Rabobank Aansprakelijkheidsverzekering 1

Rabobank Aansprakelijkheidsverzekering

Met een aansprakelijkheidsverzekering voor burgers (AVP) dek je je aansprakelijkheid voor schade aan personen (letselschade) en aan goederen. Je hoeft de aangebrachte gebreken niet zelf gemaakt te hebben. Een kapotte waterleiding die watergebreken heeft veroorzaakt bij de buren, is wel gebreken die je niet direct zelf veroorzaakt hebt. Per slot van rekening wordt de gebreken jou volgens de wet wel toegerekend. We noemen het in dit geval over risicoaansprakelijkheid.

Wat is een AVP?

Reden voor de verzekering om uit te keren bij rabobank aansprakelijkheidsverzekering is dat de verzekeringnemer aansprakelijk bent voor de te vergoeden gebreken aan mensen of zaken. Als dat het geval is, zijn ook de gevolgschades gedekt.

Een ongeval zit in een niet groot hoekje. Je kind kan per ongeluk een bal door het raam schoppen tijdens het volleyballen, of voor je het weet heeft je papegaai de bril van een oude man voor voedsel aangezien. De kosten kunnen flink oplopen als je niet gedekt bent voor deze gebreken. Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren vergoedt de kosten van de schade als jij of je kind per ongeluk de veroorzaker is van gebreken aan anderen. Dit geldt alleen voor de schade die jij of je gezinslid als particulier maken. Eventuele gebreken gedurende het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheids-verzekering die je werkgever af kan sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren wordt ook wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Aansprakelijkheidsverzekering (AVP)

Een WA verzekering biedt bescherming voor schade waar jij of je vriendin verantwoordelijk voor is. Je bent verzekerd voor immateriële letselschade veroorzaakt bij anderen. Dit kan zowel lichamelijk als geestelijke schade betreffen. Ook ben je verzekerd voor schade aan materiële schade. Een voorwaarde is dat de gebreken niet met opzet mag zijn aangebracht. Dat jij aansprakelijk bent voor de schade, betekent niet dat jij de gebreken zelf veroorzaakt hoeft te hebben. Jij bent soms tevens aansprakelijk voor gebreken aangericht door je huisdier. Hiernaast ben jij verantwoordelijk voor gebreken die ontstaat door een gebrek aan jouw huis. Een voorbeeld is wanneer een dakpan van jouw woning op het hoofd van de buurman valt. Dan ben je verantwoordelijk voor de gebreken die dit met zich meebrengt.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een ongeval zit in een niet groot hoekje. Je kind kan per tegenslag een bal door het raam schoppen lopende het voetballen, of voor je het weet heeft je hond de bril van een oude man als kluif aangezien. De kosten kunnen flink oplopen als je niet gedekt bent voor zulke gebreken. Een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt de kosten als jij of je familie per tegenslag de veroorzaker zijn van gebreken aan derden. Dit geldt alleen voor de gebreken die jij of je familie als particulier maken. Eventuele schade gedurende het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering die je werkgever af kan sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering wordt ook wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Een AVP is niet verplicht in ons land, maar wel aan te raden. Als jij of je zoon iets doet waardoor gebreken ontstaat, kun je namelijk aansprakelijk worden gesteld voor de veroorzaakte schede. Dat betekent dat de verzekeringnemer opdraait voor de gebreken aan spullen, maar ook voor schade aan de gezondheid van mensen. Zeker die letselschade kan behoorlijk in de papieren lopen. Dan is het fijn als je gedekt bent.{

Waarom een AVP?

Een AVP sluit je af om je te verzekeren tegen gebreken waar je volgens de wet verantwoordelijk voor wordt gehouden. Dit zijn schades die je aandoet aan andere mensen of de spullen van andere mensen. Denk aan de computer van je broer die je uit je handen laat vallen. Of je collega die valt over een laaghangend snoer in jouw huis en zijn sleutelbeen breekt. De WA verzekering betaalt niet alleen de schade die jij hebt veroorzaakt, tevens die van onder meer je huisdieren. Met de AVP binnen het de meeste pakketten ben je beschermt tot een schade van 1.250.000 euro.

