sim only met nummerbehoud

Mobiel Abonnement Vergelijken Sim Only

Het leven is al duur genoeg, dat weten wij. Gelukkig kunt u geld besparen op uw telefoonabonnement, kunt u Sim Only vergelijken en het voordeligste abonnement vinden. Als u al een smartphone heeft, is een Sim Only contract ideaal voor u, want hierbij betaalt u enkel de abonnementskosten en niets extra voor het smartphone.

Wat is een Sim Only abonnement?

Een Sim Only abonnement, over het algemeen aangeduid als Sim Only of Sim Only, is een contract zonder een nieuwe smartphone.

Stap je over naar een Sim Only contract dan is het van belang dat je de beschikking hebt over een simlockvrije smartphone. In de regel is dat het geval. Is dat niet zo, dan kan het apparaat (als je het langer dan een twaalf maanden in je bezit hebt) zonder kosten simlockvrij worden gemaakt door de partij waar je het toestel gekocht hebt.

Welke aanbieders bieden Sim Only abonnementen aan?

Sim Only abonnementen worden gedekt door allerlei telecomproviders. Aanbieders zijn onder te verdelen in netwerk providers en virtuele telecomaanbieders, ook wel MVNO’s genoemd.

Een netwerk telecomprovider heeft de beschikking over een eigen fysiek netwerk. In de meeste gevallen bieden zij virtuele aanbieders toegang tot haar fysieke netwerk. Uitbreiding en onderhoud van het fysieke netwerk ligt volledig bij de betreffende netwerk aanbieder. Nederland kent 4 netwerk telecomaanbieders:

 • KPN
 • T-Mobile
 • Vodafone
 • Tele2 (Tele2 heeft alleen een eigen 4G-netwerk. Voor 3G diensten maakt zij gebruik van het netwerk van T-Mobile)

Een virtuele telecomprovider wordt vaak afgekort als MVNO (Mobile Virtual Network Operator). Een MVNO is niet in het bezit van een eigen fysiek netwerk en koopt capaciteit in bij een netwerk telecomprovider. MVNO’s richten zich veel op een bepaalde doelgroep. Hieronder tref je een overzicht aan van enkele virtuele providers die actief zijn in dit land:

 • Ben (T-Mobile)
 • hollandsnieuwe (Vodafone)
 • Robin Mobile (KPN)
 • Simpel (T-Mobile)
 • Simyo (KPN)
 • Telfort (KPN)
 • Youfone (KPN)

Onbeperkt bellen zonder vast contract

Wil je onbeperkt kunnen bellen en niet vastzitten aan een langdurig contract? Kies dan voor een elke maand opzegbaar Sim Only contract met onbeperkt bellen. Dan kun je limieloos bellen voor een vast bedrag elke maand en heb je alle vrijheid om zonder extra kosten te switchen als je een betere aanbieding tegenkomt. bijgevolg kun je immer profiteren van de beste tijdelijke acties en aanbiedingen. zonder simlock|simlock vrije een mobile device} benodigd. Dat houdt in dat niet alle smartphones geschikt zijn voor een Sim Only abonnement. Nog ergens een oude smartphone liggen, die bij een oud overeenkomst gekocht is? Alleen de telecomaanbieder waarbij de mobieltje oorspronkelijk is gekocht, mag de simlock van de smartphone afhalen. In de praktijk houdt in dat vaak dat de klant nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe mobieltje moet kopen.

Kies het juiste Sim Only abonnement

Om te bepalen welk telefonie abonnement voor jou het goedkopere is bevelen we aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 4 maanden. Dat is normaal gesproken sufficient om een inzicht te krijgen in je gebruik.|

Sim Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je eenmaal hebt bedacht hoeveel belminuten en MB’s je bestellen kunt, wordt het tijd om de duur van het contract te kiezen. Bij de meeste aanbieders kun je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je benodigd, wordt het tijd om de duur van het abonnement te kiezen. Er zijn tegenwoordig echter ook mobiel bellen bedrijven die een Sim Only contract met een duur van het contract van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een overeenkomst voor een langere periode afsluit. Een Sim Only abonnement van een maand kan leuk zijn als je een Sim Only aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer consument blijft betaal je elke maand veel meer dan wanneer je een telecomabonnement van 24 maanden afsluit.}

Hoe kun je het slimste Sim Only aanbieders vergelijken?

Het naast elkaar leggen van van telecomabonnement kunnen per periode verschillen kan door allereerst de minimale arsenaal belminuten te bepalen. Wie kiest voor een te niet groot abonnement zonder mobiele telefoon kunnen per maand anders zijn loopt het risico buiten de bundel te bellen. De provider verwacht dan een bijbetaling. Bekijk oude smartphonerekeningen om achter het gemiddelde gebruik te komen.

Bellen en smsen tezamen

Bedenk voor het afsluiten het aantal verstandige berichten. Dat aantal kan gelijk zijn aan het aantal belminuten. Denk van tevoren goed na of veel sms’jes wel echt nodig zijn. Op het moment zijn er op de keper beschouwd chatdiensten als iMessage en WhatsApp. Via deze diensten kunnen gebruikers tekstberichten sturen, zonder dat dit ten koste gaat van hun beltegoed. Kijk vooral naar de vaste lasten: soms kan een grotere of juist kleinere bundel goedkoper zijn.

