sim only zakelijk

Sim Only Onbeperkt Bellen En Internet Vergelijken

Het leven is al duur genoeg, dat weten wij. Gelukkig kunt u uitsparen op uw smartphoneabonnement, kunt u Sim Only vergelijken en het meest goedkope contract aan gaan. Als u al een smartphone heeft, is een Sim Only abonnement ideaal voor u, want hierbij betaalt u enkel de abonnementskosten en niets extra voor het mobieltje.

Waarom Sim Only vergelijken?

Wanneer u nog tevreden bent over uw huidige mobieltje kunt u ervoor kiezen om enkel een Sim Only contract af te sluiten. Bij ons kunt u easy Sim Only vergelijken met de Sim Only vergelijker, we vinden het namelijk cruciaal Sim Only abonnementen vergelijken makkelijker gaat. Daarom krijgt u bij elk contract informatie over:

 • Wat de abonnementspremie per maand is.
 • Wat de totale korting op uw abonnement is.
 • Wat de totale abonnementskosten maandelijks is.
 • Wat de aansluitkosten, verzendkosten en kosten voor nummerbehoud zijn.
 • Wat de premie is voor aanvullende diensten zoals onbeperkt sms’en en/of internet.

Vergelijk Sim Only abonnementen en bekijk wat voor u de voordeligste keuze is. Maakt u onder andere veel gebruik van het internet en belt u nog maar amper? Of bent u nog echt van het sms’en? vanzelfsprekend kunt u het ook allemaal kiezen, dat is volledig aan u. Bij het Sim Only contract vergelijken is het van invloed dat u met een aantal dingen rekening houdt:

 • Hoeveel belminuten u maandelijks nodig heeft.
 • Hoeveel sms-berichten u elke maand nog verstuurt.
 • Hoeveel MB aan internet op de mobiel u maandelijks verbruikt.

Op het moment u uw mobiele telefoon gedrag in kaart heeft gebracht, kunt u Sim Only abonnementen vergelijken. vindt u tal van goedkope Sim Only abonnementen, er zit er immer wel eentje die bij u past.

Sim Only verlengen

Omdat het om een Sim Only met nummerbehoud gaat, blijf je gebruikmaken van dezelfde simkaart. Dit houdt in dus ook dat je je eigen telefoonnummer behoudt. Op het moment dat je een Sim Only abonnement hebt en je deze niet verlengt of opzegt, dan loopt het contract stilzwijgend door. In enkele gevallen verlies je dan ook de maandelijkse korting die, meestal, alleen voor de eerste contractperiode geldt.

De 5 voordelen van een Sim Only abonnement

Een Sim Only abonnement is aanzienlijk voordeliger dan een soortgelijk abonnement met telefoon. Bij een abonnement met een nieuwe telefoon ontvang je over het algemeen kortingen op de nieuwe smartphone, en maar weinig korting op het abonnement. Bovendien moet de provider het toestel ook terugverdienen. Je kunt daarom meestal kiezen uit een eenmalige bijdrage of een maandelijkse mobiele telefoon bijdrage, hierdoor valt het abonnement immer duurder uit. Omdat er bij een Sim Only abonnement geen nieuw toestel zit, krijg je van de provider een extra korting op de maandelijkse kosten, hierdoor zijn de maandlasten aanzienlijk lager. De korting loopt soms op tot de helft van het normale tarief bij hetzelfde abonnement in combinatie met een smartphone. Je huidige toestel moet wel simlockvrij zijn. Simlockvrij betekent dat je smartphone simkaarten van alle aanbieders accepteert.

 1. Lage abonnementskosten: Sim Only abonnementen van goedkope aanbieders kunnen tot 80% goedkoper uitvallen dan een smartphoneabonnement met mobieltje. Dat scheelt nogal.
 2. Elke maand opzegbaar: Wie een abonnement afsluit met mobiele telefoon , kan daar zo 2 kalenderjaar aan vastzitten. Een Sim Only abonnement is elke maand opzegbaar.
 3. Flexibel abonnement: Bij het afsluiten van een Sim Only contract heb je gegokt hoeveel je per maand belt en smst. eigenlijk weet je het niet zo goed. Dat geeft volledig niet. Zat je er helemaal naast? Dan kun je het Sim Only abonnement iedere maand omlaag of omhoog bijstellen.
 4. Kies je favoriete smartphone : Wie een Sim Only abonnement afsluit, regelt zelf zijn smartphone. En het leuke is, je kunt kiezen uit iedere toestel die je in de winkel maar kunt vinden (weliswaar simlockvrij). Je hoeft niet te kiezen uit een beperkt aantal mobiele telefoons, maar je mag uit honderden smartphones je favoriet kiezen.
 5. Je oude telefoon mag blijven: soms doet je oude telefoon het nog prima. Dan hoef je bij je nieuwe Sim Only abonnement compleet geen toestel aan te schaffen. Je oude telefoon hoeft geen stof te vangen en weggooien hoeft ook niet. zonder simlock|simlock vrije Samsung smartphone} benodigd. Dat houdt in dat niet alle mobieltjes geschikt zijn voor een Sim Only abonnement. Nog ergens een oude telefoon liggen, die bij een oud overeenkomst besteld is? Alleen de aanbieder waarbij de mobiele telefoon oorspronkelijk is gekocht, mag de simlock van de telefoon verwijderen. In de praktijk houdt in dat meestal dat de afnemer nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe telefoon moet aankopen.

