Telecom Vergelijken

Telecom vergelijken is door de huidige diversiteit aan providers, abonnementsvormen en prijzen een interessante bezigheid. De smartphone maakt inmiddels een onmisbaar onderdeel uit van ons leven en daar weten de providers handig op in te spelen. De ene biedt je nog lagere prijzen dan de ander en je krijgt belminuten, sms’en of MB’s aan data cadeau als je een overeenkomst afsluit. Maar waar moet je bij mobiel bellen vergelijken nu echt op letten?

Mobiele telefoon met abonnement vergelijken

De meest goedkope telecomprovider

De aanbieding van de telecomprovider kan nog net zo mooi zijn, als je vervolgens slecht bereik hebt, zijn lage prijzen je weinig waard. lopende het mobiel bellen vergelijken doe je er daarom eerst interessant aan de kwaliteit van het netwerk van iedere telecomaanbieder te controleren. Alleen zo ontdek je of het zinvol is met een bepaalde telecomtelecomaanbieder in zee te gaan.

Vergelijk abonnementsvormen

Door het brede scala aan abonnementsvormen, moet je voor de meest goedkope telecomprovider abonnementen met elkaar vergelijken en geen vergelijk trekken tussen aanbieders in het algemeen. Focus je op de abonnementsvorm van jouw voorkeur en let bij het telecom vergelijken op contractduur, datalimieten en de kosten voor belminuten. Dit zijn namelijk de 3 belangrijkste variabelen waarin aanbieders van elkaar verschillen. Zo kun je bij de een het meest goedkope bellen terwijl dat bij de ander voor internetten het situatie is.

Een ‘gratis’ mobieltje?

Bij sommige aanbieders kun je bij zekere abonnementsvormen een toestel uitzoeken. Veel consumenten kunnen de verleiding niet weerstaan om ‘gratis’ in het bezit te komen van de laatste iPhone of Samsung. Wij plaatsen hier het woord ‘gratis’ tussen aanhalingstekens en wel om de reden dat deze abonnementsvormen vaak veel duurder zijn dan onder meer de Sim Only abonnementen. Aan het einde van de abonnementsduur heb je namelijk die mooie mobiele telefoon dubbel en dwars betaald. Met andere woorden, hier zit niets ‘gratis’ aan vast.

Sim Only vergelijken laat je zien hoe je iedere maand ofwel geld weggooit, dan wel een aanzienlijk geldbedrag kunt uitsparen bij een Sim Only abonnement. Allereerst: wat is Sim Only eigenlijk? Bij Sim Only abonnementen ontvang je alleen een simkaart van je telecomprovider. Dit in tegenstelling tot de abonnementsvormen waarbij je een ‘gratis’ apparaat ontvangt. Het verdient inderdaad altijd aanbeveling om voor een Sim Only contract te kiezen. Dit omdat je het zogenaamde ‘gratis’ toestel aan het einde van de contractduur meer dan volledig hebt teruguitgekeerd aan je telecomprovider.

Hoe werkt Sim Only precies?

Ongeacht de telecomprovider die je bij het Sim Only vergelijken tegenkomt, geldt voor ieder Sim Only contract dat je een simkaart opgestuurd krijgt. Afhankelijk van je toestel kun je uit een van de volgende drie simkaarten kiezen:

  • grote, oftewel normale simkaarten;
  • micro-simkaarten (middelgrote simkaarten);
  • nano-simkaarten (het kleinste formaat simkaart).

Weet je niet zeker welke simkaart je moet kiezen? Op de productpagina van je toestel vind je precies wat je wilt weten. Na ontvangst plaats je de gekozen simkaart vervolgens in je huidige telefoon op exact dezelfde datum dat je contract ingaat.

Is je apparaat simlock vrij?

Controleer te allen tijde eerst nog wel even of je toestel simlock vrij is. De meeste mobiele telefoons die op het moment verkocht worden zijn daadwerkelijk simlock vrij. Simlock vrij betekent dat je toestel te gebruiken is met de simkaarten van iedere telecomaanbieder. Uitzondering hierop zijn soms de smartphones die gedekt worden met een prepaid-tegoed. Door deze telefoons op simlock te zetten proberen telecomproviders te voorkomen dat consumenten na verbruik van het prepaid-tegoed overstappen naar de concurrentie.

Hoe controleer je mogelijke simlock?

Een gangbare manier om te nagaan of jouw apparaat simlock vrij is: plaat een simkaart van een andere telecomprovider van familie of vrienden in je mobiele telefoon. Kun je je toestel onbezorgd gebruiken? Dan is deze simlock vrij. Krijg je niettemin een melding als ‘simkaart onbekend’ na het opstarten, dan heeft je toestel zeer in de regel een simlock.

Kan ik mijn telefoonnummer behouden?

Het antwoord op deze vraag is makkelijk: ja. Bij vrijwel iedere telecomtelecomaanbieder kun je bij het vinden van een Sim Only contract je nummer behouden. Dit doe je door ‘nummerbehoud’ te selecteren bij de Sim Only abonnementsaanvraag. Twijfel je gedurende het Sim Only vergelijken? Raadpleeg de site van de telecomaanbieder of neem contact op met de klantenservice. Zo kun je meteen ontdekken of de klantenservice voldoet aan je vriendelijkheidscriteria. Bij een aantal providers wil dat er namelijk nogal eens aan schorten.

Een EN of een OF bundel?

Uiteraard zijn de tariefhoogtes bepalende factoren bij het Sim Only vergelijken. Maar let hierbij wel op het type bundel dat je krijgt. Deze kunnen soms misleidend zijn. Je krijgt een EN of een OF bundel aangeboden. Een voorbeeld. 2 diverse providers bieden je een abonnement met 500 belminuten/MB’s aan. Bij de ene telecomaanbieder is dit tegoed op na 250 belminuten of 250 MB’s. Bij de ander echter, heb je een EN-bundel en kun je nog een keer 250 minuten bellen plus nog een keer voor 250 MB internetten.

Scroll naar boven