wat is een rechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstandverzekering Scheiden

Een rechtsbijstandverzekering is een verzekering die advies biedt bij juridische problemen. Onder meer als je wordt ontslagen omdat het bedrijf gaat reorganiseren. Dan is het fijn als iemand je helpt die weet wat jouw rechten en plichten zijn.

Rechtsbijstandverzekering beëindigen

Niet alle rechtsbijstandverzekeringen kun je ieder moment annuleren. Andere kun je pas na het eerste twaalf maanden dagelijks beëindigen met een opzegtermijn van een maand. Hoelang je opzegtermijn is, vind je in de polisvoorwaarden.

Wat kost een rechtsbijstandverzekering?

Bij deze website kun je verscheidene rechtsbijstandverzekeringen met elkaar vergelijken, zodat je weet wat je elke maand betaalt voor de verzekering die het slimste bij je past.

De voor- en nadelen van een rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering heeft ten opzichte van andere juridische adviseurs meerdere voor- en nadelen. Ga voor uzelf goed na welke van onderstaande punten voor uw persoonlijke geval belangrijk zijn voordat u besluit om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten.

Eigen risico bij een rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering biedt geen financiële uitbetaling in het geval van problemen, maar levert feitelijk een dienst aan u als verzekerde. Dit maakt het in een aantal gevallen wat irritant om te bepalen hoe het eigen risico bij een rechtsbijstandverzekering werkt. Mocht u ervoor kiezen om een eigen risico in te stellen bij het afsluiten van dit type verzekering, dan krijgt u bij het inschakelen van juridische hulp een rekening van uw verzekeraar. Meer informatie over uw eigen risico en het gebruik daarvan vindt u in de polisvoorwaarden van een rechtsbijstandverzekering.

Het is interessant om voor een eigen risico te kiezen als u geen conflicten verwachten en uw maandelijkse prijs voor de premie wilt verlagen. Des te hoger uw eigen risico is, des te lager is ook uw maandelijkse premie.

Scroll naar boven