opstalverzekering kosten

Premie Opstalverzekering

Een opstalverzekering vergelijken en aan gaan via deze site is heel makkelijk. Op onze website vergelijk je opstalverzekeringen op prijs én kwaliteit. En, je krijgt korting, waarmee je tot wel 20% op je kosten kunt uitsparen. Vergelijk je via onze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de voordeligste opstalverzekering afsluit, maar dat je er tevens een kiest die het goedkopere bij jou past.

Met een opstalverzekering, ook wel woonhuisverzekering genoemd, verzeker je alle zaken die aan het huis vastzitten tegen schade. Onder de opstal vallen bijvoorbeeld een vastgespijkerde houten vloer, de schutting in je tuin en je dak. Een opstalverzekering dekt onvoorziene schade aan je huis, veroorzaakt door onder meer brand, bliksem of storm. Bij ons kun je snel je opstalverzekering vergelijken op kostprijs én kwaliteit. We hebben alle gegevens over de opstalverzekering voor je op een rijtje gezet.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Ben je van plan om een huis te aankopen en moet je een opstalverzekering vinden? Hier kun je simpel de opstalverzekering vergelijken op kostprijs en dekking. Zo vind jij in enkele stappen en simpel een opstalverzekering die past bij je opstal. Vul in de vergelijker in of je een huur- of koopwoning hebt. Vul tevens je postcode, huisnummer en geboortedatum in. Je krijgt nu de keus om tevens de inboedelverzekering tevens mee te nemen in de vergelijking. Kies of je dit wilt of niet en vul je gegevens en voorkeuren verder in. Om een opstalverzekering te vinden die past bij je huis, moeten we weten wat de staat van je huis is én of je jouw opstal aanvullend wilt verzekeren. Onder het kopje ‘Je woning’ vul je in wat voor type huis je hebt, wat de bouwaard van de muren is, hoeveel kamers je huis heeft, of je huis beveiligd is, wat de oppervlakte van je huis is én wat het bouwtwaalf maanden van je huis is. Onder ‘Opstalverzekering’ vul je informatie in over het meeverzekeren van je fundering, de inhoud van je huis (m³), de gevel en de kwaliteit van de keuken, de badkamer en de woonkamer. Heb je dit allemaal ingevoerd? Dan kun jij de opstalverzekering vergelijken op dekking en prijs.

Opstalverzekering aan gaan: zo werkt het

Bij ons vind je heel easy de slimste opstalverzekering voor jouw situatie. Je beantwoordt een paar vragen over je huis waarmee wij de herbouwwaarde van jouw huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om jouw huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is makkelijk want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of monumentaal huis hebt, kun je deze waardeberekening niet gebruiken. Hierna zie je stante pede de 3 voordeligste deals voor je opstalverzekering die je tevens meteen online kunt afsluiten. De meest voordelige opstalverzekering staat hier ook te allen tijde bij. Je kunt natuurlijk tevens nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt ook gauw de maandprijs berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in 1 maal alles geregeld op 1 website, makkelijk toch?

Opzeggen als je verhuist

Ga je verhuizen? Dan kun je jouw opstalverzekering beëindigen. Het huis dat je hebt verzekerd is dan namelijk niet meer van jou. Heb je een nieuwe woning gekocht waar je nog gaat verbouwen en woon je nog tijdelijk in jouw oude huis? Dan kun je dit doorgeven aan de verzekeringsmaatschappij. In de regel kun je de oude huis nog een poosje zonder extra kosten gedekt houden op een verzekering zodat je geen extra verzekering nodig hebt. Overleg dit even met de verzekeraar, vrijwel altijd kan dit voor rond twee maanden.

Opstal

Onder de opstal valt alles wat nagelvast aan de huis zit. En alles wat je niet kunt verplaatsen zonder dat het gebreken aanricht. Met de opstal worden dus ook onder meer het tuinhuisje, en een ingebouwde kast in je slaapkamer bedoeld. De spullen die je wel kunt verplaatsen, vallen niet onder de opstal. Soms is het niet duidelijk of spullen onder de opstal of spullen vallen. Zoals onder andere de vloer. Deze kan nagelvast bevestigd zijn, doordat deze is vastgelijmd. In dat situatie is de vloer opstal. Heb je kliklaminaat dat je mee kunt nemen bij een verhuizing? Dan valt de vloer onder de inboedel.

Voorkom onderverzekering

Zorg ervoor dat je je opstal voor het juiste bedrag verzekert. Als je onderverzekerd bent, krijg je namelijk niet het complete gebrekenbedrag betaald. Zoek daarom een opstalverzekering met herbouwwaardegarantie. De herbouwwaarde is het bedrag dat je nodig hebt om je huis op dezelfde plek en op dezelfde manier te bouwen.

Beste opstalverzekering

Ben je op zoek naar de voordeligste opstalverzekering? Door op deze website de opstalverzekering te vergelijken, vind je snel een verzekering voor je opstal die bij jou past. Vul je eigen gegevens en de gegeven over jouw woning in de vergelijker. Je ziet dan acuut wat voor jou geval de meest goedkope en voordeligste opstalverzekering is.

Verbouwen

Ga je ook verbouwen in de nieuwe woning? Denk eraan dat je niet compleet verzekerd bent wanneer de woning niet water- en winddicht is. Tevens een verbouwing geef je daarom door aan je opstalverzekeraar. Staat je {nieuwe huis} langere tijd leeg. Moet je je huis nog verbouwen? Tevens dan geldt er een andere dekking.

Dekking opstalverzekeringen 

Houd er bij het vergelijken van verschillende opstalverzekeringen rekening mee dat er soms enige overlap kan bestaan in de dekking van een opstalverzekering en een inboedelverzekering. In het geval dat een kliklaminaatvloer verzekerd wordt door uw opstalverzekering is het niet noodzakelijk om deze ook te laten verzekeren via uw inboedelverzekering.

Scroll naar boven