Reisverzekeringen Vergelijken

Vandaagdedag is het voor iedereen important om er zich bewust van te zijn dat een ongeluk over het algemeen in een klein hoekje schuilt. Dat is alsook het geval wanneer u er voor kiest om een vakantiereis te boeken. U kunt voor afreizen geconfronteerd worden met een plotselinge geval waarmee u niet kunt vertrekken, maar alsook lopende uw vakantiereis kunnen er zich acute problemen ontstaan. Het aan gaan van een betere reisverzekering kan heel wat praktische, maar ook financiële kopzorgen voorkomen.

Reisverzekeringen vergelijken

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering betaalt schade die is ontstaan gedurende een vakantiereis. U heeft de gelegenheid om meer dan 1 zaken mee te verzekeren zoals: medische kosten, , cash en waardepapier, vervangend vervoer bij pech onderweg of de sneeuwvakantie dekking. Naast deze gelegenheden kunt u over het algemeen een annuleringsverzekering afsluiten.

Bijna alle goederen worden tot een bepaald maximum betaald. Let hierbij goed op wat u verzekerd, een goedkopere reisverzekering heeft vaak een (hoog) eigen gevaar of een minder (hoog) verzekerd bedrag voor de bagage of aanvullende rubrieken.

Waarom een reisverzekering?

Als u op reis gaat en u maakt een trip naar het buitenland kan er van alles mis gaan. Veel dingen zijn anders geregeld dan thuis, daardoor zou het kunnen dat u niet verwachte geld moet uitgeven. Denk bijvoorbeeld aan de ziekenhuiskosten als u onverwacht ziek wordt of door een ongeval in het kliniek komt. De mogelijkheid dat men in het buitenland ziek wordt is ook groter. alsook andere verkeersregels en gebruiken zorgen voor een grotere optie op een accident.

Wat is voor u de goedkoopste reisverzekering?

Dat het afsluiten van een reisverzekering voor uw vakantie verstandig is hoeven we u zeker weten niet meer te vertellen. Wat is voor u nu echter de goedkoopste reisverzekering? Voor dit type van verzekering kunt u een keuzemogelijkheid maken uit 2 mogelijkheden. We maken onderscheid op dit gebied de kortlopende reisverzekering van een doorlopende reisverzekering. Deze eerste gelegenheid is interessant als u er voor kiest om slechts 1 maal per twaalf maanden op trip te gaan. In dat geval is een reisverzekering doorlopend aan gaan met het oog op geld namelijk niet zo voordelig. Een kortlopende reisverzekering gaat wel in op de datum van afreizen en loopt af bij terugkomst. Boekt u dus onverwacht gedurende hetzelfde kalenderjaar nog een niet verwachte reis? In dat geval zult u nog eens een aparte, tijdelijke- of kortlopende reisverzekering moeten afsluiten.

Wanneer is een reisverzekering doorlopend aan gaan interessant?

Een voordelige reisverzekering is er 1 die volledig is afgestemd op uw situatie. Allicht is een voordeligste reisverzekering afsluiten leuk, maar wanneer deze niet aan uw verwachtingen voldoet zal de pret al in enkele stappen verdwijnen. Een reisverzekering doorlopend afsluiten is dan tevens veruit de beste mogelijkheid voor mensen die er voor kiezen om 2 keer op vaker per twaalf maanden andere oorden op te zoeken. Vanaf het ogenblik dat u meer dan twee keer per jaar op trip gaat (hetzij een zomertochtje, een wintersporttrip of doorsnee een citytrip) is het financieel efficiënter om te kiezen voor een doorlopende variant.

Goede reisverzekering afsluiten door te vergelijken? Een goede en goedkope reisverzekering in 1 afsluiten is heel goed mogelijk.

Kortlopend of doorlopend?

