merken tevens op dat Sim Only steeds populairder wordt en gaan daardoor de strijd met elkaar aan. Er worden soms hele voordelige smartphoneabonnementen gedekt om mobiele telefoongebruikers te lokken. Dit heeft natuurlijk veel invloed op de keus van de aanbieder. Echter moet een gebruiker tevens kijken naar het contractduur en het opzegtermijn. Bij de meeste Sim Only telecomaanbieder is dat heel flexibel, maar toch ook kunnen daar ook verschillen in zitten. Laat je dus niet om de tuin leiden en doe grondig research wat een ieder te bieden heeft voordat je een keuze maakt.

   Contract met een mobieltje

   Waar voorheen de abonnementen met smartphone erg populair waren, zo is het tegenwoordig een stuk minder gesteld. In de tijden van bezuinigen kiezen veel klanten vaak voor de goedkope mogelijkheden. Sim Only gaat het in deze kwestie winnen van een abonnement met mobieltje. Hoewel je bij deze abonnementssoort een kosteloos smartphone krijgt, hebben veel mensen geen zin om iedere maand zoveel neer te leggen. Bovendien gaat iedereen continu zuiniger met hun mobiele telefoon om, dus is de keuzemogelijkheid voor een nieuw mobieltje is geen trigger meer om voor een duurder contract te gaan. Wij wensen je veel succes met de keus voor het volgende smartphoneabonnement.

   Overstappen, of juist verlengen? En hoe zit dat met nummerbehoud?

   Als je bestaande abonnement (bijna) is afgelopen, kun je overstappen naar wie je wilt. Je kunt overstappen naar een andere telecomaanbieder, of juist verlengen bij je huidige telecomprovider. Zorg er wel voor dat je jouw abonnement actief verlengt, en daarmee een nieuw abonnement afsluit. Want ook bij je eigen telecomaanbieder kan stilzwijgend verlengen erg duur worden. Zo kan het voorkomen dat na afloop van je contract een bepaald actietarief komt te vervallen, waarmee je opeens meer gaat betalen. Door zelf je Sim Only te verlengen, ga je een nieuw contract aan met vaak tevens nieuwe betere tarieven.

   Stap je over van provider, dan wil je zeker wel je bestaande 06-nummer behouden. Die optie is wettelijk geregeld, en zodoende kun je bij alle aanbieders gratis gebruikmaken van nummerbehoud. Je nieuwe telecomaanbieder zal dit volledig voor je regelen. Zij zeggen je huidige overeenkomst op en laten je weten op welk moment je nummer tenslotte naar hen over gaat. Het enige waar jij op hoeft te letten is dat je het nummerbehoud ten hoogste 2 maanden voor het einde van je huidige overeenkomst aanvraagt.

   Waarom kiezen voor een Sim Only abonnement?

   Loopt de contractperiode van je contract op zijn eind, ben je tevreden over mobiele telefoon die je hebt en heb je geen behoefte om te upgraden naar een nieuwer mobiele telefoon , dan is het interessant om over te stappen naar een Sim Only abonnement. Op deze wijze bespaar je de onkosten voor de aanschaf van de mobieltje. Niet alleen de eenmalige kosten, maar tevens de maandelijkse kosten die worden doorberekend voor de aanschaf van de mobieltje.

   Overstappen naar een Sim Only contract is daarom een goede manier om je maandelijkse uitgaven voor een Mobiel abonnement aanzienlijk te verlagen. En dat zonder in te boeten op de inhoud van de service (de verzameling data, het aantal belminuten en het aantal sms’jes).

   Een tweede gewin is dat je kunt kiezen voor een maandelijks opzegbaar abonnement. Je bent daardoor veel flexibeler om over te stappen naar een andere provider. Bij een abonnement inclusief mobiele telefoon teken je een overeenkomst voor 1 of twee 12 maanden. Sinds kort kun je tevens hier bij enkele partijen voor maandcontracten kiezen, maar dan tegen een hoger maandbedrag, plus moet je het toestel in één maal afbetalen als je opzegt.

   Stel dat je op de keper beschouwd een nieuwe smartphone nodig hebt, dan kun je zelf een losse smartphone kiezen en aanschaffen. Nadeel kan zijn dat je het apparaat dan in 1 maal moet betalen.

   Goedkoopste Sim Only abonnementen met onbeperkt internet

   Ben je op zoek bent naar een Sim Only? Vindt hier de goedkoopste Sim Only abonnementen met onbeperkt internet door de providers te vergelijken. Volg onze stappen om easy en in enkele stappen het goedkoopste Sim Only contract te vinden en om het Sim Only abonnement vervolgens af te sluiten. Om het goedkoopste Sim Only onbeperkt internet contract te kiezen moet je eerst inzichtelijk hebben hoeveel je elke maand verbruikt aan belminuten, sms’jes en aan data. Op het internet kun je makkelijk je verbruik berekenen voor onder meer de data, maar je kunt ook op je laatste factuur zien hoeveel je elke maand verbruikt bij je huidige mobiele telefoon abonnement. Op welk moment je het verbruik inzichtelijk hebt kun je op zoek gaan naar het meest voordelige Sim Only onbeperkt internet abonnement. Door in onze vergelijkingstool je verbruik te selecteren vindt je easy het Sim Only contract dat bij jou past. Heb je het meest goedkope contract gevonden dan kun je de Sim Only aanbieding selecteren en vervolgens kun je het Sim Only abonnement aan gaan bij de aanbieder.

Scroll naar boven