rechtsbijstandverzekering wat is dat

Kosten Rechtsbijstandverzekering

Een juridisch probleem kan een ieder krijgen. Dan is het fijn als u een rechtsbijstandverzekering hebt. Maar u wilt zeker niet te veel maandprijs betalen voor die enkele keer dat u een probleem hebt. Kies daarom voor een complete rechtsbijstandverzekering met eigen bijdrage en bespaar op uw maandlasten.

Rechtsbijstandverzekering: diverse dekkingen

Bij een rechtsbijstandverzekering kun je kiezen uit verscheidene dekkingen:

Consument: denk aan een probleem bij aankopen of huren, of bijvoorbeeld een probleem met je interneprovider.

Inkomen: Je verzekert je voor problemen over je werk, bijvoorbeeld bij ontslag. Denk tevens aan problemen rond je uitkering.

Wonen: Hiermee verzeker je jouw voor problemen over je huur- of koopwoning. Bijvoorbeeld een geschil rond het huren of aanschaffen van een huis, of over een verbouwing. In de meeste gevallen ben je tevens gedekt voor een meningsverschil met je buren.

Verkeer: Fiscaal recht en vermogen: onder andere problemen over de aan- of verkoop van aandelen, obligaties en opties. Tevens conflicten waar de belastingrechter bij betrokken is, zijn verzekerd. Deze dekking bieden we niet doorsnee aan. Wil je jouw hiervoor wel verzekeren? Neem dan contact met ons op, we assisteren je graag.

Rechtsbijstandverzekering

Ongeveer 50% van de Nederlandse bevolking heeft een rechtsbijstandverzekering afgesloten. Met een rechtsbijstandverzekering kunt u juridische hulp krijgen om uw recht te halen in een geschil.

U kunt verschillende rechtsbijstandverzekeringen met elkaar vergelijken via de online vergelijkingstool op onze website. Deze tool vergelijkt de verzekeringen van verschillende Nederlandse verzekeringsmaatschappijen op basis van de dekking die zij bieden en de maandelijkse maandpremie die zij hiervoor vragen. Zo vindt u altijd een rechtsbijstandverzekering die aansluit bij uw persoonlijke voorkeuren. Zo weet u zeker dat u goed gedekt bent voor hoge juridische onkosten als u te maken zou krijgen met een conflict.

Rechtsbijstandsverzekering vergelijken en eigen risico

Net als bij veel andere verzekeringen betaalt de klant ook de bij rechtsbijstandsverzekering een eigen risico. Bij het rechtsbijstandsverzekering vergelijken is het dus raadzaam rekening te houden met het eigen risicobedrag. Dit werkt hetzelfde als bij de zorgverzekering: men dient eerst tot een bepaald bedrag zelf te vergoeden. Hoe hoog het maximum verzekerd bedrag is, is afhankelijk van de dekking. Vergelijk rechtsbijstandsverzekering voor een overzicht van deze bedragen. Dat kan per maand behoorlijk wat schelen op de kosten.

Scroll naar boven