Met de AVP bedisplay je niet alleen je eigen banksaldo, maar ook die van de persoon die je onverhoopt gebreken toebrengt. Wij assisteren bij het kiezen van de beste WA verzekering voor jouw situatie.

Uw aansprakelijkheidsverzekering verzekerd u tegen gebreken aan andere personen waarvoor u aansprakelijk wordt gesteld.

U bent verzekerd tegen gebreken aan anderen

 • Een aansprakelijkheidsverzekering wordt tevens wel AVP genoemd
 • Een WA verzekering uitgekeerd letsel schade en zaakschade
 • Met opzet veroorzaakte gebreken wordt niet betaald
 • Zuivere vermogensschade is ook uitgesloten

Een AVP is een verzekering die gebreken die jij aan iemand anders of zijn bezittingen aanbrengt. De polis is in beginsel bij iedere verzekeringsmaatschappij dezelfde. Als u als consument schade aanbrengt aan (spullen van) andere personen dan wordt dit tot rond €1.250.000 gedekt per situatie. Dit bedrag verschilt per verzekering.

Is een AVP verplicht?

In Holland is het afsluiten van een WA verzekering niet verplicht. Maar het is wel slim om dit te doen. Ook met enthousiaste huisdieren zit een tegenslag in een nihil hoekje. De kosten voor het betalen van de schade kan dan enorm hoog uitvallen.

Aansprakelijkheidsverzekering: niet verplicht, wel doen!

In tegenstelling tot de standaard zorgverzekering en de WA-verzekering voor auto’s, hoort de aansprakelijkheidsverzekering niet tot de wettelijk verplichte verzekeringen. Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren hoort volgens de Consumentenbond echter wel in ieders basispakket van financiële diensten.

De kosten die je afdraagt voor een aansprakelijkheidsverzekering particulieren met gezinsdekking (ongeveer €50 per kalenderjaar voor een verzekerd bedrag van €1,25 miljoen of meer) is relatief niet hoog en absoluut geen reden om zo’n verzekeringspolos niet aan te gaan. Ook ben je als je g1 WA verzekering hebt en wel verantwoordelijk bent voor gebreken aan een ander, veel duurder uit. En desalniettemin is ook het slachtoffer er de dupe van als je geen AVP hebt, of voor een te laag gedekt bedrag hebt gekozen.

Een WA verzekering betaalt niet:

 • gebreken die met opzet veroorzaakt is
 • gebreken veroorzaakt door motorrijtuigen, luchtvaartuigen of vaartuigen
 • {schade aan geleasede goederen of gehuurde goederen}
 • Seksueel gedrag dat gebreken heeft veroorzaakt

  Voor welk bedrag aan schade ben ik verzekerd?

  Dit verschilt per verzekeraar. Het dekkingsbedrag varieert van € 1.000.000 tot € 2.500.000. Bij meerdere verzekeraars kun je tussen 2 bedragen kiezen, maar bij niet alle heb je geen optie. Let hier dus goed op. Een hoger dekkingsbedrag houdt in tevens een hogere premie die je elke maand moet betalen. Je kunt ook de bedragen van een WA verzekering vergelijken. Ondanks dat deze verzekering voorgeschreven is heb je hier wel keus vrijheid in.

 • Waarom sluit je een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven af?

  De meeste Nederlanders hebben al een aansprakelijkheidsverzekering voor privésituaties. Alleen betaalt een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) geen gebreken die je als bedrijf veroorzaakt. Zo’n schade kan flink in de papieren lopen, dus is het slim een AVB te hebben. Heb je dit niet? Dan loop je het bedreiging dat je zo’n hoge claim niet zelf kunt betalen. Zeker als kleine zelfstandige kan dit een probleem zijn, waar je liever niet mee te maken krijgt.

  Eenvoudig overstappen aansprakelijkheidsverzekering

  Het klinkt moeilijk om je oude WA verzekering te laten stoppen en over te stappen naar een andere verzekering, maar dat is snel geregeld. Je kunt hiervoor contact opnemen met je huidige verzekeraar. Zij maken de annuleren dan voor je in orde. Vervolgens kun je een aansprakelijkheidsverzekering via onze vergelijkingstool voor rabobank aansprakelijkheidsverzekering vinden.

Scroll naar boven