rechtsbijstandverzekering vergelijken

Prijs Rechtsbijstandverzekering

Mocht u plotseling rechtshulp nodig hebben, dan kan een rechtsbijstandverzekering u een hoop kosten schelen. Bij het aan gaan van een rechtsbijstandverzekering bent u namelijk gedekt voor de kosten van de benodigde rechtshulp.

De maandprijs varieert grofweg tussen 100 euro per jaar voor een alleenstaande die genoegen neemt met een beperkte bescherming tot ca. 300 euro per 12 maanden voor een veelomvattende gezinsrechtsbijstandverzekering.

Probeer dus aan de hand van recensies of via de Consumentenbond tevens na te gaan welke verzekeringsmaatschappij de voordeligste beoordelingen heeft gekregen.

Nadelen van de rechtsbijstandverzekering:

U mag bij de meeste verzekeringsmaatschappijen geen eigen advocaat kiezen, u krijgt in de regel een juridisch medewerker toegewezen en daar moet u het mee doen.

  • U betaalt mogelijk jarenlang premie zonder dat u in een juridisch geschil verzeild raakt. Een advocaat of jurist schakelt u niettemin alleen in als u daadwerkelijk een juridisch conflict heeft.
  • Een juridisch medewerker van een rechtsbijstandverzekering heeft vaak erg veel dossiers onder zich in vergelijking met een reguliere advocaat. Hierdoor komt het in de praktijk nog wel eens voor dat u bij een rechtsbijstandverzekeraar wat langer moet wachten op antwoord op uw vragen.
  • Rechtsbijstandpolis of toch liever zelf een eigen advocaat inschakelen?

Of het in uw situatie verstandiger is om een rechtsbijstandverzekering te kiezen of in een voorkomend geval zelf een advocaat in te schakelen, hangt af van uw persoonlijke omstandigheden. Rechtsbijstandverzekeraars en advocaten benadrukken graag hun eigen kwaliteiten en schilderen de concurrent nogal eens negatief af.

De conclusie moet zijn dat beide partijen een eigen rol en functie vervullen. De één zal veel interesse hebben bij een rechtsbijstandverzekering, terwijl een ander juist liever zelf een advocaat wil kunnen kiezen als er zich een juridisch probleem voordoet.

Verschillende soorten rechtsbijstandverzekeringen vergelijken voor prijs rechtsbijstandverzekering,prijs-rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandsverzekering werkt over het algemeen met aparte vergoedingen. Bij rechtsbijstandsverzekeringen vergelijken is het interessant te weten welke dekking er gekozen moet worden.

Als consument is men bijvoorbeeld verzekerd tegen conflicten over de koop of huur van dingen bij bijvoorbeeld een webshop. Lig je overhoop met een webshop na een online aankoop, dan kan de rechtsbijstandsverzekering helpen met juridisch advies.

Scroll naar boven