Opstalverzekering Vergelijken

Een opstalverzekering vergelijken en afsluiten via deze site is heel eenvoudig. Hier vergelijk je opstalverzekeringen op prijs én kwaliteit. En, je krijgt korting, waardoor je tot wel 20% op je maandprijs kunt besparen. Vergelijk je via deze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de meest voordelige opstalverzekering afsluit, maar dat je er ook een kiest die het slimste bij jou past.

Eenvoudig en simpel je opstalverzekering vergelijken? Je kunt alle opstalverzekeringen vergelijken op kostprijs én kwaliteit. Vul je gegevens en voorkeuren in en je ziet spoorslags wat voor jou de voordeligste en betere opstalverzekering is. Sluit deze onmiddellijk af en bespaar tot wel 20% op de premie.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Ben je van plan om een huis te aanschaffen en moet je een opstalverzekering aan gaan? Op onze website kun je easy de opstalverzekering vergelijken op kosten en dekking. Zo vind jij simpel en simpel een opstalverzekering die past bij jouw opstal. Vul in de vergelijker in of je een huur- of koopwoning hebt. Vul ook je postcode, huisnummer en geboortedatum in. Je krijgt nu de mogelijkheid om ook de inboedelverzekering ook mee te nemen in de vergelijking. Kies of je dit wilt of niet en vul je gegevens en voorkeuren verder in. Om een opstalverzekering te vinden die past bij jouw huis, moeten we weten wat de staat van je huis is én of je jouw opstal aanvullend wilt verzekeren. Onder het kopje ‘Je woning’ vul je in wat voor type woning je hebt, wat de bouwaard van de muren is, hoeveel kamers je woning heeft, of je huis beveiligd is, wat de oppervlakte van je woning is én wat het bouwtwaalf maanden van je huis is. Onder ‘Opstalverzekering’ vul je kennis in over het meeverzekeren van je fundering, de inhoud van je huis (m³), de gevel en de klasse van de keuken, de badkamer en de woonkamer. Heb je dit allemaal ingevuld? Dan kun jij de opstalverzekering vergelijken op bescherming en prijs.

Opstalverzekering vinden: zo werkt het

Bij ons vind je heel eenvoudig de beste opstalverzekering voor je situatie. Je beantwoordt een paar vragen over je huis waarmee wij de herbouwwaarde van je huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om jouw huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is snel want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of historisch huis hebt, kun je deze waardeberekening niet gebruiken. Hierna zie je acuut de 3 betere deals voor je opstalverzekering die je ook aanstonds online kunt vinden. De voordeligste opstalverzekering staat hier ook te allen tijde bij. Je kunt zeker ook nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt ook ogenblikkelijk de kosten berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in 1 maal alles geregeld op 1 website, makkelijk toch?

Woonverzekering annuleren bij emigreren

Als je emigreert, verkoop je over het algemeen je huis in Nederland. Je kunt dan vanzelfsprekend ook de inboedel- en opstalverzekering opzeggen. In dit geval geldt er geen opzegtermijn, maar kun je de verzekeringen opzeggen per de datum dat je je uitschrijft uit ons land. Verkoop je je huis niet, maar ga je deze verhuren? Dan geldig zijn er weer andere regels voor je opstalverzekering en inboedelverzekering.

Opstalverzekering VvE

Woon je in een appartement? Een opstalverzekering aan gaan is dan niet altijd nodig. De Vereniging van Eigenaren (VvE) sluit in de regel een VvE-opstalverzekering af voor het hele gebouw en de daar bijbehorende appartementen. De opstalverzekering dekt in dit geval gebreken aan de gemeenschappelijke delen van het gebouw, zoals de muren, vloeren en gevels. Heb je het appartement net verbouwd en onder meer een nieuwe keuken aangeschaft? Dan kun je ervoor kiezen om deze extra te verzekeren met een aanvullende verzekering. In de polisvoorwaarden van de opstalverzekering van de VvE wordt namelijk niet uitgegaan van dit soort woningverbeteringen. Controleer bij jouw VvE te allen tijde voor de zekerheid of er een opstalverzekering is afgesloten.

Voorkom onderverzekering

Zorg ervoor dat je je opstal voor het juiste bedrag verzekert. Als je onderverzekerd bent, krijg je namelijk niet het volledige gebrekenbedrag uitbetaald. Zoek daarom een opstalverzekering met herbouwwaardegarantie. De herbouwwaarde is het bedrag dat je nodig hebt om jouw huis op dezelfde plek en op dezelfde manier te bouwen.

Opstalverzekering opzeggen

Ga je bijvoorbeeld verhuizen en wil je jouw opstalverzekering (woonhuisverzekering) annuleren? Dan kun je dit makkelijk doen door een e-mail te sturen naar je opstalverzekeraar. In de regel kun je je opstalverzekering tevens online annuleren op de website van je verzekeraar. Ook kun je gebruikmaken van de opzegbrieven die wij alvast voor jou hebben geschreven, zodat je precies weet wat je moet sturen. Je vindt deze brieven hier. Bij sommige opstalverzekeringsmaatschappijen kun je je opstalverzekering pas elke maand opzeggen na de 1ste contracttermijn van 1 12 maanden. Als je opstalverzekeraar de voorwaarden van de polis wijzigt in jouw nadeel, kun je de opstalverzekering eerder annuleren. Je hebt dan onder andere te maken met een premieverhoging. Tegenwoordig zijn veel verzekeringsmaatschappijen flexibel en is het meestal een optie je opstalverzekering eerder op te zeggen.