  Kies het juiste Sim Only contract

  Om te bepalen welk abonnement voor jou het betere is raden wij aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen aantal maanden. Dat is waarschijnlijk voldoende om een een idee te krijgen in je verbruik.|

  Sim Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

  Als je eenmaal hebt besloten hoeveel belminuten en MB’s je bestellen kunt, wordt het tijd om de duur van het contract te kiezen. Bij de meeste providers kun je kiezen tussen een periode van 1 of 2 jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de duur van het contract te kiezen. Er zijn tegenwoordig echter ook Sim Only aanbieders die een Sim Only contract met een duur van het abonnement van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een abonnement van een maand kan leuk zijn als je een mobiel bellen bedrijven eens wilt testen, maar als je er langer consument blijft betaal je elke maand veel meer dan op welk moment je een abonnement van 24 maanden afsluit.}

  Hoe kun je het betere Sim Only providers vergelijken?

  Het bekijken van abonnement zonder smartphone kunnen per periode veranderen kan door allereerst de minimale collectie belminuten te bepalen. Wie kiest voor een te niet groot internet en mobiel bellen abonnement kunnen per paar weken verschillen loopt het bedreiging buiten de bundel te bellen. De Sim Only aanbieder verwacht dan een bijbetaling. Bekijk oude smartphonerekeningen om achter het gemiddelde gebruik te komen.

  Bellen en smsen tezamen

  Bedenk voor het vinden het aantal gewenste te versturen berichten. Dat aantal kan gelijk zijn aan het aantal belminuten. Denk van tevoren goed na of veel sms’jes wel echt nodig zijn. Op het moment zijn er toch diensten om te chatten als iMessage en WhatsApp. Via deze diensten kunnen gebruikers tekstberichten sturen, zonder dat dit ten koste gaat van hun aantal sms’jes. Kijk vooral naar de vaste lasten: soms kan een grotere of juist kleinere bundel voordeliger zijn.

  Wat is het geschatte dataverbruik?

  Wie af en toe het nieuws leest, WhatsAppt en heel af en toe films kijkt, zal genoeg hebben aan zo’n 500 MB. Wie juist veel video’s bekijkt, kan beter kiezen voor een abonnement van 1000 MB of meer. In de praktijk hebben veel klants van telecom bedrijven een te krappe bundel, waardoor ze moeten bijbetalen. Het gebruik van draadloos internet is tevens een oplossing.

  Verschil tussen 3G en 4G netwerk

  een aantal aanbieders bieden tevens de keuzemogelijkheid tussen 3G en 4G aan. 3G is efficiënt genoeg om te kunnen Twitteren, Facebooken en WhatsAppen, maar te traag voor het bekijken van video’s. 4G heeft in de auto of in de trein een snelheid van 12,5 megabyte per seconde. Wie stilstaat of loopt, kan een snelheid van 125 megabyte per seconde gebruiken.

  Vergelijk tot slot voor de duur van het telecomabonnement. gewoonlijk geldt: ‘Hoe langer het abonnement, hoe lager de prijs.’ Bekijk voor het aan gaan eerst de ervaringen van voorgaande kopers. Klanten hebben de mogelijkheid een maandovereenkomst aan te gaan om de Sim Only aanbieder uit te proberen. Bevalt de provider niet, dan is de klant na een maand vrij om te gaan. Bevalt de Sim Only aanbieder al enkele maanden? Dan kan een jaarcontract een geldbesparende keus zijn. Het is goed ook de eenmalige installatiekosten te bekijken.

  Kies een goedkoop Sim Only abonnement

  Anno nu is een Sim Only zo’n beetje de populairste abonnementsvorm voor een smartphone. Dat komt vooral doordat een Sim Only veel goedkoper is dan een regulier abonnement. Bij een Sim Only contract ontvang je enkel een simkaart en geen mobiele telefoon. Dat is dus wat een Sim Only is.