Wat is het geschatte dataverbruik?

Wie af en toe het nieuws leest, WhatsAppt en heel af en toe Youtube kijkt, zal genoeg hebben aan zo’n 500 MB. Wie juist veel video’s bekijkt, kan beter kiezen voor een abonnement van 1000 MB of meer. In de praktijk hebben veel consumenten van Sim Only aanbieders een te krappe bundel, waardoor ze moeten bijbetalen. Het gebruik van draadloos internet is tevens een oplossing.

Verschil tussen 3G en 4G netwerk

niet alle providers bieden tevens de keus tussen 3G en 4G aan. 3G is snel genoeg om te kunnen Twitteren, Facebooken en WhatsAppen, maar te traag voor het bekijken van video’s. 4G heeft in de auto of in de trein een snelheid van 12,vijf megabyte per seconde. Wie stilstaat of loopt, kan een snelheid van 125 megabyte per seconde gebruiken.

Vergelijk tot slot voor de duur van het abonnement zonder smartphone. in de meeste gevallen geldt: ‘Hoe langer het telecomabonnement, hoe lager de prijs.’ Bekijk voor het vinden eerst de ervaringen van voorgaande klanten. Afnemers hebben de optie een maandcontract aan te gaan om de provider uit te proberen. Bevalt de Sim Only aanbieder niet, dan is de consument na een maand vrij om te gaan. Bevalt de aanbieder al een aantal maanden? Dan kan een jaarcontract een geldbesparende optie zijn. Het is verstandig tevens de eenmalige installatiekosten te bekijken.

Waarom betaal ik de eerste maand meer?

Voor het aan gaan van een nieuw abonnement, maakt de provider kosten. De meeste providers brengen die kosten bij de nieuwe abonnee in rekening. Een aantal providers verrekenen die onkosten met de eerste maand, derden laten de aansluitkosten apart betalen.

Waarom Sim Only vergelijken?

Onze website is al in enkele jaren actief en sindsdien uitgegroeid tot de grootste Sim Only vergelijker van dit land. Wij hebben de afgelopen jaren dan ook de nodige ervaring opgedaan.

Geld besparen op je mobiele abonnement? Wij combineren als enige Sim Only prijsvergelijker in dit land het aanbod van maarliefst 15 netwerk telecomaanbieders. Bovendien bieden wij de optie naast de prijzen tevens de beoordelingen van andere consumenten mee te nemen in je optie voor een Sim Only.

Iedere dag wordt onze website voorzien van de meest actuele prijzen. Zo kun jij weloverwogen een keus maken voor het meest passende abonnement. Onze missie is dan tevens om consumenten onnodige onkosten te besparen, zodat we onbezorgd met elkaar in contact kunnen blijven.

Micro-SIM? Nano-SIM? Welk type SIM-kaart gaat er in mijn smartphone ?

Er bestaan verscheidene formaten SIM-kaarten. De 1ste mobieltjes hadden een SIM-kaart van het formaat van een creditcard 85 x 54 mm), de Full-size SIM danwel de doorsnee SIM.

De Full-size SIM werd opgevolgd door de Mini-SIM met een formaat van 25 x 15 mm. Deze vind je met name terug in oudere smartphones.

Na de Mini-SIM kwam de Micro-SIM (15 x 12 mm). Nog kleiner als gevolg van de steeds kleiner wordende mobieltjes. Eind 2012 werd er voor het eerst gebruik gemaakt van een Nano-SIM kaart (Apple iPhone 5). Deze heeft een omvang van 12,3 x 8,8 mm.

Niet alle Sim-kaarten passen in alle smartphones. Micro-SIM kaarten passen vrijwel altijd wel in oudere mobieltjes, terwijl nieuwe modellen veel gebruik maken van Nano-SIM kaarten. Het in gebruik nemen van een nieuwe telefoon met een ander formaat simkaart leverde daardoor veel administratieve rompslomp op en gedoe met onder meer kaarthoudertjes en het zelf op maat knippen van te grote simkaarten. Gelukkig bieden de providers tegenwoordig zelf de oplossing. Je kunt een (gratis) kaartwissel inclusief nummerbehoud aanvragen. Dan krijg je een nieuwe simkaart waar alle 3 eenvoudige formaten inzitten, je kunt het formaat dat je nodig hebt er uit drukken.

Besparen door een Sim Only internet abonnement te verlengen

Wil je geld overhouden op je maandelijkse kosten voor bellen, sms’en en internetten? Verleng dan je mobiele telefoon abonnement in de vorm van een Sim Only. Een abonnementsverlenging in de vorm van een Sim Only contract bij je huidige provider zal al simpel enkele euro’s tot tientallen euro’s kunnen schelen. Het verlengen van je telefoonabonnement hangt af van je provider. Een aantal aanbieders hanteren 3 maand voor afloop van het contract, maar andere aanbieders hanteren 6 maand. Het verlengen van je telefoon contract kan tevens nog eens tot maximaal 3 maand na verloop van je overeenkomst datum. Controleer wanneer je contract eindigt bij je telecomaanbieder en sluit onmiddellijk een voordelig Sim Only abonnement af. De verlenging van je smartphoneabonnement gaat pas in vanaf het moment dat de overeenkomst datum verstreken is.

Scroll naar boven