Reisverzekering Goedkoopste 1

Reisverzekering Goedkoopste

Op het moment is het voor consumenten important om er zich van te vergewissen dat een ongeluk meestal in een klein hoekje schuilt. Dat is tevens het geval op welk moment u er voor kiest om een reis te boeken. U kunt voor weggaan kan het gebeuren dat met een plotselinge situatie waardoor u niet kunt vertrekken, maar ook lopende uw vakantiereis kunnen er zich acute problemen ontstaan. Het afsluiten van een goede reisverzekering kan heel wat praktische, maar ook financiële kopzorgen voorkomen.

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering dekt ongemakken die is ontstaan tijdens een vakantiereis. U heeft de optie om meer dan 1 rubrieken mee te verzekeren zoals: accidentlen, , giraal geld en waardepapier, vervangende auto bij pech onderweg of de wintersport dekking. Naast deze opties kunt u meestal een annuleringsverzekering afsluiten.

Bijna alle goederen worden tot een bepaald maximum gedekt. Let hierbij goed op wat u verzekerd, een de meeste voordelige reisverzekering heeft over het algemeen een (hoog) eigen dreiging of een minder (hoog) verzekerd bedrag voor de bagage of aanvullende goederen.

Waarom een reisverzekering?

Als u op reis gaat en u maakt een tochtje naar het buitenland kan er van alles mis gaan. Veel dingen zijn anders geregeld dan thuis, hierdoor zou het kunnen dat u extra uitgaven moet uitgeven. Denk bijvoorbeeld aan de ziekenhuisgeld als u onverwacht ziek wordt of door een ongeval in het privekliniek komt. De gelegenheid dat men in het buitenland ziek wordt is tevens groter. Andere eetgewoonten en hygiëne standaarden kunnen zorgen voor een verhoogde mogelijkheid op ziekte.

Wat is voor u een goede reisverzekering?

Dat het afsluiten van een reisverzekering voor uw reis verstandig is hoeven we u zonder twijfel niet meer te vertellen. Wat is voor u nu echter de goedkoopste reisverzekering? Voor dit type van verzekering kunt u een keus maken uit 2 opties. We onderscheiden op dit gebied de kortlopende reisverzekering van een doorlopende reisverzekering. Deze eerste gelegenheid is slim als u er voor kiest om slechts één maal per jaar op reis te gaan. In dat situatie is een reisverzekering doorlopend afsluiten commercieel namelijk niet zo voordelig. Een tijdelijke- of kortlopende reisverzekering gaat wel in op de datum van weggaan en loopt af bij terugkomst. Boekt u dus onverwacht gedurende hetzelfde twaalf maanden nog een extra trip? In dat situatie zult u nog eens een aparte, kortlopende reisverzekering moeten aan gaan.

Wanneer is een reisverzekering doorlopend aan gaan interessant?

De beste reisverzekering is er 1 die volledig is afgestemd op uw situatie. Natuurlijk is een goedkopere reisverzekering afsluiten leuk, maar op welk moment deze niet aan uw verwachtingen voldoet zal de pret al efficiënt verdwijnen. Een reisverzekering doorlopend afsluiten is dan ook veruit de voordeligste mogelijkheid voor mensen die er voor kiezen om vaker dan 1 keer per jaar andere oorden op te zoeken. Vanaf het ogenblik dat u meer dan 2 keer per kalenderjaar op vakantie gaat (hetzij een zomervakantie, een wintersportvakantie of simpel een citytrip) is het commercieel voordeliger om te kiezen voor een doorlopende variant.

Goede reisverzekering afsluiten door te vergelijken? Een goede en goedkope reisverzekering in 1 afsluiten is uitstekend mogelijk.

Kortlopend of doorlopend?

De meest belangrijke vraag die je jouw zelf moet stellen als je reisverzekeringen vergelijkt is of je een doorlopende reisverzekering wilt afsluiten of een kortlopende reisverzekering. Met de doorlopende reisverzekering ben je het gehele jaar door verzekerd voor ongemakken op tochtje. Dat is gedurende je vakantiereis maar vaak alsook ten tijde van dagjes uit of weekendjes weg. De doorlopende reisverzekering is in de regel handig voor consumenten die vaker dan 1 maal per 12 maanden op tochtje gaat. Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor een bepaalde tochtje en duurt zo lang als je trip duurt.

Kortlopende reisverzekering

Voor een korte reis is een kortlopende reisverzekering het minder duur. Maar ga je per kalenderjaar enkele keren op trip, of ga je langer dan twee weken op vakantiereis? Dan is een doorlopende reisverzekering al eenvoudig voordeliger. Je hoeft je dan tevens geen zorgen te maken als je een keer een weekend op vakantie gaat. Via hier kun je in enkele stappen zowel een kortlopende als doorlopende reisverzekering vergelijken.

Een kortlopende reisverzekering betaalt onverwachte onkosten waar je lopende je vakantie mee te maken krijgt, bijvoorbeeld door diefstal van je artikelen of een probleem. Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor één reis. De verzekering gaat in op de dag dat je vertrekt en stopt op de thuiskomdag.

