Niet Genoten Vakantiedagen Reisverzekering 1

Niet Genoten Vakantiedagen Reisverzekering

Op het moment is het voor consumenten belangrijk om er zich van te vergewissen dat een gevaar in de regel in een klein hoekje schuilt. Dat is alsook het geval wanneer u er voor kiest om een vakantie te boeken. U kunt voor weggaan er mee te maken krijgen met een plotselinge geval waarmee u niet van huis kunt, maar alsook ten tijde van uw vakantiereis kunnen er zich acute problemen aan het licht komen. Het afsluiten van de goedkoopste reisverzekering kan heel wat praktische, maar alsook financiële kopzorgen voorkomen.

Wat kost een reisverzekering?

Wat een reisverzekering kost, hangt van enkele extra’s af. onder andere waar je reis naar toe gaat, welke dekking je wilt en hoeveel personen je meeverzekert. Gemiddeld kost een kortlopende reisverzekering eenmalig enkele tientallen euro’s, en een doorlopende reisverzekering een paar euro per maand.

Dat het aan gaan van een reisverzekering belangrijk is voor consumenten die zonder zorgen een reis wil ondernemen mag ondertussen wel duidelijk zijn. De goedkoopste reisverzekering aan gaan is op het moment door het uitvoeren van een onafhankelijke vergelijking zeer gemakkelijk, maar voor veel mensen is tevens het vinden van een beste reisverzekering een vereiste. Een de meeste voordelige en de beste reisverzekering in één afsluiten is goed mogelijk. U dient wat dit betreft alleen rekening te houden met de looptijd van de reisverzekering in kwestie evenals met de beschermingen die gedekt dienen te worden. Voor wat dit laatste betreft is het best wel important om rekening te houden met de regio naar waar u op vakantiereis gaat. bepaalde beschermingen worden bij een in ieder geval reisverzekering namelijk met uitsluiting van gedekt als de vakantiereis zich binnen Europa afspeelt.

Waarom een reisverzekering?

Als u op vakantie gaat en u maakt een tochtje naar het buitenland kan er van alles gebeuren. Veel dingen zijn anders geregeld dan thuis, dit kan de reden zijn dat u niet verwachte kosten moet uitgeven. Denk ook aan de ziekenhuisgeld als u onverhoopt ziek wordt of door een probleem in het kliniek komt. De mogelijkheid dat men in het buitenland ziek wordt is alsook groter. alsook andere verkeersregels en gebruiken zorgen voor een grotere gelegenheid op een probleem.

Wat is er verzekerd in de basisbescherming van de doorlopende reisverzekering?

U bent binnen Europa op zijn minst verzekerd voor hulpverlening, plotselinge uitgaven, een calamiteit en en aansprakelijkheid voor schade aan uw tripverblijf.

Hulpverlening

24/7 hulp van de aangesloten alarmcentrale. bijvoorbeeld bij:

 • het regelen van vervoer;
 • het verzorgen van noodzakelijke geneeskundige begeleiding ten tijde van de terugreis;
 • het geven van adviezen;

Plotselinge uitgaven

Bijvoorbeeld voor onverwachte tochtje– en verblijfsonkosten als je in het buitenland in het hospitaal terecht komt of voortijdig naar huis moet terugkeren na een probleem of ernstige ziekte. Of voor uitgaven voor opsporings- of reddingsacties, als je tijdens een bergwandeling de weg kwijt bent of gewond raakt.

Calamiteiten

U bent verzekerd tegen de niet verwachte onkosten als gevolg van een probleem.

Aansprakelijkheid voor ongemakken aan vakantiereisverblijf

Kosten door onder andere schade aan de inboedel van uw tripverblijf. U laat onder andere iets kapot vallen, of u verliest de sleutel van uw bungalow.

De goedkoopste reisverzekeringen vergelijken

De de meeste voordelige reisverzekering vind je eerst door goed te vergelijken. Het is interessant een goede vergelijking te maken van opties die je écht nodig hebt en dekkingen die voor jou niet van toepassing zijn. Je wilt zeker niet extra betalen. Daarom is het superhandig om voor jezelf op een rijtje te zetten wat je eisen zijn voor een de voordeligste reisverzekering. Als je enkele keren per kalenderjaar op tochtje gaat is het meestal voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Als je namelijk voor elke vakantie of elk tripje opnieuw een kortlopende reisverzekering afsluit, betaal je telkens opnieuw poliskosten. Een doorlopende reisverzekering is dan voordeliger.

Diverse dekkingen meeverzekeren

Een reisverzekering biedt in ieder geval dekking voor verlies, ongemakken of diefstal van je bagage. Afhankelijk van je vakantie en wat je al bij andere verzekeringen hebt ondergebracht, kun je je reisverzekering uitbreiden met bescherming voor:

 • Ziekte kosten
 • Pechhulp
 • hoogrisico sporten (bijvoorbeeld parachutespringen, bergbeklimmen of diepzeeduiken)
 • Wintersport
 • Repatriëring (onverwachte terugkeer naar huis vanwege ziekte of een probleem)
 • Cash
 • Studie buiten Nederland
 • Zakenreis
 • Overlijden en blijvende invaliditeit

Gebaseerd op de dekkingen die je benodigd, zoeken wij de beste reisverzekering voor je uit.

