onbeperkt data sim only

Mobiel Abonnement Sim Only Vergelijken

Vind u het lastig kiezen? Wij assisteren u daarmee. Met Sim Only vergelijken van deze site vergelijkt u de meest goedkope abonnementen. U stelt zelf het abonnement samen en u kiest zelf de telecomprovider. De voordeligste Sim Only abonnementen bij de voordeligste providers en uitstekende service.

Sim Only vergelijken

Telkens meer Nederlanders kiezen voor Sim Only abonnementen. Dit houdt in dat zij zelf een smartphone aanschaffen en daar een Sim Only abonnement bij kopen, of dat mensen eerst voor een abonnement met smartphone kiezen en na de duur van het contract overstappen op Sim Only omdat zij hun smartphone nog goed genoeg vinden.

Met een Sim Only abonnement kun je zelf je smartphone kiezen, deze krijg je er namelijk niet bij van de telecomaanbieder. Dit heeft twee grote voordelen:

 • Je contract is veel een voordeligere keus
 • Je kunt zelf kiezen welke telefoon je neemt (bijvoorbeeld je huidige smartphone)

  Sim Only verlengen

  Omdat het om een Sim Only met nummerbehoud gaat, blijf je gebruikmaken van dezelfde simkaart. Dit betekent dus ook dat je je eigen telefoonnummer behoudt. Op het moment dat je een Sim Only abonnement hebt en je deze niet verlengt of opzegt, dan loopt het contract stilzwijgend door. In enkele gevallen verlies je dan tevens de maandelijkse korting die, meestal, alleen voor de eerste contractduur geldt.

  Simlockvrije smartphone

  Daarnaast is een willkeurige smartphone mobiele telefoon zonder simlock|simlock vrije een mobile device} benodigd. Dat houdt in dat niet alle mobieltjes geschikt zijn voor een Sim Only abonnement. Nog ergens een oude mobiele telefoon liggen, die bij een oud overeenkomst besteld is? Alleen de provider waarbij het mobieltje oorspronkelijk is besteld, mag de simlock van de smartphone verwijderen. In de praktijk houdt in dat over het algemeen dat de consument nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe telefoon moet kopen.

  Kies het juiste Sim Only contract

  Pak je rekeningen er eens bij en ga na hoeveel MB’s je hebt gebruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan prijzen we aan om bij je nieuwe telefonie abonnement een grotere databundel te nemen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de collectie wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel providers bieden trouwens de kans om tijdens je contract omhoog en omlaag te gaan in je bundel.|

  Sim Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

  Als je eenmaal hebt besloten hoeveel belminuten en MB’s je gebruiken wilt, wordt het tijd om de termijn van het contract te kiezen. Bij de meeste telecom bedrijven kun je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je benodigd, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn tegenwoordig echter tevens aanbieders die een Sim Only abonnement met een duur van het contract van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een overeenkomst voor een langere periode afsluit. Een abonnement zonder mobiele telefoon van een maand kan leuk zijn als je een providers eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een abonnement van 24 maanden afsluit.}

  Wat gebeurt er als ik te veel dataverkeer gebruik?

  in de regel kan een telecom bedrijven twee maatregelen nemen: of het terugschroeven van de snelheden, of de koper laten bijbetalen. Hoe de maatregel gehanteerd wordt, verschilt per mobiel bellen bedrijven. Dat staat in de voorwaarden van het telefonie abonnement.

  Wat is het verschil tussen 3G en 4G?

  4G is een nieuwere techniek voor internetverbinding op de mobieltje. 3G en 4G verschillen met name in de snelheid: bij 3G kan de gebruiker ten hoogste 8 Mbit per seconde gebruiken. Bij 4G is dat 150 Mbit per seconde. 4G werkt alleen op nieuwere smartphones, terwijl 3G op veruit de meeste telefoons werkt.

  Overstappen, of juist verlengen? En hoe zit dat met nummerbehoud?

  Als je bestaande overeenkomst (bijna) is afgelopen, kun je doen wat je wilt. Je kunt overstappen naar een andere telecomaanbieder, of juist verlengen bij je huidige telecomaanbieder. Zorg er wel voor dat je je contract actief verlengt, en daarmee een nieuw abonnement afsluit. Want tevens bij je eigen provider kan stilzwijgend verlengen erg duur uitvallen. Zo kan het voorkomen dat na afloop van je overeenkomst een bepaald actietarief komt te vervallen, waarmee je opeens meer gaat betalen. Door zelf je Sim Only te verlengen, ga je een nieuw contract aan met vaak tevens nieuwe betere tarieven.

  Stap je over van telecomaanbieder, dan wil je zeker wel je bestaande telefoonnummer behouden. Die mogelijkheid is wettelijk geregeld, en bijgevolg kun je bij alle providers voor niks gebruikmaken van nummerbehoud. Je nieuwe telecomaanbieder zal dit volledig voor je regelen. Zij zeggen je huidige contract op en laten je weten op welk moment je nummer per slot van rekening naar hen over gaat. Het enige waar jij op hoeft te letten is dat je het nummerbehoud maximaal twee maanden voor het einde van je huidige overeenkomst aanvraagt.

  Wat is een SIM-only abonnement?

  Een SIM-only abonnement, vaak aangeduid als SIM-only, Sim Only of SimOnly, is een abonnement zonder een nieuwe mobiele telefoon.

  Bij een SIM-only abonnement ontvang je meestal een bundel met minuten en/of sms’jes en/of data. Je betaalt voor de aansluiting en het gebruik van het netwerk van de provider en niet voor een telefoon. Je krijgt een nieuwe simkaart, met behoud van nummer als je dat wilt.

  Een SIM-only abonnement is een prima optie wanneer je al een mobieltje hebt en daar nog tevreden over bent. En een SIM-only abonnement kan stukken goedkoper uitvallen dan aanbiedingen waarin wel een mobieltje is opgenomen.

  Wil je wel een nieuwe mobiele telefoon , dan is het verstandig om SIM-only abonnementen met de aanschaf van een losse smartphone te vergelijken met abonnementen waarbij zowel toestel als abonnement worden geleverd. Dit is ook bruikbaar als je het geen probleem vindt om het toestel in een keer te betalen.

  Stap je over naar een SIM-only abonnement dan is het van betekenis dat je de beschikking hebt over een simlockvrije mobiele telefoon. In de regel is dat het geval. Is dat niet zo, dan kan het apparaat (als je het langer dan een 12 maanden in je bezit hebt) voor niks simlockvrij worden gemaakt door de partij waar je het toestel gekocht hebt.

  Uitsparen door een Sim Only internet contract te verlengen

  Wil je uitsparen op je maandelijkse onkosten voor bellen, sms’en en internetten? Verleng dan je smartphone abonnement in de vorm van een Sim Only. Een abonnementsverlenging in de vorm van een Sim Only contract bij je huidige telecomaanbieder zal al efficiënt enkele euro’s tot tientallen euro’s kunnen schelen. Het verlengen van je smartphonecontract hangt af van je telecomprovider. Sommige providers hanteren 3 maand voor afloop van het contract, maar andere providers hanteren 6 maand. Het verlengen van je smartphone contract kan tevens nog eens tot ten hoogste 3 maand na verloop van je overeenkomst datum. Controleer wanneer je overeenkomst stopt bij je aanbieder en sluit aanstonds een voordelig Sim Only abonnement af. De verlenging van je telefoonabonnement gaat pas in vanaf het moment dat de overeenkomst datum verstreken is.

Scroll naar boven