opstalverzekering wat is dat

Opstalverzekering Berekenen

Een opstalverzekering vergelijken en aan gaan via deze site is heel makkelijk. Hier vergelijk je opstalverzekeringen op prijs én kwaliteit. En, je krijgt korting, waardoor je tot wel 20% op je kosten kunt uitsparen. Vergelijk je via deze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de goedkoopste opstalverzekering afsluit, maar dat je er tevens een kiest die het betere bij jou past.

Met een opstalverzekering, tevens wel woonhuisverzekering genoemd, verzeker je alle zaken die aan het huis vastzitten tegen schade. Onder de opstal vallen onder andere een vastgespijkerde houten vloer, de schutting in je tuin en je dak. Een opstalverzekering vergoedt onvoorziene gebreken aan je huis, veroorzaakt door onder meer brand, bliksem of storm. Bij ons kun je makkelijk je opstalverzekering vergelijken op kostprijs én kwaliteit. We hebben alle informatie over de opstalverzekering voor je op een rijtje gezet.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Onze website heeft een veelomvattende vergelijking van opstalverzekeringen. Daarin kun je maar liefst 75 verscheidene verzekeringen met elkaar vergelijken. Je vult enkele vragen in en je ziet acuut welke verzekeringen het slimste bij je situatie passen. De verzekering van jouw keuze kun je tevens aanstonds online vinden. Binnen tien minuten kun je goed gedekt zijn en flink geld besparen.

Opstalverzekering vinden: zo werkt het

Bij ons vind je heel easy de slimste opstalverzekering voor je situatie. Je beantwoordt een aantal vragen over jouw huis waarmee wij de herbouwwaarde van jouw huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om jouw huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is makkelijk want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of historisch huis hebt, kun je deze waardeberekening niet gebruiken. Hierna zie je ogenblikkelijk de 3 voordeligste deals voor jouw opstalverzekering die je ook onmiddellijk online kunt vinden. De meest voordelige opstalverzekering staat hier tevens te allen tijde bij. Je kunt uiteraard tevens nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt tevens terstond de kosten berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in één keer alles geregeld op een website, simpel toch?

Opzeggen opstalverzekering

Een nieuwe opstalverzekering aan gaan is zo geregeld. Als je nog een verzekering hebt lopen moet je die allicht annuleren. Ook dat is tegenwoordig heel eenvoudig. Als je opstalverzekering eenmaal een twaalf maanden heeft gelopen kun je die iedere dag annuleren. Je hebt dan één maand opzegtermijn. Dus als je 1 februari opzegt, stopt de verzekering 1 maart. Om het snel te maken hebben we een kant-en-klare opzegbrief voor je.

Ga je verhuizen? Maak een nieuwe vergelijking

Bij een verhuizing heb je twee opties:

  1. Geef je adreswijziging door aan de verzekeringsmaatschappij

Als je jouw adres doorgeeft aan de verzekeringsmaatschappij, berekent deze een nieuwe maandprijs voor je. Die maandprijs is gebaseerd op het adres, de huis en de inventaris die je hebt. Alleen een adreswijziging doorgeven is niet altijd de betere optie. De kans is namelijk groot dat een andere verzekeraar beter aansluit op je nieuwe woonsituatie.

  • Zeg je oude inboedel- en opstalverzekering op en sluit een nieuwe verzekering af op je nieuwe adres.

Heb je een vergelijking gemaakt en is een andere verzekeringsmaatschappij inderdaad voordeliger of beter? Dan kun je deze onmiddellijk afsluiten.

Voorkom onderverzekering

Zorg ervoor dat je je opstal voor het juiste bedrag verzekert. Als je ondergedekt bent, krijg je namelijk niet het volledige gebrekenbedrag betaald. Zoek daarom een opstalverzekering met herbouwwaardegarantie. De herbouwwaarde is het bedrag dat je benodigd om je huis op dezelfde plek en op dezelfde wijze te bouwen.

Beste opstalverzekering

Ben je op zoek naar de betere opstalverzekering? Door op onze website de opstalverzekering te vergelijken, vind je efficiënt een verzekering voor je opstal die bij jou past. Vul je eigen gegevens en de gegeven over jouw huis in de vergelijker. Je ziet dan gauw wat voor jou geval de meest voordelige en voordeligste opstalverzekering is.

Verbouwen

Ga je ook verbouwen in de nieuwe woning? Denk eraan dat je niet volledig verzekerd bent wanneer de huis niet water- en winddicht is. Tevens een verbouwing geef je daarom door aan je opstalverzekeraar. Staat je {andere huis} langere tijd leeg. Moet je je woning nog verbouwen? Tevens dan geldt er een andere dekking.

Dekking opstalverzekeringen 

Houd er bij het vergelijken van verschillende opstalverzekeringen rekening mee dat er soms enige overlap kan bestaan in de dekking van een opstalverzekering en een inboedelverzekering. Op het moemnt dat een vloer verzekerd wordt door uw opstalverzekering is het niet belangrijk om deze ook te laten verzekeren via uw inboedelverzekering.

Scroll naar boven