De meest belangrijke vraag die je je zelf moet stellen als je reisverzekeringen vergelijkt is of je een doorlopende reisverzekering wilt aan gaan of een kortlopende reisverzekering. Met de doorlopende reisverzekering ben je het gehele jaar door verzekerd voor ongelukjes op tochtje. Dat is gedurende je trip maar over het algemeen ook tijdens dagjes uit of weekendjes weg. De doorlopende reisverzekering is over het algemeen handig voor bijna alle mensen die vaker dan 1 keer per 12 maanden op trip gaat. Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor een bepaalde vakantiereis en duurt zo lang als je reis duurt.

Kortlopende reisverzekering

Voor een korte trip is een kortlopende reisverzekering het goedkoper. Maar ga je per kalenderjaar meerdere keren op tochtje, of ga je langer dan 14 dagen op tochtje? Dan is een doorlopende reisverzekering al in enkele stappen minder duur. Je hoeft je dan tevens geen zorgen te maken als je een keer een weekendje op vakantie gaat. Via hier kun je in enkele stappen zowel een kortlopende als doorlopende reisverzekering vergelijken.

Een kortlopende reisverzekering betaalt onverwachte kosten waar je lopende je reis mee te maken krijgt, bijvoorbeeld door diefstal van je spullen of een accident. Een kortlopende reisverzekeringsluit je af voor 1 vakantiereis. De verzekering gaat in op de vertrekdag en stopt op de dag dat je weer thuiskomt.

Kortlopende reisverzekering of doorlopende reisverzekering voordeliger?

Een doorlopende reisverzekering is al simpel voordeliger dan een kortlopende reisverzekering. Singles of koppels die meer dan drie weken per kalenderjaar op trip gaan, kunnen meestal beter een doorlopende reisverzekering afsluiten. Voor families ligt deze limiet al bij twee weken. Deze periode hoeft niet aaneengesloten te zijn.

Een kortlopende reisverzekering kost je per vakantie al eenvoudig een paar tientjes, terwijl een doorlopende reisverzekering maar enkele euro’s per maand kost. daarnaast betaal je voor een kortlopende reisverzekering elke keer opnieuw afsluitkosten. Bij een doorlopende reisverzekeringbetaal je de afsluitkosten maar één keer.

Bescherming kortlopende reisverzekering

Met een kortlopende reisverzekering kun je je voor diverse behoeften en wensen verzekeren. Ten minste ben je gedekt voor diefstal, vermissing of beschadiging van je bagage. Ook is er nog meerdere extra dekkingen. Welke beschermingen je benodigd, hangt af van het soort vakantie. Je kunt je verzekeren voor:

  • Hulpverlening door een alarmcentrale.
  • Repatriëring (onverwachte terugkeer naar huis vanwege een accident of ziekte).
  • Kosten voor opsporing en reddingsacties.
  • medische kosten voor als je ziek wordt op vakantiereis.
  • Deelname aan wintersport, gevaarlijke sporten of onderwatersport.
  • ongevallen.
  • Automobilistenhulp als je met de auto op vakantie gaat.

In de vergelijking op onze website kun je aangeven waar je je voor wilt verzekeren. Dan kijken wij automatisch welke kortlopende reisverzekering voor je vakantiereis het betere is. Je kunt zelf filteren op zekere eigenschappen.|

Kortlopende reisverzekering, immer goedkoper?

In de queeste naar een beste reisverzekering kijken veel mensen met name in de richting van een tijdelijke reisverzekering. Allicht is een dergelijk type verzekering goedkoper in vergelijking met de doorlopende reisverzekering, maar ze dient wel per ondernomen reis te worden afgesloten. Hier knelt een zeer belangrijk probleem. mits u slechts 1 of twee maal per jaar op vakantiereis gaat is dit type van reisverzekering over het algemeen voldoende. Maar zodra er meer dan 1 reizen worden ondernomen is dit niet langer het geval en kan het commercieel veel beter zijn om te kiezen voor een doorlopende reisverzekering.