Op wintersport met doorlopende reisverzekering

mits u er voor heeft gekozen om een doorlopende reisverzekering aan te gaan zult u er Uiteraard vanuit gaan dat deze alle mogelijke vakantiereizen indekt. Het is eenvoudig bekend dat een doorlopende reisverzekering (net als een kortlopende) geen bescherming voorziet bij zakelijke reizen, maar tevens zekere tochtjes waar een hoger gevaar aan verbonden is kunnen uit de boot vallen. Een bekend voorbeeld is de wintersport. Gedurende een wintersportvakantiereis loopt u als toerist een groter perikel om enkele botten te breken en dat dreiging wil de verzekeringsmaatschappij lang niet altijd in ieder geval indekken. vooraleer op sneeuwvakantie te vertrekken is het dan tevens altijd vanzelfsprekend om na te gaan of de verzekering die u heeft afgesloten een bepaalde trip al dan niet indekt.

Ski- en snowboarduitrusting gedekt of niet?

De eerste vraag die u zich dient te stellen wanneer u op wintersport gaat is welke bagage nu precies is verzekerd en welke niet. Veel natuurlijke personen weten het niet, maar ski- en snowboarduitrusting valt op zijn minst onder de verzekerde bagage. Dat houdt in, mocht uw materiaal op uw bestemming zelf verloren gaan, dan kan zal uw reisverzekering hier besluiten om u te vergoeden. U dient er natuurlijk wel rekening mee te houden dat niet het hele prijs van aankoop van het materiaal zal worden uitbetaald. Tevens zijn er altijd maxima verbonden aan het bedrag dat voor uw ski- en snowboarduitrusting kan worden uitbetaald. Dit dient u te nagaan in uw verzekeringspolis.

Gereserveerde skipas of lessen recupereren?

indien u er voor heeft gekozen om een doorlopende reisverzekering aan te gaan die ook een dekking voorziet in het geval van wintersport, dan kunt u in de regel rekenen op veel meer beschermingen dan u in eerste instantie denkt. Wat onder andere met de onkosten die u heeft gemaakt voor het aankopen van een skipas en het boeken van eventuele lessen voor aanvang van uw reis? wanneer u een goede reden heeft om aanspraak te maken op tussenkomst door uw doorlopende reisverzekering (bijvoorbeeld bij ziekte), dan zult u merken dat alsook deze kosten zijn vergoed. Zeker geldt alsook hier dat u slechts een gedeelte van de betaalde onkosten zult bekomen, maar goed: ‘iets’ is beter dan ‘niets’.

Wintersportbescherming bij doorlopende reisverzekering

Voorgenoemde informatie is louter van toepassing bij een doorlopende reisverzekering die kunt beschikken over een wintersportdekking. Het is een optie dat de reisverzekering die u heeft afgesloten ten minste over een dergelijke bescherming beschikt, maar de optie is tevens reëel dat, dat niet het situatie is. Om dit te achterhalen kunt u er voor kiezen om contact op te nemen met uw verzekeraar of kunt u kijken op uw verzekeringspolis. Op welk moment u merkt dat uw doorlopende reisverzekering ten minste niet over een dergelijke dekking beschikt, maar u toch de wintersport wenst te beschermen kan dit over het algemeen immer tegen een minimale meerprijs. Dient u nog een doorlopende reisverzekering voor het komende kalenderjaar te kiezen en heeft u een sneeuwvakantie in de agenda staan? In dat situatie is het de extra tijd waard om eerst even het aanbod aan doorlopende reisverzekering met wintersportbescherming te vergelijken voordat een definitieve keuze te maken!

Tips: besparen op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering aan gaan? Bedenk dan goed of je bepaalde dekkingen echt nodig hebt. Denk onder andere aan bescherming voor geneeskundige kosten (misschien heb je die alsook al goed verzekerd bij je zorgverzekering), pechhulp of een ongevallenverzekering. Bekijk onze aanwijzingen en regel dat je niet 2 keer verzekerd bent. Over het algemeen kun je door goed te lezen naar je beschermingen veel uitsparen.

Uiterste schadeloosstellingen reisverzekering

Liever heb je jouw reisverzekering compleet niet nodig, maar als er welbeschouwd wat gebeurt wil je graag dat de schade simpel wordt vergoed en afgehandeld. Vind je een bepaalde bescherming erg belangrijk bij je reisverzekering? Onder andere voor fotocamera’s, andere elektronica of campingspullen? Bekijk dan ons overzicht maximale schadeloosstellingen. Dan weet je zeker dat je bij de voordeligste reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering alsook een annuleringsverzekering afsluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de onkosten als je de reis welbeschouwd moet annuleren. Als je jouw reis bijvoorbeeld door een ongeval, om medische redenen of overlijden moet annulatie kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het een optie maakt om je vakantie vooraf te annuleren als resultaat van zekere omstandigheden. Ook als je door bepaalde omstandigheden tijdens je vakantie verplicht bent om naar huis te vertrekken, worden de overgebleven vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af voordat je op vakantie gaat. Let goed op de bepaalde voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het opzegging van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk wissewasje vergoeden.

Tevens met betrekking tot de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele jaar door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Afzeggen oude reisverzekering

Je reisverzekering annuleren kun je schriftelijk bij je huidige verzekeraar doen. Een nieuwe reisverzekering aan gaan is zo gebeurd. Je kunt in niet meer dan 5 minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de betere reisverzekering afsluiten. Zo gemakkelijk is het vinden en aan gaan van een reisverzekering via onze website.

Scroll naar boven