rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd

Rechtsbijstandverzekering Afsluiten Tijdens Conflict

Een juridisch conflict kan een ieder krijgen. Dan is het fijn als u een rechtsbijstandverzekering hebt. Maar u wilt vanzelfsprekend niet te veel kosten betalen voor die enkele keer dat u een probleem hebt. Kies om die reden voor een complete rechtsbijstandverzekering met eigen bijdrage en bespaar op uw maandelijkse premie.

Rechtsbijstandverzekering vergelijken

Wilt u een rechtsbijstandverzekering afsluiten dan doet u er goed aan eerst de verzekeraars te vergelijken. Bedenkt u zich hierbij goed welke pakketten u nodig heeft. Er zijn bepaalde pakketten gericht op consumentengeschillen. Met onze vergelijker kunt u snel en simpel kiezen welk pakket u wilt verzekeren en hierbij vinden wij dan automatisch de meest goedkope verzekeraar.

Rechtsbijstandverzekeringen vergelijken bij onze website is heel simpel. Je hoeft maar enkele gegevens in te vullen en je ziet spoorslags welke rechtsbijstandverzekering het slimste bij jou past. Als je wilt, kun je ook de voorwaarden van de rechtsbijstandverzekering bekijken.

Is een rechtsbijstandverzekering nodig?

Dat hangt af van uw persoonlijke omstandigheden. Hoe groter de kans dat u juridische problemen krijgt, hoe zinvoller het is om een rechtsbijstandverzekering te nemen. Een aantal klanten die rechtsbijstand nodig hebben, komen in aanmerking voor gesubsidieerde rechtshulp. Er zijn tevens organisaties die hun leden hulp bieden bij bepaalde problemen, zoals Consumentenbond en vakbonden.

Eigen risico bij een rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering biedt geen financiële betaling in het geval van geschillen, maar levert in principe een dienst aan u als verzekerde. Dit maakt het in een aantal gevallen wat lastig om te bepalen hoe het eigen risico bij een rechtsbijstandverzekering werkt. Mocht u ervoor kiezen om een eigen risico in te stellen bij het afsluiten van dit type verzekering, dan krijgt u bij het inschakelen van juridisch advies een rekening van uw verzekeraar. Het kan gebeuren dat juridisch advies niet onder uw eigen risico valt en altijd gratis is.

Het is interessant om voor een eigen risico te kiezen als u geen geschillen verwachten en uw maandelijkse kostprijs wilt verlagen. Des te hoger uw eigen risico is, des te lager is ook uw maandelijkse premie.

Scroll naar boven