Het leeuwendeel van de natuurlijke personen die op vakantiereis gaan kiezen er Op het moment voor om een reisverzekering af te sluiten. Op het moment dat u er slechts 1 keer in het twaalf maanden voor kiest om een reis te ondernemen kunnen we gerust stellen dat het aan gaan van een kortlopende reisverzekering in deze situatie het voordeligst is. U kiest dan sowieso voor een goede verzekering die begint op de dag van vertrekken en stopt op welk moment u terug bent. Gedurende uw ganse verblijf in het buitenland bent u dus uitstekend verzekerd.

Het spreekt voor zich dat u als verzekerde altijd zeker zult willen kunnen zijn van een betere reisverzekeringvoor uw situatie. indien u slechts één maal per twaalf maanden op tochtje gaat zal de tijdelijke- of kortlopende reisverzekering voor u dan tevens te allen tijde goedkope gelegenheid zijn. Bij deze de goedkoopste reisverzekering kunt u rekenen op een betaalbare verzekeringspremie waarmee deze voor consumenten financieel haalbaar is. Bovendien betreft het altijd de goedkoopste reisverzekering omdat alle mogelijke dekkingen die u wenst voor gedurende uw reis worden aangeboden.

Een tijdelijke reisverzekering is de meest optimaleverzekering voor personen of gezinnen die één of maximaal 2 maal per jaar op vakantie gaan. Ook moet er dan nog rekening worden gehouden met de waarde van de vakantie die moet worden gedekt. Van zodra u vaker dan gemiddeld per 12 maanden een stedenreisje of langere reis onderneemt wordt het een heel ander verhaal. Op dat ogenblik is een reisverzekering doorlopend afsluiten op de keper beschouwd met het oog de kosten in de regel heel wat voordeliger.

Ook weet u in bovenstaand geval exact over welke beschermingen u kunt beschikken waardoor u zich hier geen zorgen meer om hoeft te maken. Let wel, bij een doorlopende reisverzekering is het altijd van belang om er rekening mee te houden dat de gezamenlijk gedekte waarde van al uw tochtjes op jaarbasis niet wordt overschreden. Is dat wel het geval en gebeurt er iets tijdens uw reis, dan zult u alsnog voor het merendeel van de kosten zelf moeten opdraaien. tevens dit is dan alsook zeker iets waar u de nodige tijd aan zult willen geven.|

Een reisverzekering doorlopend aan gaan bij meer dan één vakantiereizen

Een reisverzekering doorlopend afsluiten wordt inderdaad ondertussen interessant vanaf het ogenblik dat er meer dan twee tochtjes binnen eenzelfde 12 maanden worden ondernomen. U moet er wel rekening mee houden dat de ene doorlopende reisverzekering de andere niet is. Hou onder andere altijd rekening met de totale waarde van alle vakanties die worden ondernomen. Een doorlopende reisverzekering wordt immers altijd ten minste afgesloten voor een relatief beperkt bedrag welke u naar eigen inzicht kunt verhogen. Het aan gaan van een doorlopende reisverzekering zorgt er tot slot wel voor dat u altijd gedurende uw vakanties optimaal bent betaald. praktisch gezien kunt u bij een doorlopende reisverzekering dan ook altijd rekenen op een bepaalde meerwaarde in vergelijking met een kortlopende variant.

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering is vrijwel altijd de goedkopere keus als je minder dan 3 weken per twaalf maanden op vakantie gaat. Maar soms kan het immers zijn dat een doorlopende reisverzekering voordeliger is dan een kortlopende reisverzekering. Het is dus slimmer ook doorlopende reisverzekeringen te vergelijken voor de zekerheid. Via deze website kun je snel zowel een kortlopende als doorlopende reisverzekering vergelijken.

Op het moment je een kortlopende reisverzekering aangaat is dit voor een specifieke periode. De verzekering is geldig vanaf een door jou bepaalde startdatum tot een bepaalde einddatum. Je kan deze verzekering zelfs nog een paar minuten minuten voor vertrek afsluiten. De verzekering kan zowel voor weekendjes weg als langere vakanties worden afgesloten.

Als je slechts 1 keer per 12 maanden op vakantie gaat voor een periode van twee tot 3 werken is dit type verzekering goedkoper dan een doorlopende reisverzekering.