  Doordat je blijft bellen met je bestaande mobieltje , bespaar je veel overtollige kosten. De premie die je normaliter voor je ‘kosteloos mobieltje ’ betaalt, valt weg bij een Sim Only en aldus houd je erg lagere maandelijkse abonnementskosten over.

  Overstappen, of juist verlengen? En hoe zit dat met nummerbehoud?

  Als je bestaande contract (bijna) is afgelopen, kun je overstappen naar wie je wilt. Je kunt overstappen naar een andere telecomprovider, of juist verlengen bij je huidige aanbieder. Zorg er wel voor dat je jouw contract actief verlengt, en daarmee een nieuw contract afsluit. Want tevens bij je eigen telecomaanbieder kan stilzwijgend verlengen erg duur zijn. Zo kan het voorkomen dat na afloop van je overeenkomst een bepaald actietarief komt te vervallen, waardoor je opeens meer gaat betalen. Door zelf je Sim Only te verlengen, ga je een nieuw abonnement aan met vaak ook nieuwe lage tarieven.

  Stap je over van provider, dan wil je uiteraard wel je bestaande telefoonnummer behouden. Die optie is wettelijk geregeld, en aldus kun je bij alle providers voor niks gebruikmaken van nummerbehoud. Je nieuwe telecomaanbieder zal dit volledig voor je regelen. Zij zeggen je huidige overeenkomst op en laten je weten op welk moment je nummer uiteindelijk naar hen over gaat. Het enige waar jij op hoeft te letten is dat je het nummerbehoud ten hoogste twee maanden voor het einde van je huidige contract aanvraagt.

  Ik heb nog geen Mobiel abonnement of wil een extra mobiel abonnement. Wat zijn de mogelijkheden?

  Heb je nog een goed werkende mobieltje waar je tevreden over bent, of ben je van plan een losse smartphone aan te schaffen, dan is het slim om een los SIM-only abonnement af te sluiten. Let er wel op dat je een contract neemt dat past bij je verbruik.

  De meeste aanbieders bieden SIM-only abonnementen aan waarbij de inhoud van de service (arsenaal data, minuten en sms’jes per maand) het meest identiek is aan de inhoud van abonnementen waarbij aanstonds een nieuwe smartphone wordt geleverd. Bijvoorbeeld Vodafone en Tele2.

  En er zijn aanbieders die zich 100% gespecialiseerd hebben in het aanbieden van SIM-only abonnementen. Onder andere Simyo of Simpel. De prijzen bij dit soort partijen zijn normaal gesproken laag.

  Aanschaf van een SIM-only contract heeft een aantal pluspunten ten opzichte van de aanschaf van een contract inclusief mobieltje.

  • Je kunt enorm geld overhouden op de kosten.
  • Kies voor een korte looptijd, dan kun je eenvoudig overstappen als een andere partij een voordeliger abonnement aanbiedt.

   Welke aanbieders bieden Sim Only abonnementen aan?

   SIM-only abonnementen worden geboden door diverse providers. Providers zijn onder te verdelen in netwerk aanbieders en virtuele aanbieders, tevens wel MVNO’s genoemd.

   Een netwerk provider heeft de beschikking over een eigen fysiek netwerk. in de meeste gevallen bieden zij virtuele providers toegang tot haar fysieke netwerk. Uitbreiding en onderhoud van het fysieke netwerk ligt volledig bij de betreffende netwerk aanbieder. Nederland kent 4 netwerk telecomproviders:

   • KPN
   • T-Mobile
   • Vodafone
   • Tele2 (Tele2 heeft alleen een eigen 4G-netwerk. Voor 3G diensten maakt zij gebruik van het netwerk van T-Mobile)

   Een virtuele provider wordt meestal afgekort als MVNO (Mobile Virtual Network Operator). Een MVNO is niet in het bezit van een eigen fysiek netwerk en koopt capaciteit in bij een netwerk aanbieder. MVNO’s richten zich veel op een expliciete doelgroep. Hieronder tref je een overzicht aan van enkele virtuele providers die actief zijn in Nederland. De vetgedrukte namen betreft partijen die onafhankelijk inkopen en geen onderdeel zijn van een netwerkprovider:

   • Ben (T-Mobile)
   • hollandsnieuwe (Vodafone)
   • Robin Mobile (KPN)
   • Simpel (T-Mobile)
   • Simyo (KPN)
   • Youfone (KPN)

Scroll naar boven