Op wintersport met doorlopende reisverzekering

indien u er voor heeft gekozen om een doorlopende reisverzekering af te sluiten zult u er Allicht vanuit gaan dat deze alle mogelijke reizen indekt. Het is gebruikelijk bekend dat een doorlopende reisverzekering (net als een kortlopende) geen bescherming voorziet bij zakelijke reizen, maar ook zekere tochtjes waar een hoger dreiging aan verbonden is kunnen uit de boot vallen. Een bekend voorbeeld is de wintersport. Tijdens een wintersportreis loopt u als toerist een groter bedreiging om enkele botten te breken en dat risico wil de verzekeringsmaatschappij lang niet altijd op zijn minst indekken. vooraleer op wintersport te weggaan is het dan alsook altijd belangrijk om na te gaan of de verzekering die u heeft afgesloten een dergelijke tochtje al dan niet indekt.

Ski- en snowboarduitrusting verzekerd of niet?

De eerste vraag die u zich dient te stellen wanneer u op wintersport gaat is welke spullen nu precies is verzekerd en welke niet. Veel personen weten het niet, maar ski- en snowboarduitrusting valt ten minste onder de verzekerde bagage. Dat houdt in, mocht uw materiaal op uw bestemming zelf verloren gaan, dan kan zal uw reisverzekering hier overgaan om u te vergoeden. U dient er uiteraard wel rekening mee te houden dat niet het ganse prijs van aankoop van het materiaal zal vergoeden. Bovendien zijn er altijd maxima verbonden aan het bedrag dat voor uw ski- en snowboarduitrusting kan worden uitbetaald. Dit dient u te nagaan in uw verzekeringspolis.

Gereserveerde skipas of lessen recupereren?

mits u er voor heeft gekozen om een doorlopende reisverzekering af te sluiten die tevens een bescherming voorziet in het situatie van wintersport, dan kunt u doorgaans rekenen op veel meer beschermingen dan u in eerste instantie denkt. Wat bijvoorbeeld met de onkosten die u heeft gemaakt voor het kopen van een skipas en het boeken van eventuele lessen voor aanvang van uw trip? wanneer u een goede reden heeft om aanspraak te maken op tussenkomst door uw doorlopende reisverzekering (bijvoorbeeld bij geneeskundige redenen), dan zult u merken dat ook deze kosten zijn betaald. Zeker geldt tevens hier dat u slechts een gedeelte van de betaalde onkosten terug zult verwerven, maar goed: ‘iets’ is beter dan ‘niets’.

Wintersportdekking bij doorlopende reisverzekering

Voorgenoemde info is aleen van toepassing bij een doorlopende reisverzekering die beschikt over een wintersportdekking. Het is een mogelijkheid dat de reisverzekering die u heeft afgesloten standaard over een dergelijke dekking beschikt, maar de optie is ook reëel dat, dat niet het situatie is. Om dit te achterhalen kunt u er voor kiezen om contact op te nemen met uw verzekeraar of kunt u een blik werpen op uw verzekeringspolis. Wanneer u merkt dat uw doorlopende reisverzekering op zijn minst niet over een bepaalde bescherming beschikt, maar u per slot van rekening de wintersport wenst te dekken kan dit over het algemeen immer tegen een kleine meerprijs. Dient u nog een doorlopende reisverzekering voor het komende twaalf maanden aan te gaan en heeft u een sneeuwvakantie in de agenda staan? In dat geval is het de extra tijd waard om eerst even het aanbod aan doorlopende reisverzekering met wintersportdekking te vergelijken voordat een definitieve optie te maken!

Tips: geld overhouden op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering aan gaan? Denk dan goed na of je zekere beschermingen echt nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan bescherming voor geneeskundige kosten (soms heb je die tevens al goed verzekerd bij je zorgverzekering), hulp bij autopech of een ongevallenverzekering. Bekijk onze aanwijzingen en regel dat je niet dubbel verzekerd bent. Over het algemeen kun je door goed te lezen naar je dekkingen veel geld overhouden.

Hoogste schadeloosstellingen reisverzekering

Liever heb je je reisverzekering helemaal niet nodig, maar als er toch wat gebeurt wil je graag dat de gebreken snel wordt betaald en afgehandeld. Vind je een bepaalde dekking erg van belang bij je reisverzekering? Onder andere voor fotocamera’s, andere elektronica of campingspullen? Bekijk dan ons overzicht uiterste tegemoetkomingen. Dan weet je zeker dat je bij de beste reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering ook een annuleringsverzekering vinden. Een annuleringsverzekering betaalt de kosten als je de reis immers moet annuleren. Als je jouw reis onder andere door een ongeval, om medische redenen of overlijden moet opzeggen kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het mogelijk maakt om je vakantie vooraf te annuleren als gevolg van bepaalde omstandigheden. Ook als je door zekere gebeurtenissen lopende je vakantie verplicht bent om naar huis te gaan, worden de laatste vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af voorafgaand je op vakantie gaat. Let goed op de bepaalde voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het opzegging van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk schijntje vergoeden.

Ook gericht op de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele 12 maanden door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Beëindigen oude reisverzekering

Je reisverzekering opzeggen kun je per e-mail bij je huidige verzekeraar doen. Een nieuwe reisverzekering aan gaan is zo gebeurd. Je kunt binnen vijf minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de betere reisverzekering vinden. Zo eenvoudig is het vinden en afsluiten van een reisverzekering via onze website.

Scroll naar boven