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering sluit je normaalgesproken af als je langer dan 3 weken of vaker per jaar op reis gaat. Het is dan over het algemeen voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten dan een kortlopende reisverzekering. Je hoeft dan niet steeds een losse reisverzekering af te sluiten en telkens opnieuw polisonkosten te betalen.

wanneer u in de markt bent naar een reisverzekering om te kiezen is het een mogelijkheid om te kiezen tussen 2 veel mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld een reisverzekering doorlopend afsluiten, maar u kunt er ook voor kiezen om een kortlopende reisverzekering af te sluiten. Dit laatste is in het bijzonder van toepassing mits er bijvoorbeeld slechts één keer per 12 maanden een citytrip of een andere reis wordt gepland. Boekt u echter jaarlijks niet alleen een zomer-, maar bijvoorbeeld alsook een winterreis en een stedentrip? In dat geval levert een reisverzekering doorlopend aan gaan u immer een zeer gewenst financieel gewin op.

Een reisverzekering doorlopend afsluiten is op commercieel vlak in vergelijking met een kortlopende reisverzekering soms heel wat voordeliger. Dit is echter niet immer het geval. Beslissend op dit gebied is hoe vaak per kalenderjaar u er voor kiest om op trip te gaan. Is dat slechts 1 keer? In dat geval is een kortlopende reisverzekering het verstandigst. Gaat u twee keer of nog meer per jaar op vakantie? In dat situatie zult u merken dat de beschikking hebben over een doorlopende reisverzekering niet alleen praktisch, maar alsook financieel heel wat handiger is. U kunt het beste wel te allen tijde rekening houden met de waarde van de reis die wordt vergoed. Dit kan namelijk regelmatig voor problemen zorgen op welk moment u vaker dan één maal per kalenderjaar moet opzegging of bijstand moet aanvragen.

Tijdens uw ontdekkingsreis naar een betere reisverzekering is het immer interessant om even een objectieve vergelijking uit te voeren. Deze vergelijking moet uiteindelijk uitwijzen welke reisverzekering u niet alleen voorziet van alle gewenste dekkingen, maar tevens nog eens commercieel interessant is. Dat geldt niet zomaar voor elke reisverzekering die er te koop is terug te vinden. De goedkoopste reisverzekering hoeft tevens niet te allen tijde een beste reisverzekering te zijn. Alleen door een objectieve vergelijking te maken zal er dan tevens voor worden gezorgd dat u op het einde van de rit beschikt over een doorlopende reisverzekering die al uw verwachtingen ten minste kan inlossen. Let op, hou bij het bekijken van de polisvoorwaarden tevens altijd rekening met de exacte locaties die zijn gedekt. Een doorlopende reisverzekering die bescherming biedt over heel Europa hoeft dat onder andere niet te doen voor landen buiten Europa. Heeft u dus een echt een verre trip gepland? Controleer dan goed of deze standaard door uw polis wordt gedekt.

Doorlopende reisverzekering bijna te allen tijde voordeliger

Een doorlopende reisverzekering is al eenvoudig voordeliger dan een kortlopende reisverzekering. Ga je met je hele familie op tochtje, dan ligt het omslagpunt om en nabij een reis van 2 weken. Ga je dus met je gezin 15 dagen of langer op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering in de regel voordeliger. Voor een verzekering van één of 2 personen ligt de grens op een week of 3. Zeker als je er daarnaast ook nog een paar dagen ervantussen gaat, is de doorlopende verzekering voordeliger. ook voor een annuleringsverzekering geldt dat een doorlopende over het algemeen voordeliger is dan een kortlopende. Maak je op deze website een vergelijking voor een kortlopende reisverzekering en ben je voordeliger uit met een doorlopende? Dan geven we je gelijk een seintje op onze website zodat je de goede optie kunt maken.

Hoe langer of vaker je op reis gaat, hoe goedkoper het wordt om een doorlopende reisverzekeringaf te sluiten. Aanvullende dekkingen zoals geneeskundige kosten of wintersport, maakt een doorlopende reisverzekering in de regel voordeliger dan een kortlopende. trip je niet alleen maar heb je een familie? Dan is een doorlopende reisverzekering al simpel goedkoper.

