wat is opstalverzekering

Opstalverzekering Goedkoopste

Een opstalverzekering vergelijken en vinden via deze site is heel simpel. Bij ons vergelijk je opstalverzekeringen op kostprijs én kwaliteit. En, je krijgt korting, waardoor je tot wel 20% op je kosten kunt geld overhouden. Vergelijk je via deze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de goedkoopste opstalverzekering afsluit, maar dat je er ook een kiest die het slimste bij jou past.

Gemakkelijk en in enkele stappen je opstalverzekering vergelijken? Je kunt alle opstalverzekeringen vergelijken op premie én kwaliteit. Vul je gegevens en voorkeuren in en je ziet subiet wat voor jou de meest goedkope en slimste opstalverzekering is. Sluit deze gauw af en bespaar tot wel 20% op de premie.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Ben je van plan om een huis te aankopen en moet je een opstalverzekering afsluiten? Op deze website kun je easy de opstalverzekering vergelijken op premie en dekking. Zo vind jij simpel en easy een opstalverzekering die past bij je opstal. Vul in de vergelijker in of je een huur- of koopwoning hebt. Vul tevens je postcode, huisnummer en geboortedatum in. Je krijgt nu de keuzemogelijkheid om tevens de inboedelverzekering ook mee te nemen in de vergelijking. Kies of je dit wilt of niet en vul je gegevens en voorkeuren verder in. Om een opstalverzekering te vinden die past bij je huis, moeten we weten wat de staat van je huis is én of je jouw opstal aanvullend wilt verzekeren. Onder het kopje ‘Je woning’ vul je in wat voor type woning je hebt, wat de bouwaard van de muren is, hoeveel kamers je huis heeft, of je woning beveiligd is, wat de oppervlakte van je huis is én wat het bouwkalenderjaar van je woning is. Onder ‘Opstalverzekering’ vul je gegevens in over het meeverzekeren van je fundering, de inhoud van je huis (m³), de gevel en de klasse van de keuken, de badkamer en de woonkamer. Heb je dit allemaal ingevoerd? Dan kun jij de opstalverzekering vergelijken op dekking en prijs.

Opstalverzekering vinden: zo werkt het

Bij ons vind je heel simpel de voordeligste opstalverzekering voor je situatie. Je beantwoordt een aantal vragen over jouw huis waarmee wij de herbouwwaarde van je huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om jouw huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is simpel want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of historisch huis hebt, kun je deze waardemeter niet gebruiken. Hierna zie je spoorslags de 3 betere deals voor je opstalverzekering die je tevens meteen online kunt afsluiten. De meest voordelige opstalverzekering staat hier ook immer bij. Je kunt vanzelfsprekend tevens nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt ook gauw de premie berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in 1 keer alles geregeld op één website, makkelijk toch?

Samenwonen? Zeg kortstlopende verzekering op!

Ga je samenwonen met je vriendin? Dan heeft die mogelijkerwijs al een inboedelverzekering of opstalverzekering. Je hoeft niet beiden een inboedel- en opstalverzekering te hebben. In deze gevallen geldt dat de verzekering die het langst loopt, voorrang krijgt. De kortlopende verzekering moet je dan opzeggen. Lopen beide verzekeringen langer dan een jaar? Dan kun je ze allebei opzeggen. Pas deze dan aan naar jullie gezinssamenstelling of sluit een volledig nieuwe verzekering af.

Opstalverzekering VvE

Woon je in een appartement? Een opstalverzekering vinden is dan niet immer nodig. De Vereniging van Eigenaren (VvE) sluit meestal een VvE-opstalverzekering af voor het hele gebouw en de daar bijbehorende appartementen. De opstalverzekering betaalt in dit geval gebreken aan de gemeenschappelijke delen van het gebouw, zoals de muren, vloeren en gevels. Heb je het appartement net verbouwd en bijvoorbeeld een nieuwe keuken aangeschaft? Dan kun je ervoor kiezen om deze extra te verzekeren met een aanvullende verzekering. In de voorwaarden van de polis van de opstalverzekering van de VvE wordt namelijk niet uitgegaan van dit soort woningverbeteringen. Controleer bij je VvE altijd voor de zekerheid of er een opstalverzekering is afgesloten.

Goedkoopste opstalverzekering

Je opstalverzekering vergelijken helpt je al om de goedkoopste opstalverzekering te vinden. Na het invullen van jouw gegevens in de vergelijker krijg je onverwijld te zien welke opstalverzekeraar de meest goedkope opstalverzekering aanbiedt. Maar tevens naast het vergelijken van je opstalverzekering zijn er al een aantal factoren die je kunnen assisteren om een goedkope opstalverzekering af te sluiten. Verzeker voordelig je opstal. Onderstaande hints assisteren je simpel op weg.

Opstalverzekering huurhuis

Huur jij een huis van je huisbaas? Dan is een opstalverzekering afsluiten niet nodig. Als er schade ontstaat aan de opstal door brand, storm of bijvoorbeeld inbraak, dan zijn de onkosten van de opgelopen schade voor de eigenaar van de woning. Het is daarom cruciaal dat de huiseigenaar zelf een opstalverzekering afsluit, maar daar hoef jij je als huurder geen zorgen over te maken.

Opstalverzekering annuleren door verhuizen

Ga je binnenkort verhuizen of ben je net verhuisd naar een ander postcodegebied? Mogelijkerwijs ga je wel veel groter wonen en heb je een ander soort dak en nu ook een tuinhuisje. Deze veranderingen zorgen ervoor dat de premie van je opstalverzekering verandert, omdat de herbouwwaarde van je huis verandert. Het is doorslaggevend dat je alle wijzigingen zo eenvoudig mogelijk doorgeeft aan je opstalverzekeraar. Zo ben jij geen moment onderverzekerd. Verhuis je van een koophuis naar een appartement? Dan heb je over het algemeen geen opstalverzekering meer nodig. In de regel wordt deze dan afgesloten door de VvE. Het is verstandig om de opstalverzekering net zo lang aan te houden, totdat je geen eigenaar meer bent van de woning. In situatie van gebreken aan de opstal ben jij dan nog continu verzekerd.

Scroll naar boven