Verbouwen

Ga je ook verbouwen in de nieuwe woning? Denk eraan dat je niet helemaal gedekt bent op welk moment de huis niet water- en winddicht is. Ook een verbouwing geef je daarom door aan je opstalverzekeraar. Staat je {andere woning} langere tijd leeg. Moet je je huis nog verbouwen? Ook dan geldt er een andere dekking.

Dekking opstalverzekeringen 

Houd er bij het vergelijken van verschillende opstalverzekeringen rekening mee dat er soms enige overlap kan bestaan in de dekking van een opstalverzekering en een inboedelverzekering. Op het moemnt dat een houten vloer verzekerd wordt door uw opstalverzekering is het niet noodzakelijk om deze ook te laten verzekeren via uw inboedelverzekering.

Opstalverzekering Vergelijken

Een opstalverzekering vergelijken en aan gaan via onze site is heel simpel. Op onze website vergelijk je opstalverzekeringen op premie én kwaliteit. En, je krijgt korting, waarmee je tot wel 20% op je kosten kunt besparen. Vergelijk je via onze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de goedkoopste opstalverzekering aangaat, maar dat je er tevens een kiest die het voordeligste bij jou past.

Opstalverzekeringen vergelijken

Met een opstalverzekering, tevens wel woonhuisverzekering genoemd, verzeker je alle zaken die aan het huis vastzitten tegen schade. Onder de opstal vallen bijvoorbeeld een vastgespijkerde houten vloer, de schutting in je tuin en je dak. Een opstalverzekering vergoedt onvoorziene schade aan je huis, veroorzaakt door bijvoorbeeld brand, bliksem of storm. Bij ons kun je simpel je opstalverzekering vergelijken op kostprijs én kwaliteit. We hebben alle informatie over de opstalverzekering voor je op een rijtje gezet.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Als je een huis koopt ben je daar allicht trots op. Je wilt dan ook dat als er iets mee gebeurt, dat je je huis weer kunt (laten) maken. Daarvoor sluit je een opstalverzekering af. Een opstalverzekering is niet verplicht. Per slot van rekening wordt je meestal door de bank wel vereist om een opstalverzekering te regelen als je een hypotheek afsluit. Dat is tevens niet zo gek. Ze lenen jou veel geld, en willen uiteraard wel dat het onderpand, jouw huis dus, goed is verzekerd.

Ben je van plan om een huis te aanschaffen en moet je een opstalverzekering vinden? Op onze website kun je makkelijk de opstalverzekering vergelijken op premie en dekking. Zo vind jij in enkele stappen en simpel een opstalverzekering die past bij je opstal. Vul in de vergelijker in of je een huur- of koopwoning hebt. Vul tevens je postcode, huisnummer en geboortedatum in. Je krijgt nu de mogelijkheid om tevens de inboedelverzekering ook mee te nemen in de vergelijking. Kies of je dit wilt of niet en vul je gegevens en voorkeuren verder in. Om een opstalverzekering te vinden die past bij jouw huis, moeten we weten wat de staat van je huis is én of je je opstal aanvullend wilt verzekeren. Onder het kopje ‘Je woning’ vul je in wat voor type woning je hebt, wat de bouwaard van de muren is, hoeveel kamers je woning heeft, of je huis beveiligd is, wat de oppervlakte van je woning is én wat het bouwkalenderjaar van je woning is. Onder ‘Opstalverzekering’ vul je informatie in over het meeverzekeren van je fundering, de inhoud van je huis (m³), de gevel en de klasse van de keuken, de badkamer en de woonkamer. Heb je dit allemaal ingevuld? Dan kun jij de opstalverzekering vergelijken op dekking en prijs.

Opstalverzekering aan gaan: zo werkt het

Bij ons vind je heel simpel de beste opstalverzekering voor je situatie. Je beantwoordt een paar vragen over je huis waarmee wij de herbouwwaarde van je huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om jouw huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is easy want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of historisch huis hebt, kun je deze waardecalculator niet gebruiken. Hierna zie je linea recta de 3 betere deals voor je opstalverzekering die je ook terstond online kunt aan gaan. De voordeligste opstalverzekering staat hier ook te allen tijde bij. Je kunt natuurlijk tevens nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt tevens gauw de kosten berekenen voor een inboedelverzekeringaansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in 1 keer alles geregeld op 1 website, easy toch?

Dekking opstalverzekering

Alle opstalverzekeringen die je kunt vergelijken en afsluiten hebben verschillende dekkingen: All-Risk en Extra Uitgebreid. Bij een Extra brede dekking ben je al goed gedekt voor schade zoals:

  • Brand
  • Blikseminslag
  • Stormschade
  • Waterschade
  • Schade door hak- en breekwerk om een lek op te sporen
  • Hagelschade

Met een allrisk dekking is bijna alles verzekerd, zelfs als je zelf de gebreken veroorzaakt.

Wat is een opstalverzekering?

Scroll naar boven