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering sluit je in de regel af als je langer dan eenentwintig dagen of enkele malen per twaalf maanden op vakantie gaat. Het is dan over het algemeen voordeliger om een doorlopende reisverzekering te kiezen dan een kortlopende reisverzekering. En ook handig: je hoeft niet steeds een enkele reisverzekering aan te gaan.

Als je langer dan 2 tot drie weken met vakantie gaat of vaker is het in de regel interessanter om een doorlopende reisverzekering aan te gaan. Bij gezinnen geldt het gewin in de maandprijs nog sneller. Met deze verzekering ben je de gehele looptijd door gedekt en hoef je dus niet een specifieke datum op te geven. Zowel vakanties als weekendjes weg zijn hierbij gedekt en je hoeft niet elk kalenderjaar weer deze reisverzekering aan te vragen, hij wordt automatisch voortgezet.|

Wanneer is een doorlopende reisverzekering voordeliger?

Een doorlopende reisverzekering is sneller voordeliger dan een kortlopende dan je zou denken. Ga je met je hele gezin op reis, dan ligt het omslagpunt om en nabij bij een vakantie van 2 weken. Ga je dus met jouw familie vijftien dagen of langer op vakantie? De kans is groot dat een doorlopende reisverzekering goedkoper is. Voor een verzekering van 1 of twee personen ligt de grens op een week of 3. Ga je alsook nog eens een paar dagen op vakantie? Dan is de doorlopende reisverzekering tevens heel in enkele stappen efficiënter. Sluit je alsook immer een annuleringsverzekering af? Dan is een doorlopende reisverzekering bijna immer goedkoper met een dekking voor opzegging. Een doorlopende annuleringsverzekering is namelijk heel snel goedkoper dan een kortlopende. Maak je bij ons een vergelijking voor een kortlopende reisverzekering en ben je voordeliger uit met een doorlopende? Dan geven we je meteen een seintje op deze website zodat je de goede keuze kunt maken. Bekijk de pre’s van een doorlopende en kortlopende reisverzekering.

Als je langer dan 2 tot 3 weken met vakantie gaat of vaker is het juist interessanter om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Bij families geldt het voordeel in de premie nog sneller. Met deze verzekering ben je het gehele jaar door verzekerd en hoef je dus niet een specifieke datum op te geven. Zowel korte vakanties als weekendjes weg zijn hiermee verzekerd en je hoeft niet elk twaalf maanden opnieuw deze reisverzekering aan te vragen, hij wordt automatisch verlengd.|

Reisverzekering en dekking

Ga je een reisverzekering afsluiten? Dan zijn er veel mogelijkheden om je goed te verzekeren. Naast dat je kunt kiezen voor een doorlopende- of kortlopende reisverzekering kun je ook beschermingen kiezen. De bescherming die je kiest is doorslaggevend voor je maandprijs en hoe goed je gedekt bent. Verzekeraars hebben de wereld in verscheidene dekkingsgebieden ingedeeld:

Nederlanddekking – Binnenland, inclusief dagtrips naar het buitenland.

Europabescherming – Alle landen binnen Europa. Inclusief Madeira, de Canarische Eilanden, de Azoren en alle niet- Europese landen die grenzen aan de Middellandse Zee. Dit houdt in dat ook Marokko, Tunesië, Algerije, Libië, Egypte, Israel, Libanon en Aziatisch Turkije onder de dekking vallen.

Werelddekking – Alle landen en werelddelen.

Verder kun je ook de reisduur bepalen en of je contant geld wilt verzekeren. Maar alsook medische kosten dekking, bagagedekking of hulp bij autopech kun je kiezen. Als je lopende je vakantie mee gaat doen aan wintersport, duiken of een hoogrisico sport moet je dit in de regel extra verzekeren. Tevens is het een optie een extra uitbetaling te krijgen als jij gedurende je vakantie een ongeval krijgt en je wordt hulpbehoevend of komt te overlijden. Allemaal extra zekerheden die voor jou cruciaal kunnen zijn lopende je vakantie. hier vergelijkt alle reisverzekeringen met je gekozen dekkingen.

