wat is opstalverzekering

Premie Opstalverzekering Woonhuis

Een opstalverzekering vergelijken en aan gaan via deze site is heel makkelijk. Op onze website vergelijk je opstalverzekeringen op kosten én kwaliteit. En, je krijgt korting, waardoor je tot wel 20% op je kosten kunt geld besparen. Vergelijk je via deze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de voordeligste opstalverzekering afsluit, maar dat je er tevens een kiest die het beste bij jou past.

Simpel en simpel je opstalverzekering vergelijken? Je kunt alle opstalverzekeringen vergelijken op kosten én kwaliteit. Vul je gegevens en voorkeuren in en je ziet onmiddellijk wat voor jou de meest goedkope en slimste opstalverzekering is. Sluit deze onverwijld af en bespaar tot wel 20% op de premie.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Als je een huis koopt ben je daar uiteraard trots op. Je wilt dan tevens dat als er iets mee gebeurt, dat je jouw huis weer kunt (laten) maken. Daarvoor sluit je een opstalverzekering af. Een opstalverzekering is niet verplicht. Tenslotte wordt je normaal gesproken door de bank wel geboden om een opstalverzekering te regelen als je een hypotheek afsluit. Dat is ook niet zo gek. Ze lenen jou veel geld, en willen vanzelfsprekend wel dat het onderpand, je huis dus, goed is verzekerd.

Opstalverzekering aan gaan: zo werkt het

Bij ons vind je heel gemakkelijk de betere opstalverzekering voor jouw situatie. Je beantwoordt een paar vragen over je huis waarmee wij de herbouwwaarde van jouw huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om jouw huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is simpel want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of historisch huis hebt, kun je deze waardecalculator niet gebruiken. Hierna zie je acuut de 3 betere deals voor jouw opstalverzekering die je ook linea recta online kunt aan gaan. De meest goedkope opstalverzekering staat hier tevens te allen tijde bij. Je kunt zeker ook nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt tevens linea recta de premie berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in één keer alles geregeld op een website, snel toch?

Woonverzekering annuleren bij emigreren

Als je emigreert, verkoop je over het algemeen je huis in ons land. Je kunt dan zeker tevens de inboedel- en opstalverzekering beëindigen. In dit situatie geldt er geen opzegtermijn, maar kun je de verzekeringen opzeggen per de datum dat je jouw uitschrijft uit dit land. Verkoop je je huis niet, maar ga je deze verhuren? Dan gelden er weer andere regels voor je opstalverzekering en inboedelverzekering.

Opstalverzekering VvE

Woon je in een appartement? Een opstalverzekering vinden is dan niet immer nodig. De Vereniging van Eigenaren (VvE) sluit in de regel een VvE-opstalverzekering af voor het hele gebouw en de daar bijbehorende appartementen. De opstalverzekering betaalt in dit geval schade aan de gemeenschappelijke delen van het gebouw, zoals de muren, vloeren en gevels. Heb je het appartement net verbouwd en onder meer een nieuwe keuken aangeschaft? Dan kun je ervoor kiezen om deze extra te verzekeren met een aanvullende verzekering. In de voorwaarden van de polis van de opstalverzekering van de VvE wordt namelijk niet uitgegaan van dit soort woningverbeteringen. Controleer bij jouw VvE te allen tijde voor de zekerheid of er een opstalverzekering is afgesloten.

Dezelfde verzekeringsmaatschappij als inboedelverzekering

Wil jij naast een opstalverzekering tevens een verzekering aan gaan voor je inboedel? Verzeker deze dan bij dezelfde verzekeringsmaatschappij. Je voorkomt dan ook gedoe bij het vaststellen onder welke verzekering de gebreken valt, aangezien er maar een aanspreekpunt is. Ook krijg je hierdoor in de regel een goedkope premie, omdat je beide verzekeringen in 1 pakket verzekerd.

Opstalverzekering beëindigen

Ga je bijvoorbeeld verhuizen en wil je je opstalverzekering (woonhuisverzekering) opzeggen? Dan kun je dit simpel doen door een e-mail te sturen naar je opstalverzekeraar. Meestal kun je je opstalverzekering tevens online afzeggen op de website van je verzekeraar. Ernaast kun je gebruikmaken van de opzegbrieven die wij alvast voor jou hebben geschreven, zodat je exact weet wat je moet sturen. Je vindt deze brieven hier. Bij een aantal opstalverzekeringsmaatschappijen kun je je opstalverzekering pas per maand beëindigen na de eerste contracttermijn van 1 jaar. Als je opstalverzekeraar de polisvoorwaarden wijzigt in je nadeel, kun je de opstalverzekering eerder beëindigen. Je hebt dan onder meer te maken met een premieverhoging. Tegenwoordig zijn veel verzekeraars flexibel en is het over het algemeen mogelijk je opstalverzekering eerder op te zeggen.

Opstalverzekering opzeggen door verhuizen

Ga je binnenkort verhuizen of ben je net verhuisd naar een ander postcodegebied? Soms ga je wel veel groter wonen en heb je een ander soort dak en nu ook een tuinhuisje. Deze veranderingen zorgen ervoor dat de premie van je opstalverzekering verandert, omdat de herbouwwaarde van je huis verandert. Het is cruciaal dat je alle wijzigingen zo efficiënt een optie doorgeeft aan je opstalverzekeraar. Zo ben jij geen moment onderverzekerd. Verhuis je van een koophuis naar een appartement? Dan heb je in de regel geen opstalverzekering meer nodig. Meestal wordt deze dan afgesloten door de VvE. Het is slim om de opstalverzekering net zo lang aan te houden, totdat je geen eigenaar meer bent van de woning. In geval van schade aan de opstal ben jij dan nog continu verzekerd.

Scroll naar boven