opstalverzekering kosten

Opstalverzekering Huis

Een opstalverzekering vergelijken en vinden via onze site is heel eenvoudig. Op deze website vergelijk je opstalverzekeringen op prijs én kwaliteit. En, je krijgt korting, waardoor je tot wel 20% op je kosten kunt uitsparen. Vergelijk je via deze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de voordeligste opstalverzekering aangaat, maar dat je er ook een kiest die het voordeligste bij jou past.

Met een opstalverzekering, tevens wel woonhuisverzekering genoemd, verzeker je alle zaken die aan het huis vastzitten tegen schade. Onder de opstal vallen bijvoorbeeld een vastgespijkerde houten vloer, de schutting in je tuin en je dak. Een opstalverzekering vergoedt onvoorziene schade aan je huis, veroorzaakt door onder meer brand, bliksem of storm. Op onze website kun je makkelijk je opstalverzekering vergelijken op prijs én kwaliteit. We hebben alle gegevens over de opstalverzekering voor je op een rijtje gezet.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Als je een huis koopt ben je daar zeker trots op. Je wilt dan tevens dat als er iets mee gebeurt, dat je je huis weer kunt (laten) maken. Daarvoor sluit je een opstalverzekering af. Een opstalverzekering is niet verplicht. Op de keper beschouwd wordt je normaal gesproken door de bank wel vereist om een opstalverzekering te regelen als je een hypotheek afsluit. Dat is tevens niet zo gek. Ze lenen jou veel geld, en willen allicht wel dat het onderpand, jouw huis dus, goed is verzekerd.

Opstalverzekering vinden: zo werkt het

Bij ons vind je heel eenvoudig de betere opstalverzekering voor jouw situatie. Je beantwoordt een aantal vragen over je huis waarmee wij de herbouwwaarde van je huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om je huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is snel want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of historisch huis hebt, kun je deze waardecalculator niet gebruiken. Hierna zie je aanstonds de 3 beste deals voor jouw opstalverzekering die je tevens stante pede online kunt aan gaan. De goedkoopste opstalverzekering staat hier tevens te allen tijde bij. Je kunt vanzelfsprekend tevens nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt tevens acuut de kosten berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in één maal alles geregeld op een website, simpel toch?

Afzeggen bij premieverhoging

Als de verzekeringsmaatschappij de kosten van je opstalverzekering verhoogd, kun je je verzekering er acuut beëindigen. Je moet dat wel binnen 30 dagen nadat de kosten is verhoogd doen. Dit mag ook als de polisvoorwaarden worden gewijzigd in jouw nadeel. In beide situaties moet het een aanpassing zijn die voor alle klanten wordt gedaan, en niet alleen voor jou.

Wat is de herbouwwaarde?

Aan de hand van de herbouwwaarde wordt vastgesteld voor welk bedrag je je huis moet verzekeren. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om je huis opnieuw te bouwen, op dezelfde plek en manier.

Herbouwwaarde berekenen

De gemakkelijkste wijze om de herbouwwaarde te berekenen is door het gebruiken van een herbouwwaardemeter. Hierbij wordt aan de hand van het type woning, de kwaliteit van de bouwdelen en de inhoud de herbouwwaarde vastgesteld. Veel woonverzekeraars verlenen op basis van een (naar waarheid ingevulde) herbouwwaardemeter garantie tegen onderverzekering.

Herbouwwaardemeter

Wil je een opstalverzekering afsluiten? Dan is de herbouwwaarde van je huis van belang. De herbouwwaarde van je huis is het bedrag dat nodig is om je huis op dezelfde plek, op dezelfde manier te herbouwen. Door de herbouwwaarde weet je verzekeraar voor welk bedrag je opstal gedekt moet worden. Met de herbouwwaardemeter die verwerkt is in onze vergelijker wordt de herbouwwaarde van je huis berekend. Deze voorkomt dat je ondergedekt bent. En hierdoor ben je zelfs verzekerd tegen onderverzekering. Heb je een huis met een groot woonoppervlak en bijvoorbeeld een rieten dak? In speciale gevallen is het interessant om de herbouwwaarde te laten opmeten door een taxateur.

Herbouwwaarde

Wil je een opstalverzekering afsluiten? Dan is de herbouwwaarde van je huis om te onthouden. De herbouwwaarde van je huis is het bedrag dat nodig is om je huis op dezelfde plek, op dezelfde wijze te herbouwen. Door de herbouwwaarde weet je verzekeraar voor welk bedrag je opstal gedekt moet worden. Naar aanleiding van van de herbouwwaarde van je opstal wordt de premie voor de opstalverzekering berekend. Deze voorkomt dat je ondergedekt bent. En daardoor ben je zelfs gedekt tegen onderverzekering. Heb je een huis met een groot woonoppervlak en onder meer een rieten dak? In speciale gevallen is het goed om de herbouwwaarde te laten opmeten door een taxateur.

Opstalverzekering beëindigen

Ga je onder andere verhuizen en wil je jouw opstalverzekering (woonhuisverzekering) beëindigen? Dan kun je dit snel doen door een e-mail te sturen naar jouw opstalverzekeraar. Vrijwel altijd kun je jouw opstalverzekering tevens online beëindigen op de website van je verzekeraar. Ook kun je gebruikmaken van de opzegbrieven die wij alvast voor jou hebben geschreven, zodat je precies weet wat je moet sturen. Je vindt deze brieven hier. Bij een aantal opstalverzekeringsmaatschappijen kun je jouw opstalverzekering pas elke maand beëindigen na de eerste contracttermijn van één kalenderjaar. Als je opstalverzekeraar de polisvoorwaarden wijzigt in jouw nadeel, kun je de opstalverzekering eerder beëindigen. Je hebt dan bijvoorbeeld te maken met een premieverhoging. Tegenwoordig zijn veel verzekeraars flexibel en is het vaak een mogelijkheid je opstalverzekering eerder op te zeggen.

Opstalverzekering beëindigen door verhuizen

Ga je binnenkort verhuizen of ben je net verhuisd naar een ander postcodegebied? Misschien ga je wel veel groter wonen en heb je een ander soort dak en nu tevens een tuinhuisje. Deze veranderingen zorgen ervoor dat de kosten van je opstalverzekering verandert, omdat de herbouwwaarde van je huis verandert. Het is belangrijk dat je alle wijzigingen zo eenvoudig een optie doorgeeft aan je opstalverzekeraar. Zo ben jij geen moment onderverzekerd. Verhuis je van een koophuis naar een appartement? Dan heb je vaak geen opstalverzekering meer nodig. Vaak wordt deze dan afgesloten door de VvE. Het is verstandig om de opstalverzekering net zo lang aan te houden, totdat je geen eigenaar meer bent van de woning. In geval van gebreken aan de opstal ben jij dan nog telkens verzekerd.

Scroll naar boven