Als je graag op wintersport gaat of een andere gevaarlijke sport gaat aanwenden tijdens je vakantie kan het nodig zijn dat je hier een extra verzekering voor zult moeten vinden. De groep risicosporten bestaat naast wintersport uit berg-, lucht-, water- en een aantal andere sporten zoals rugby onder andere. Kijk goed naar de voorwaarden als je op een actieve en sportieve vakantie gaat.

Hierbij geldt wederom dat hoe groter de dreigingen van de sport zijn, hoe hoger de maandprijs zal zijn. Toch ook is het bij dit type verzekering veel belangrijker te regelen dat je een prima bescherming hebt dan een zo voordelig mogelijke prijs. Kijk er goed naar of er zekere excepties zijn en wat de maximale hoogtes zijn van de vergoedingen.|

Hoogste schadeloosstellingen reisverzekering

Goed om te weten dat je bagage altijd tot een maximaal bedrag is verzekerd. Dat bedrag verschilt per vakantieverzekeraar en per accessoire. Zo vergoedt de ene tochtjeverzekeraar een bedrag van 100 euro, terwijl andere verzekeraars een aantal duizend euro vergoeden. Vind je een zekere bescherming erg interessant bij je reisverzekering? bijvoorbeeld voor camera’s, andere elektronica of kampeerspullen? Controleer dan te allen tijde wat er in je polisvoorwaarden staat. In onze vergelijking kun je alsook per reisverzekering zien wat de hoogste schadeloosstellingen zijn. Dan weet je zeker dat je de best passende verzekering kiest.}

Annulatie van vakantiereis door ziekte

In het merendeel van de gevallen wordt er voor gekozen om een reis te opzeggen als gevolg van een zekere ziekte of aandoening. Heeft u een annuleringsverzekering , dan beschikt u altijd over deze mogelijkheid. Het bedrag dat u heeft vergoed voor uw trip zal in dit situatie dan alsook bijna volledig worden terugbetaald. Bijna? Klopt, want er zijn te allen tijde kosten die van het uitbetaalde bedrag worden ingehouden. Wat veel personen bovendien niet weten is dat niet alleen ziekte bij de toerist zelf, maar alsook bij familieleden tot in de 2de of 3de graad doorgaans door een annuleringsverzekering worden gedekt. tevens op welk moment er hiervan sprake is kan uw vakantiereis dan ook zonder probleem worden geannuleerd.

Wat bij overlijden van een familielid?

Een overlijden kan te allen tijde gebeuren, zelfs op de meest plotse momenten. Is er sprake van een overlijden van een familielid tot in de 2de graad? In dat situatie zal uw annuleringsverzekering tevens hier een perfecte tussenkomst in bieden. U dient er wel rekening mee te houden dat dit niet geldt voor wanneer bijvoorbeeld 1 van uw goedkopere vrienden komt te overlijden. In dat geval zult u er dan ook bij stil moeten blijven staan dat u zomaar het ganse bedrag van de geplande vakantiereis kunt verliezen.

Professionele redenen aan basis van annulering

Er wordt immer benadrukt dat een doorlopende reisverzekering geen tussenkomst biedt bij zakelijke trips naar het buitenland. Dat klopt ook, maar het betekent niet dat er geen enkele zakelijke betrekking invloed kan doen op uw verzekering. wanneer u bijvoorbeeld trip heeft aangevraagd, maar u onverwacht niet kunt vertrek omdat de vervanger op uw werk onder andere plots ziek is geworden of een ongeval heeft gehad zal de annuleringsverzekering over het algemeen te allen tijde een gepaste dekking voorzien. Op deze manier hoeft u dus nooit een financieel perikel te vrezen ten gevolge van een onverwachte gebeurtenis op uw werk.

