opstalverzekering wat is dat

Prijs Opstalverzekering

Een opstalverzekering vergelijken en aan gaan via deze site is heel simpel. Op deze website vergelijk je opstalverzekeringen op kosten én kwaliteit. En, je krijgt korting, waardoor je tot wel 20% op je kosten kunt geld besparen. Vergelijk je via deze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de voordeligste opstalverzekering afsluit, maar dat je er tevens een kiest die het beste bij jou past.

Met een opstalverzekering, ook wel woonhuisverzekering genoemd, verzeker je alle zaken die aan het huis vastzitten tegen schade. Onder de opstal vallen onder meer een vastgespijkerde houten vloer, de schutting in je tuin en je dak. Een opstalverzekering vergoedt onvoorziene gebreken aan je huis, veroorzaakt door bijvoorbeeld brand, bliksem of storm. Hier kun je makkelijk je opstalverzekering vergelijken op kosten én kwaliteit. We hebben alle informatie over de opstalverzekering voor je op een rijtje gezet.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Deze website heeft een uitgebreide vergelijking van opstalverzekeringen. Daarin kun je maar liefst 75 verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken. Je vult enkele vragen in en je ziet onverwijld welke verzekeringen het slimste bij je geval passen. De verzekering van jouw keus kun je ook meteen online aan gaan. Binnen acht minuten kun je goed verzekerd zijn en flink geld overhouden.

Opstalverzekering afsluiten: zo werkt het

Bij ons vind je heel efficiënt en simpel de voordeligste opstalverzekering voor jouw situatie. Je beantwoordt enkele vragen over jouw huis waarmee wij de herbouwwaarde van je huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om je huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is snel want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of monumentaal huis hebt, kun je deze waardeberekening niet gebruiken. Hierna zie je gauw de 3 goedkopere deals voor je opstalverzekering die je ook terstond online kunt aan gaan. De meest voordelige opstalverzekering staat hier ook immer bij. Je kunt vanzelfsprekend ook nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt ook subiet de premie berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in 1 keer alles geregeld op een website, snel toch?

Annuleren bij premieverhoging

Als de verzekeringsmaatschappij de premie van je opstalverzekering verhoogd, kun je jouw verzekering er acuut annuleren. Je moet dat wel binnen 30 dagen nadat de premie is verhoogd doen. Dit mag ook als de voorwaarden van de polis worden gewijzigd in je nadeel. In beide situaties moet het een wijziging zijn die voor alle klanten wordt gedaan, en niet alleen voor jou.

Opstalverzekering VvE

Woon je in een appartement? Een opstalverzekering aan gaan is dan niet altijd nodig. De Vereniging van Eigenaren (VvE) sluit in de regel een VvE-opstalverzekering af voor het hele gebouw en de daar bijbehorende appartementen. De opstalverzekering vergoedt in dit situatie schade aan de gemeenschappelijke delen van het gebouw, zoals de muren, vloeren en gevels. Heb je het appartement net verbouwd en onder andere een nieuwe keuken aangeschaft? Dan kun je ervoor kiezen om deze extra te verzekeren met een aanvullende verzekering. In de polisvoorwaarden van de opstalverzekering van de VvE wordt namelijk niet uitgegaan van dit soort woningverbeteringen. Controleer bij jouw VvE altijd voor de zekerheid of er een opstalverzekering is afgesloten.

Goedkoopste opstalverzekering

Je opstalverzekering vergelijken helpt je al om de goedkoopste opstalverzekering te vinden. Na het invullen van jouw gegevens in de vergelijker krijg je aanstonds te zien welke opstalverzekeraar de meest voordelige opstalverzekering aanbiedt. Maar ook naast het vergelijken van je opstalverzekering zijn er al enkele factoren die je kunnen assisteren om een goedkope opstalverzekering af te sluiten. Verzeker goedkoper je opstal. Onderstaande tips begeleiden je in enkele stappen op weg.

Goedkopere opstalverzekering

Ben je op zoek naar de voordeligste opstalverzekering? Door op onze website de opstalverzekering te vergelijken, vind je simpel een verzekering voor je opstal die bij jou past. Vul je eigen gegevens en de gegeven over jouw huis in de vergelijker. Je ziet dan onmiddellijk wat voor jou geval de voordeligste en beste opstalverzekering is.

Verbouwen

Ga je tevens verbouwen in de nieuwe woning? Denk eraan dat je niet helemaal gedekt bent wanneer de woning niet water- en winddicht is. Tevens een verbouwing geef je daarom door aan je opstalverzekeraar. Staat je {andere woning} langere tijd leeg. Moet je je huis nog verbouwen? Tevens dan geldt er een andere dekking.

Dekking opstalverzekeringen 

Houd er bij het vergelijken van verschillende opstalverzekeringen rekening mee dat er soms enige overlap kan bestaan in de dekking van een opstalverzekering en een inboedelverzekering. In het geval dat een vloer verzekerd wordt door uw opstalverzekering is het niet noodzakelijk om deze ook te laten verzekeren via uw inboedelverzekering.

Scroll naar boven