goede rechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstandverzekering Prijs

Wat is rechtsbijstand? Rechtsbijstand is niets anders dan hulp bij juridische geschillen. Iedereen kan onverwacht betrokken raken bij een geschil. Dan biedt de rechtsbijstandverzekering gelukkig een uitkomst.

Rechtsbijstandverzekering vergelijken

Wilt u een rechtsbijstandverzekering afsluiten dan doet u er goed aan eerst de aanbieders te vergelijken. Bedenkt u zich hierbij goed welke pakketten u nodig heeft. Er zijn bepaalde pakketten gericht op verkeersaansprakelijkheid. Met onze vergelijker kunt u simpel aangeven welk pakket u wilt verzekeren en hierbij vinden wij dan automatisch de meest voordelige verzekeraar.

Rechtsbijstandverzekeringen vergelijken bij onze website is heel gemakkelijk. Je hoeft maar enkele gegevens in te vullen en je ziet aanstonds welke rechtsbijstandverzekering het betere bij jou past. Als je wilt, kun je ook de voorwaarden van de rechtsbijstandverzekering bekijken.

Werking van een rechtsbijstandverzekering 

Een rechtsbijstandverzekering beschermt u echter niet alleen tegen de onverwachte kosten voor juridische hulp bij een conflict. Ook kunt u vaak gratis juridisch advies vragen via uw verzekeraar als er helemaal nog geen sprake is van een conflict. Zeker wanneer u bijvoorbeeld een contract af moet sluiten kan het raadzaam zijn om hierover advies te krijgen van een jurist. Deze advocaten of juristen werken voor de verzekeringsmaatschappij waarbij u een rechtsbijstandverzekering heeft afgesloten. Mocht het wel tot een geschil komen, dan zullen de juristen u helpen bij het bemiddelen met een tegenpartij. In het geval dat het bemiddelen door advocaten geen effect heeft en er een rechterlijke zaak aan te pas moet komen, dan wordt de zaak vaak uitbesteed.

Eigen risico bij een rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering biedt geen financiële betaling in het geval van conflicten, maar levert in principe een dienst aan u als verzekerde. Dit maakt het af en toe wat moeilijk om te bepalen hoe het eigen risico bij een rechtsbijstandverzekering werkt. Mocht u ervoor kiezen om een eigen risico in te stellen bij het afsluiten van dit type verzekering, dan krijgt u bij het inschakelen van juridisch advies een rekening van uw verzekeringsmaatschappij. Deze rekening is nooit hoger dan uw eigen risico en hangt af van het type juridisch advies wat u aangevraagd heeft.

Het is interessant om voor een eigen risico te kiezen als u geen geschillen verwachten en uw maandelijkse maandprijs wilt verlagen. Des te hoger uw eigen risico is, des te lager is ook uw maandelijkse premie.

Scroll naar boven