Doorlopende reisverzekering inclusief anulatie afsluiten

Bovenstaande legt uit dat het in tal van zeer veel omstandigheden perfect mogelijk is om het door u betaalde bedrag voor uw tochtje terug te vorderen van de verzekeraar waarbij de reis- en annuleringsverzekering werd afgesloten. Vooraleer u dit kunt doen zult u er zich evenwel bewust van moeten zijn dat er niet immer op zijn minst een annuleringsverzekering wordt aangeboden bij een (doorlopende) reisverzekering. Deze separaat afsluiten of deze laten toevoegen aan de door u interessante polis is in allerhande gevallen dus wenselijk. Om er zeker van te zijn dat uw doorlopende reisverzekering over een passende opzeggingverzekering beschikt is het maken van een vergelijking voordat een doorlopende reisverzekering af te sluiten in ieder geval immer een uitstekende keuze.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering ook een annuleringsverzekering aan gaan. Een annuleringsverzekering betaalt de geld als je de tocht op de keper beschouwd moet annuleren. onder andere door een ongeval, geneeskundige redenen of overlijden. Wil je jouw trip opzeggen vanwege een situatie die je al langere tijd zag aankomen? Dan biedt een annuleringsverzekering geen dekking.

Bij je reisverzekering is het alsook superhandig om een goede annuleringsverzekering af te sluiten. Mocht je tochtje onverhoopt niet door kunnen gaan, of ten tijde van de trip eerder afgebroken moeten worden, dan kun je met behulp van een annuleringsverzekering de geld vergoed krijgen. Je kunt kiezen voor een doorlopende annuleringsverzekering. Dat betekent dat je het hele jaar door gedekt bent, dus ook voor korte trips en weekendjes weg. heel veel verzekeraars betalen zelfs de onkosten van een toegangskaartje op welk moment je onverwacht toch ook niet naar het concert kunt gaan. Een kortlopende annuleringsverzekering sluit je af bij een vakantiereis en is ook alleen geldig voor die ene vakantie.

Veel consumenten denken Vandaag de dag nog altijd dat het mogelijk is om met een doorlopende reisverzekering een zekere vakantie te annulatie wanneer zich plotselinge omstandigheden aan het licht komen. Dat is ook in ieder geval niet het geval. U kunt met uitsluiting van een vakantiereis annulatie zonder verlies van het betaalde bedrag wanneer u tevens over een zogenaamde annuleringsverzekering beschikt. Dat is dus lang niet bij elke reisverzekering zo, in tegendeel. Wilt u er zonder meer zeker van zijn dat u ook bij met name ziekte eenvoudig uw reis zonder uitgaven kunt annuleren? In dat geval is het ten volle verstandig om even de informatie op deze pagina aandachtig te bekijken.

Wat kost een annuleringsverzekering ?

Wat een annuleringsverzekering kost, hangt af van de totale onkosten van je vakantie. De kosten van een annuleringsverzekering is meestal tussen de 5 en 6 procent van de totale vakanties om. Daar komen ook nog polisonkosten en assurantiebelasting bij. Hoe hoger de vakanties om, hoe meer maandprijs je dus betaalt voor je annuleringsverzekering.

Wat is een multirisicoverzekering?

Wanneer uw intentie is om om een reisverzekering aan te gaan kunt u steeds een optie maken tussen uiteenlopende mogelijkheden. We onderscheiden op dit gebied de tijdelijke van de doorlopende reisverzekering, maar ernaast bestaat er alsook nog zoiets als een multirisicoverzekering. Een bepaalde variant kunnen we inderdaad het best duiden als een verzameling van verzekeringen. Het betreft hier niet alleen de doorsnee reisverzekering, ze wordt in de regel immer samengevoegd met een speciale dekking voor opzeggen. Op deze wijze kunt beschikken u dan tevens over een totaal pakket waardoor u sowieso zorgeloos op vakantie kunt vertrekken. Bent u ook wel geïnteresseerd in het afsluiten van een multirisicoverzekering, maar zou u graag eerst meer informatie willen ontvangen? Lees dan eenvoudig verder, want wij zetten de voor- en nadelen er van graag even voor u op een rijtje.

