inboedel en opstalverzekering

Kosten Opstalverzekering

Een opstalverzekering vergelijken en afsluiten via onze site is heel makkelijk. Op deze website vergelijk je opstalverzekeringen op kosten én kwaliteit. En, je krijgt korting, waardoor je tot wel 20% op je kosten kunt geld besparen. Vergelijk je via onze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de voordeligste opstalverzekering afsluit, maar dat je er ook een kiest die het beste bij jou past.

Easy en efficiënt je opstalverzekering vergelijken? Je kunt alle opstalverzekeringen vergelijken op kostprijs én kwaliteit. Vul je gegevens en voorkeuren in en je ziet spoorslags wat voor jou de voordeligste en slimste opstalverzekering is. Sluit deze linea recta af en bespaar tot wel 20% op de premie.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Als je een huis koopt ben je daar vanzelfsprekend trots op. Je wilt dan tevens dat als er iets mee gebeurt, dat je jouw huis weer kunt (laten) maken. Daarvoor sluit je een opstalverzekering af. Een opstalverzekering is niet verplicht. Toch ook wordt je meestal door de bank wel geboden om een opstalverzekering te regelen als je een hypotheek afsluit. Dat is tevens niet zo gek. Ze lenen jou veel geld, en willen allicht wel dat het onderpand, jouw huis dus, goed is verzekerd.

Opstalverzekering aan gaan: zo werkt het

Bij ons vind je heel gemakkelijk de slimste opstalverzekering voor je situatie. Je beantwoordt een paar vragen over je huis waarmee wij de herbouwwaarde van je huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om jouw huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is simpel want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of historisch huis hebt, kun je deze waardemeter niet gebruiken. Hierna zie je meteen de 3 voordeligste deals voor jouw opstalverzekering die je ook gauw online kunt vinden. De meest voordelige opstalverzekering staat hier ook te allen tijde bij. Je kunt natuurlijk tevens nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt ook ogenblikkelijk de premie berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in één keer alles geregeld op 1 website, easy toch?

Bescherming opstalverzekering

Alle opstalverzekeringen die je kunt vergelijken en vinden hebben verscheidene dekkingen: All-Risk en Extra Uitgebreid. Bij een Extra brede dekking ben je al goed gedekt voor gebreken zoals:

  • Brand
  • Blikseminslag
  • Stormschade
  • Waterschade
  • Gebreken door hak- en breekwerk om een lek op te sporen
  • Hagelschade

Met een allrisk dekking is bijna alles verzekerd, zelfs als je zelf de schade veroorzaakt.

Opstalverzekering VvE

Woon je in een appartement? Een opstalverzekering afsluiten is dan niet immer nodig. De Vereniging van Eigenaren (VvE) sluit meestal een VvE-opstalverzekering af voor het hele gebouw en de daar bijbehorende appartementen. De opstalverzekering vergoedt in dit situatie schade aan de gemeenschappelijke delen van het gebouw, zoals de muren, vloeren en gevels. Heb je het appartement net verbouwd en bijvoorbeeld een nieuwe keuken aangeschaft? Dan kun je ervoor kiezen om deze extra te verzekeren met een aanvullende verzekering. In de polisvoorwaarden van de opstalverzekering van de VvE wordt namelijk niet uitgegaan van dit soort woningverbeteringen. Controleer bij je VvE altijd voor de zekerheid of er een opstalverzekering is afgesloten.

Opstalverzekering dekking

Stel je voor dat er brand uitbreekt en je huis daarbij in ernstige mate beschadigd wordt. mogelijkerwijs is je dak wel kapot of raken alle muren beschadigd. Je wilt alles zo simpel een optie weer intact krijgen, maar dat gaat wat kosten. Heb je een opstalverzekering? Dan betaalt de opstalverzekeraar de beschadigingen aan je opstal. Een opstalverzekeraar betaalt geen gebreken door slecht onderhoud en gebreken die met opzet is aangebracht aan de opstal. Als je een verzekering afsluit voor je opstal, heb je de keuzemogelijkheid uit 3 soorten dekkingen:

Uitgebreide dekking

De basisverzekering van de opstalverzekering is de uitgebreide dekking. Bij deze bescherming betaalt je verzekeringsmaatschappij gebreken opgelopen door brand, ontploffing, neerstortende vliegtuigen, storm (vanaf windkracht 7), onvoorziene waterschade, diefstal en (poging tot) inbraak, vandalisme, olie, rook, roet, aanrijding, omvallen van bomen en gebreken door scherven van ruiten en spiegels.

Extra uitgebreide dekking

Een extra brede opstalverzekering heeft de bescherming van de uitbreiding bescherming met als uitbreiding: schroei-, zeng- en smeltschade, gebreken door neerslag die binnenstroomt en schade door hak- en breekwerk dat moet worden uitgevoerd om een defect te vinden in een waterleiding.

Allrisk

De meest veelomvattende bescherming van de opstalverzekering wordt tevens wel allrisk genoemd. Neem je deze dekking? Dan ben je gedekt tegen elk soort schade aan je opstal, behalve de gebreken ontstaan door: aardbevingen, overstromingen, oorlog, atoomkernreacties, slechte fundering en glasschade.

Opstalverzekering huurhuis

Huur jij een huis van je huisbaas? Dan is een opstalverzekering aan gaan niet nodig. Als er schade ontstaat aan de opstal door brand, storm of bijvoorbeeld inbraak, dan zijn de kosten van de opgelopen schade voor de eigenaar van de woning. Het is daarom van belang dat de huiseigenaar zelf een opstalverzekering afsluit, maar daar hoef jij je als huurder geen zorgen over te maken.

Opstalverzekering beëindigen door verhuizen

Vergeet na een verhuziing niet te opnieuw te kijken naar je opstalverzekering. Soms ga je wel veel groter wonen en heb je een ander soort dak en nu tevens een tuinhuisje. Deze veranderingen zorgen ervoor dat de maandprijs van je opstalverzekering verandert, omdat de herbouwwaarde van je huis verandert. Het is belangrijk dat je alle wijzigingen zo simpel een mogelijkheid doorgeeft aan je opstalverzekeraar. Zo ben jij geen moment onderverzekerd. Verhuis je van een koophuis naar een appartement? Dan heb je meestal geen opstalverzekering meer nodig. In de regel wordt deze dan afgesloten door de VvE. Het is goed om de opstalverzekering net zo lang aan te houden, totdat je geen eigenaar meer bent van de woning. In situatie van schade aan de opstal ben jij dan nog continu verzekerd.

Scroll naar boven