goede rechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstandverzekering Bedrijf

Mocht u op een moment rechtshulp nodig hebben, dan kan een rechtsbijstandverzekering u een hoop onkosten schelen. Bij het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering bent u namelijk gedekt voor de onkosten van de benodigde rechtshulp.

Rechtsbijstandverzekering: verscheidene dekkingen

Bij een rechtsbijstandverzekering kun je kiezen uit diverse dekkingen:

Consument: Je bent gedekt voor problemen waar jij als consument mee te maken kunt krijgen. Onder andere als je niet blij bent met de koop van een caravan en je er met de dealer niet uitkomt.

Inkomen: Wonen: denk aan een probleem met de verhuurder van je huis of rondom de aankoop van een huis. Normaal gesproken valt een probleem met de buurman ook onder deze dekking.

Wonen: Hiermee verzeker je jouw voor conflicten over je huur- of koopwoning. Bijvoorbeeld een geschil rond het huren of aankopen van een huis, of over een verbouwing. In de meeste gevallen ben je tevens gedekt voor een meningsverschil met je buren.

Verkeer: Fiscaal recht en vermogen: onder meer geschillen over de aan- of verkoop van aandelen, obligaties en opties. Ook geschillen waar de belastingrechter bij betrokken is, zijn verzekerd. Deze dekking bieden we niet eenvoudige aan. Wil je je hiervoor wel verzekeren? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag.

Werking van een rechtsbijstandverzekering 

Een rechtsbijstandverzekering beschermt u echter niet alleen tegen de hoge kosten voor juridisch advies bij een conflict. Ook kunt u vaak gratis juridisch advies vragen via uw verzekeringsmaatschappij als er helemaal nog geen sprake is van een probleem. Zeker op het moment dat u bijvoorbeeld een overeenkomst aan gaat kan het interessant zijn om hierover advies te krijgen van een jurist. Deze advocaten of juristen werken voor de verzekeringsmaatschappij waarbij u een rechtsbijstandverzekering heeft gekocht. Mocht het wel tot een conflict komen, dan zullen de advocaten u helpen bij het bemiddelen met een tegenpartij. In het geval dat het bemiddelen door advocaten geen effect heeft en er een juridische zaak aan te pas moet komen, dan wordt de zaak vaak uitbesteed.

Rechtsbijstandsverzekering vergelijken en eigen risico

Net als bij veel andere verzekeringen betaalt men ook de bij rechtsbijstandsverzekering een eigen risico. Bij het rechtsbijstandsverzekering vergelijken is het dus raadzaam rekening te houden met het eigen risicobedrag. Dit werkt hetzelfde als bij de zorgverzekering: men dient eerst tot een bepaald bedrag zelf te betalen. Hoe hoog het maximum verzekerd bedrag is, is afhankelijk van de dekking. Vergelijk rechtsbijstandsverzekering voor een overzicht van deze bedragen. Dat kan elke maand behoorlijk wat schelen op de maandprijs.

Scroll naar boven