Tips: uitsparen op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering vinden? Bedenk dan goed of je bepaalde beschermingen echt nodig hebt. Denk onder andere aan dekking voor medische kosten (mogelijkerwijs heb je die alsook al goed gedekt bij je zorgverzekering), hulp bij autopech of een ongevallenverzekering. Bekijk onze aanwijzingen en zorg dat je niet 2 keer|dubbel} verzekerd bent. in de regel kun je door goed te lezen naar je beschermingen veel besparen.

Maximale vergoedingen reisverzekering

Liever heb je jouw reisverzekering helemaal niet nodig, maar als er toch ook wat gebeurt wil je graag dat de gebreken efficiënt wordt betaald en afgehandeld. Vind je een zekere bescherming erg belangrijk bij je reisverzekering? Onder andere voorfotocamera’s, andere elektronica of campingspullen? Bekijk dan ons overzicht hoogste vergoedingen. Dan weet je zeker dat je bij de goedkooste reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering tevens een annuleringsverzekering aan gaan. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten als je de reis uiteindelijk moet annuleren. Als je je reis bijvoorbeeld door een ongeval, om medische redenen of overlijden moet annulatie kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het een mogelijkheid maakt om je vakantie vooraf af te zeggen ten gevolge van zekere omstandigheden. Ook als je door bepaalde gebeurtenissen tijdens je vakantie gedwongen bent om naar huis te vertrekken, worden de resterende vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af voorafgaand je op vakantie gaat. Let goed op de bepaalde voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het annuleren van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk wissewasje vergoeden.

Ook gericht op de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele twaalf maanden door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Afzeggen oude reisverzekering

Je reisverzekering opzeggen kun je per e-mail bij je huidige verzekeraar regelen. Een nieuwe reisverzekering vinden is zo gebeurd. Je kunt in niet meer dan vijf minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de voordeligste reisverzekering afsluiten. Zo efficiënt en simpel is het vinden en afsluiten van een reisverzekering via onze website.

Reisverzekering

Reisverzekering regelen: zo easy doe je dat

Onze website heeft een grote online vergelijking van reisverzekeringen, met daarin ruim 89 verschillende verzekeringen van 36 verzekeraars. Via onze website kun je heel easy een annuleringsverzekering of reisverzekering vergelijken en vinden. Nadat je een vergelijking hebt gemaakt en de voor jou meest bruikbare verzekering hebt geselecteerd kun je subiet jouw reisverzekering aan gaan. Dat kan compleet online en je ziet ogenblikkelijk of je bent goedgekeurd voor de reisverzekering.

Wat beïnvloedt de kosten van een reisverzekering?

De kosten van je reisverzekering wordt door meerdere extra’s beïnvloed:

De reis duur: voor een weekendje weg betaal je minder kosten dan voor een lange reis van vier weken.

De dekking: kies je voor alleen een basisdekking dan betaal je een stuk minder premie dan op welk moment je jouw ook verzekert voor bijvoorbeeld riskante sporten en pechhulp.

De bestemming: ga je op reis naar een ver land buiten Europa dan betaal je meer premie.

Aantal personen op de polis: als je alleen een reisverzekering voor jezelf afsluit, is dat absoluut voordeliger dan op welk moment je ook gezinsleden meeverzekert.

De verzekeraar: premies verschillen per verzekeraar, ook al kies je voor dezelfde dekking.

De meest bekende reisverzekering: bespaar met onze tips

Wil je een reisverzekering afsluiten? Bedenk dan goed of je zekere beschermingen echt nodig hebt. wellicht heb je medische uitgaven al bij je zorgverzekering meeverzekerd of hulp bij autopech bij je autoverzekering. Hetzelfde geldt voor een accidentlenverzekering. Bekijk onze suggesties en voorkom dat je jouw dubbel verzekert. Hiermee bespaar je veel geld en sluit je een de voordeligste reisverzekering af.

Scroll naar boven