opstalverzekering kosten

Opstalverzekering Premie

Een opstalverzekering vergelijken en aan gaan via deze site is heel simpel. Bij ons vergelijk je opstalverzekeringen op prijs én kwaliteit. En, je krijgt korting, waarmee je tot wel 20% op je premie kunt uitsparen. Vergelijk je via deze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de meest voordelige opstalverzekering afsluit, maar dat je er ook een kiest die het voordeligste bij jou past.

Met een opstalverzekering, ook wel woonhuisverzekering genoemd, verzeker je alle zaken die aan het huis vastzitten tegen gebreken. Onder de opstal vallen onder andere een vastgespijkerde houten vloer, de schutting in je tuin en je dak. Een opstalverzekering betaalt onvoorziene gebreken aan je huis, veroorzaakt door bijvoorbeeld brand, bliksem of storm. Bij ons kun je easy je opstalverzekering vergelijken op premie én kwaliteit. We hebben alle gegevens over de opstalverzekering voor je op een rijtje gezet.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Als je een huis koopt ben je daar zeker trots op. Je wilt dan tevens dat als er iets mee gebeurt, dat je jouw huis weer kunt (laten) maken. Daarvoor sluit je een opstalverzekering af. Een opstalverzekering is niet verplicht. Toch wordt je in de regel door de bank wel vereist om een opstalverzekering te regelen als je een hypotheek afsluit. Dat is tevens niet zo gek. Ze lenen jou veel geld, en willen uiteraard wel dat het onderpand, je huis dus, goed is verzekerd.

Opstalverzekering vinden: zo werkt het

Bij ons vind je heel eenvoudig en simpel de beste opstalverzekering voor je situatie. Je beantwoordt een paar vragen over jouw huis waarmee wij de herbouwwaarde van je huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om jouw huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is makkelijk want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of historisch huis hebt, kun je deze waardecalculator niet gebruiken. Hierna zie je terstond de 3 betere deals voor je opstalverzekering die je ook onmiddellijk online kunt vinden. De meest goedkope opstalverzekering staat hier ook immer bij. Je kunt zeker tevens nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt ook ogenblikkelijk de premie berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in één keer alles geregeld op één website, snel toch?

Afzeggen als je verhuist

Ga je verhuizen? Dan kun je jouw opstalverzekering annuleren. Het huis dat je hebt verzekerd is dan namelijk niet meer van jou. Heb je een andere woning gekocht waar je nog gaat verbouwen en woon je nog tijdelijk in jouw oude huis? Dan kun je dit doorgeven aan de verzekeraar. Normaal gesproken kun je de oude huis nog een poosje zonder kosten gedekt houden op een verzekering zodat je geen te veel verzekering nodig hebt. Overleg dit even met de verzekeraar, in de regel kan dit voor ruwweg 2 maanden.

Opstalverzekering VvE

Woon je in een appartement? Een opstalverzekering afsluiten is dan niet immer nodig. De Vereniging van Eigenaren (VvE) sluit normaal gesproken een VvE-opstalverzekering af voor het hele gebouw en de daar bijbehorende appartementen. De opstalverzekering betaalt in dit geval gebreken aan de gemeenschappelijke delen van het gebouw, zoals de muren, vloeren en gevels. Heb je het appartement net verbouwd en onder andere een nieuwe keuken aangeschaft? Dan kun je ervoor kiezen om deze extra te verzekeren met een aanvullende verzekering. In de polisvoorwaarden van de opstalverzekering van de VvE wordt namelijk niet uitgegaan van dit soort woningverbeteringen. Controleer bij jouw VvE te allen tijde voor de zekerheid of er een opstalverzekering is afgesloten.

Herbouwwaarde

Wil je een opstalverzekering vinden? Dan is de herbouwwaarde van je huis van belang. De herbouwwaarde van je huis is het bedrag dat nodig is om je huis op dezelfde plek, op dezelfde manier te herbouwen. Door de herbouwwaarde weet je verzekeringsmaatschappij voor welk bedrag jouw opstal verzekerd moet worden. Naar aanleiding van van de herbouwwaarde van je opstal wordt de premie voor de opstalverzekering berekend. Deze voorkomt dat je onderverzekerd bent. En daardoor ben je zelfs verzekerd tegen onderverzekering. Heb je een huis met een groot woonoppervlak en onder andere een rieten dak? In speciale gevallen is het verstandig om de herbouwwaarde te laten opmeten door een taxateur.

Opstalverzekering verplicht

In een opstalverzekering verplicht? Nee, het is wettelijk niet vereist om een opstalverzekering af te sluiten. Heb je een koophuis of ben je je van een huis te aanschaffen, en heb je dus een hypotheek lopen of nodig? Dan vereist de hypotheekverstrekker je over het algemeen wel om een opstalverzekering af te sluiten. Zo is de hypotheekverstrekker er tenminste zeker van dat je jouw hypotheek nog kunt terugbetalen in het geval je opstal enorme schade oploopt. Je opstal heeft namelijk een grote waarde, en al dat geld kunnen de meeste klanten niet zomaar ophoesten. Als je een opstalverzekering hebt, wordt de geleden schade uitbetaald door je opstalverzekeraar. De meeste hypotheekverstrekkers willen daarom dat de opstalverzekering begint op de dag dat de huis wordt opgeleverd.

Verbouwen

Ga je tevens verbouwen in de nieuwe woning? Denk eraan dat je niet compleet verzekerd bent wanneer de huis niet water- en winddicht is. Ook een verbouwing geef je daarom door aan je opstalverzekeraar. Staat je {nieuwe huis} langere tijd leeg. Moet je je woning nog verbouwen? Tevens dan geldt er een andere dekking.

Dekking opstalverzekeringen 

Houd er bij het vergelijken van verschillende opstalverzekeringen rekening mee dat er soms enige overlap kan bestaan in de dekking van een opstalverzekering en een inboedelverzekering. In het geval dat een laminaatvloer verzekerd wordt door uw opstalverzekering is het niet van belang om deze ook te laten verzekeren via uw inboedelverzekering.

Scroll naar boven