opstalverzekering wat is dat

Opstalverzekering

Een opstalverzekering vergelijken en afsluiten via onze site is heel makkelijk. Op deze website vergelijk je opstalverzekeringen op kostprijs én kwaliteit. En, je krijgt korting, waardoor je tot wel 20% op je premie kunt geld overhouden. Vergelijk je via onze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de goedkoopste opstalverzekering aangaat, maar dat je er ook een kiest die het beste bij jou past.

Eenvoudig en simpel je opstalverzekering vergelijken? Je kunt alle opstalverzekeringen vergelijken op premie én kwaliteit. Vul je gegevens en voorkeuren in en je ziet acuut wat voor jou de meest voordelige en goedkopere opstalverzekering is. Sluit deze terstond af en bespaar tot wel 20% op de premie.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Onze website heeft een wijde vergelijking van opstalverzekeringen. Daarin kun je maar liefst 75 verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken. Je vult enkele vragen in en je ziet spoorslags welke verzekeringen het slimste bij je geval passen. De verzekering van je keuze kun je tevens aanstonds online aan gaan. Binnen vijf minuten kun je goed gedekt zijn en flink uitsparen.

Opstalverzekering vinden: zo werkt het

Bij ons vind je heel easy de slimste opstalverzekering voor jouw situatie. Je beantwoordt een aantal vragen over je huis waarmee wij de herbouwwaarde van jouw huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om jouw huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is easy want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of historisch huis hebt, kun je deze waardecalculator niet gebruiken. Hierna zie je aanstonds de 3 slimste deals voor je opstalverzekering die je ook subiet online kunt aan gaan. De meest voordelige opstalverzekering staat hier tevens immer bij. Je kunt vanzelfsprekend tevens nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt ook stante pede de premie berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in 1 keer alles geregeld op een website, makkelijk toch?

Opzeggen opstalverzekering

Een nieuwe opstalverzekering aan gaan is zo geregeld. Als je nog een verzekering hebt lopen moet je die natuurlijk opzeggen. Ook dat is tegenwoordig heel gemakkelijk. Als je opstalverzekering eenmaal een 12 maanden heeft gelopen kun je die iedere dag opzeggen. Je hebt dan 1 maand opzegtermijn. Dus als je 1 februari opzegt, stopt de verzekering 1 maart. Om het simpel te maken hebben we een kant-en-klare opzegbrief voor je.

Wat is de herbouwwaarde?

Aan de hand van de herbouwwaarde wordt vastgesteld voor welk bedrag je jouw huis moet verzekeren. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om je huis opnieuw te bouwen, op dezelfde plek en manier.

Herbouwwaarde berekenen

De makkelijkste manier om de herbouwwaarde vast te stellen is door het gebruiken van een herbouwwaardemeter. Hierbij wordt aan de hand van het type huis, de kwaliteit van de bouwdelen en de inhoud de herbouwwaarde vastgesteld. Veel woonverzekeringsmaatschappijen verlenen op basis van een (naar waarheid ingevulde) herbouwwaardemeter garantie tegen onderverzekering.

Herbouwwaardemeter

Wil je een opstalverzekering aan gaan? Dan is de herbouwwaarde van je huis belangrijk. De herbouwwaarde van je huis is het bedrag dat nodig is om je huis op dezelfde plek, op dezelfde wijze te herbouwen. Door de herbouwwaarde weet je verzekeringsmaatschappij voor welk bedrag jouw opstal gedekt moet worden. Met de herbouwwaardemeter die verwerkt is in onze vergelijker wordt de herbouwwaarde van je huis berekend. Deze voorkomt dat je ondergedekt bent. En daardoor ben je zelfs verzekerd tegen onderverzekering. Heb je een huis met een groot woonoppervlak en onder meer een rieten dak? In speciale gevallen is het interessant om de herbouwwaarde te laten opmeten door een taxateur.

Voorkom onderverzekering

Zorg ervoor dat je je opstal voor het juiste bedrag verzekert. Als je ondergedekt bent, krijg je namelijk niet het complete schadebedrag uitbetaald. Zoek daarom een opstalverzekering met herbouwwaardegarantie. De herbouwwaarde is het bedrag dat je benodigd om je huis op dezelfde plek en op dezelfde manier te bouwen.

Opstalverzekering huurhuis

Huur jij een huis van je huisbaas? Dan is een opstalverzekering vinden niet nodig. Als er schade ontstaat aan de opstal door brand, storm of onder meer inbraak, dan zijn de kosten van de opgelopen schade voor de eigenaar van de woning. Het is daarom van belang dat de huiseigenaar zelf een opstalverzekering afsluit, maar daar hoef jij je als huurder geen zorgen over te maken.

Verbouwen

Ga je tevens verbouwen in de nieuwe woning? Denk eraan dat je niet compleet gedekt bent wanneer de woning niet water- en winddicht is. Tevens een verbouwing geef je daarom door aan je opstalverzekeraar. Staat je {nieuwe woning} langere tijd leeg. Moet je je huis nog verbouwen? Ook dan geldt er een andere dekking.

Dekking opstalverzekeringen 

Houd er bij het vergelijken van verschillende opstalverzekeringen rekening mee dat er soms enige overlap kan bestaan in de dekking van een opstalverzekering en een inboedelverzekering. Wanneer een houten vloer verzekerd wordt door uw opstalverzekering is het niet van belang om deze ook te laten verzekeren via uw inboedelverzekering.

Scroll naar boven